BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > urlop po urlopie macierzyńskim/rodzicielskim
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

paulina502
Ekspertka
96

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:35
Cytuj | (0) | Zgłoś
dziewczyny orientuje się któraś z was jak to jest z urlopem w pracy? Dokładnie chodzi mi o to, że pracowałam kilka miesięcy na umowe zlecenie, a w listopadzie 2015 dostałam u tego samego pracodawcy umowę o pracę na czas nieokreślony. Przepracowałam 2 miesiące i od stycznia 2016 juz byłam na zwolnieniu w ciąży ( niestety od samego początku ciaża była problematyczna..) Urlop rodzicielski konczy mi się 14 sierpnia i zastanawiam się czy po tak krótkim stażu przysługuje mi jakis urlop u pracodawcy, zebym do konca sierpnia mogła wykorzystac? Kilka osób mówiło mi, ze na zwolnieniu lekarskim też się naliczają dni do urlopu. Wiecie może jak to jest?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png

nikafika
Przyjaciółka
44

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Podczas l4 naliczany jest urlop. Weź pod uwagę tylko fakt, że pracodawca nie musi się zgodzić na wykorzystanie urlopu bezpośrednio po macierzyński.trzeba to dogadać z pracodawca.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png

Mamaokruszka
Autorytet
1006

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Pracodawca musi Ci umożliwić wykorzystanie urlopu z ubiegłego roku do końca września, za odmowę grożą mandaty. Urlop masz naliczany od dnia podpisania umowy o pracę w wymiarze należnym zgodnie z kodeksem pracy. Skontaktuj się z działem kadr w swojej firmie i ustal z nimi na jakich zasadach możesz wykorzystać ten urlop :)

relg2n0ax4qs6djf.png
Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
Forumowa tabelka KLIK!
916au6bdty1b5a3d.png

Mamą_Być
Nowa
0

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny,mam pytanie jak wogóle to wygląda z urlopem macierzyńskim a później rodzicielkim..
Od początku ciąży jestem na L-4 pracuje na umowie o prace na czas nieokreslony.
Za ubiegły rok mam niewykorzystany cały urlop (wiec zostało mi 26dni!) + oczywiście za ten rok się nazbiera...
Jak to w kolejności wygląda? Najpierw macierzyńki i rodzicielski? Jeśli tak to ile?
A pozniej muszę wybrac zaległy stary urlop?

Pozdrawiam :)

Mamą Być...

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)