AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
jasmine89 |
powiedzcie ze nie jest zle(usg z wczoraj 36t0d):
BPD 84,8 mm HC 307,6 mm AC 345,2 mm FL 67,2 mm HC/AC 0,89 BPD/FL 1,26 waga 2969 g DOPPLer ultrasound PI 0,76 RI 0,56 |
|
![]() [konto usunięte] |
To nie my powinnyśmy się wypowiadać,a lekarz tak uważam-jeśli więc powiedział,ze jest wszystko prawidłowo,to jest prawidłowo
![]() ![]() Zaraz maluch się urodzi i na pewno będzie zdrowy:)Tak właśnie masz myśleć ![]() Znajdzie się ktoś taki,kto Ci napisze,że u niej w tym wieku ciążowy było tak i tak-czyli inaczej , niż u Ciebie,a wtedy Ty będziesz myślała,że u Ciebie jest coś nie tak...i po co to? Słuchaj się lekarza-tyle z mojej strony:) Piszę to ze swojego doświadczenia,bo nie raz zdarzyło się,że pytałam na forum o coś-czy dobrze,czy źle i kazda pisała co innego,w końcu tylko się nakręcałam niepotrzebnie przez głupie uwagi i narobiłam sobie dodatkowego stresu-teraz już wiem,że są tu małolaty,które niewiele wiedzą,a jedyną osobą która wie NAJlepiej jest...lekarz:) Powodzenia życzę przy porodzie-oby był bez komplikacji,łatwy i szybki i oczywiście obyś szybko doszła do siebie;) Martika87 lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
hahha:) dopiero teraz zauważyłam,że post był z 20 lipca:)
Już pewnie urodziłaś ![]() |
|
![]()
Ivona12 |
Jasmine89,
Bardzo proszę o informację jak z Twoim Maluszkiem po porodzie i jak wyniki? Ja jestem w 35tc i mam bardzo podobne różnice pomiędzy HC:AC:BPD ![]() Do 31 tc wszystkie pomiary mojego Maluszka były w normie. Na ostatnim usg (35 tc) wszysło coś bardzo dla mnie dziwnego 31tc: BPD 82,1 ( 33tc ) HC 304 (33t6d) AC 270 (31tc) FL 62,9 ( 32tc) 35tc BPD 90,2 ( 36t 3d) HC 310 (34t 4d) AC 336 (37tc) FL 70,5 ( 36t 3d) 3 badania prenatalne wyszły w normach. Lekarz powiedział,że moje Słoneczko się odwróciło główką w dół i jest jeszcze okrągła, a nie owalna stad różnice + "stare" usg. Z góry dziekuję ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.