AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
paulina502 |
dziewczyny orientuje się któraś z was jak to jest z urlopem w pracy? Dokładnie chodzi mi o to, że pracowałam kilka miesięcy na umowe zlecenie, a w listopadzie 2015 dostałam u tego samego pracodawcy umowę o pracę na czas nieokreślony. Przepracowałam 2 miesiące i od stycznia 2016 juz byłam na zwolnieniu w ciąży ( niestety od samego początku ciaża była problematyczna..) Urlop rodzicielski konczy mi się 14 sierpnia i zastanawiam się czy po tak krótkim stażu przysługuje mi jakis urlop u pracodawcy, zebym do konca sierpnia mogła wykorzystac? Kilka osób mówiło mi, ze na zwolnieniu lekarskim też się naliczają dni do urlopu. Wiecie może jak to jest?
![]() ![]() |
|
![]()
nikafika |
Podczas l4 naliczany jest urlop. Weź pod uwagę tylko fakt, że pracodawca nie musi się zgodzić na wykorzystanie urlopu bezpośrednio po macierzyński.trzeba to dogadać z pracodawca.
|
|
![]()
Mamaokruszka |
Pracodawca musi Ci umożliwić wykorzystanie urlopu z ubiegłego roku do końca września, za odmowę grożą mandaty. Urlop masz naliczany od dnia podpisania umowy o pracę w wymiarze należnym zgodnie z kodeksem pracy. Skontaktuj się z działem kadr w swojej firmie i ustal z nimi na jakich zasadach możesz wykorzystać ten urlop
![]() |
|
![]()
Mamą_Być |
Dziewczyny,mam pytanie jak wogóle to wygląda z urlopem macierzyńskim a później rodzicielkim..
Od początku ciąży jestem na L-4 pracuje na umowie o prace na czas nieokreslony. Za ubiegły rok mam niewykorzystany cały urlop (wiec zostało mi 26dni!) + oczywiście za ten rok się nazbiera... Jak to w kolejności wygląda? Najpierw macierzyńki i rodzicielski? Jeśli tak to ile? A pozniej muszę wybrac zaległy stary urlop? Pozdrawiam ![]() Mamą Być...
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.