AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
SSunny' |
Dziewczynki , w którym tygodniu miałyście usg w 3 trymestrze? Ja następną wizytę mam w 32 tygodniu i zastanawiam się czy lekarz wykona. Chodzę prywatnie i jestem zadowolona. Tylko martwi mnie czemu lekarz robi tak rzadko usg. wiem ,że sa trzy obowiązkowe w ciąży. Pierwsze miałam w 7 tygodniu potwierdzające ciąże. Później w 12 i 21. Kiedyś podpytałam lekarza to powiedział,ze będzie robił .
![]() |
|
![]()
Yerenia |
SSunny' - ja miałam w skończonym 32 tygodniu. Badane były wszystkie przepływy, serce, narządy wewnętrzne, wymiary dzidziaka itp.
Z tego co się orientuję, powinno się to usg zrobić między 28 a 32 tygodniem - później dziecko może być już za duże na wszystkie pomiary. Najlepiej zapytaj lekarza kiedy planuje je wykonać. ![]() |
|
![]()
Invictia |
Ja miałam w 29 tc, ale ja w uk
![]() Catherine❤️
![]() Data porodu - 9 Grudnia ❤️ |
|
![]()
Paula. |
ja USG III trymestru będę miała jutro to będzie 29t5d ciąży.
Chodzę prywatnie i na każdej wizycie bada mnie ginekologicznie i robi usg ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 21 listopada 2017, 11:04 Moj wczesniaczek z 33tc
![]() ![]() Aniołki: 02.2015 & 06.2016 |
|
![]()
d.orota |
Ja chodzę na NFZ i w III trymestrze miałam USG w 32 tygodniu, ale lekarz powiedział, że dobrze by było zrobić jeszcze w 38 tugodniu żeby sprawdzić jak położony jest maluszek i ile waży mniej więcej, ale za to ostatnie musiałabym zapłacić. A jeśli chodzi się na wizyty prywatnie to zawsze można poprosić o wykonanie USG.
![]() |
|
![]()
synuś2018 |
Ja chodzę na NFZ i za każdym razem mam zrobione dokładne usg
abc123 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Lee |
Ja chodzę też na NFZ i ostatnio nie miałam USG w ogóle,musiałam iść prywatnie bo menda "sprzętu nie miała".Ale byliśmy super zadowoleni z połówkowego (nagranie 4 d,mąż się popłakał jak małe dziecko, bo synek). Chcemy właśnie iść jeszcze raz prywatnie ok 30 tygodnia.Wszystko zależy od lekarza...myślę że prywanie ci zrobią na pewno, nfz już niekoniecznie.
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Morrigan |
Chodzę na NFZ i mam usg na każdej wizycie ☺ dostaję zdjęcie maleństwa i ginekolog pokazuje mi na ekranie co gdzie jak i dlaczego
|
|
![]()
Fortitudo |
Ja mam mieć w 30tc i 1d
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
domiszka |
Morrigan wrote:
Chodzę na NFZ i mam usg na każdej wizycie ☺ dostaję zdjęcie maleństwa i ginekolog pokazuje mi na ekranie co gdzie jak i dlaczego
USG a USG III trymestru to totalnie inna sprawa... PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
Angelius Provita dr P. 1 IUI ![]() 1 IMSI ![]() 2 pICSI ![]() 24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ![]() |
|
![]()
KotCzarownicy |
domiszka wrote:
USG a USG III trymestru to totalnie inna sprawa...
![]() ![]() 4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego Niedoczynność tarczycy Leszek jest z nami! 29.05.2018 |
|
![]()
malinka201666 |
Ja idę jak będę miała 29+5.Na początku chciałam nie iść bo I i II wyszły ok,ale się zapisałam ze względu na skoki ciśnienia,wolę sprawdzić łożysko
![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.