BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > Twardnienie, napinanie brzucha
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Nisia2901
Ekspertka
62

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 19:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny od jakiegoś czasu po toalecie (siusiu) twardnieje i napina mi się brzuch, następnie zaczyna boleć jak na miesiączkę i ból promieniuje na nogi. Dodam że skurcze braxa mam już od 20 tygodnia ale wtedy brzuch tylko robił się twardy i rozluźniał- nie towarzyszył temu ból.
Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego ?
Co robić ? Czy to zbliżający się poród ?

oar8vfxmb84zoiiv.png

mrówa
Koleżanka
10

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja jestem w 32 tygodniu i oprocz twardnienia czuje jeszcze taki bol/dyskomfort w kroczu ... Spojenie lonowe tez boli.. Zwlaszcza kiedy leze w jednej pozycji .. Np w nocy kiedy wstaje to bol jest silniejszy... Takie cuda to ja miala,m w pierwszej ciazy ale wlasnie ok 38 tyg..

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
teraz czekamy na córeczkę :) :*
31159dffca.png

MałaMaja93
Przyjaciółka
26

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Twardnieje brzuch chyba każdej kobiecie w ciąży... Nieodłączny urok. Ważne by to nie było bardzo regularne, nie występuje krwawienie lub inne tego typu niepokojące objawy... Jestem w 31tc także mam napinania/stawianie brzucha ale to moja 2 ciąża i wiem że nie ma co panikować i na zapas szukać problemu.ciaza to wyjątkowy stan ale nie trwa wiecznie i trzeba do niektórych rzeczy przywyknąć :) magnez pomaga polecam. Pozdrawiam i zdrówka :)

6sutgywl8eldt4rx.png

marie_marie22
Autorytet
1294

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 00:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mnie brzuch twardnieje po wysiłku

oar8yx8d9fawxkqt.png

E_85
Znajoma
9

Wysłany: 11 maja 2017, 21:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Obecnie 33tc
U mnie bezbolesne twardnienie brzucha pojawia się gdy szybko wstanę, przy wysiłku i również po wizycie w toalecie;)

Katarzyna1985,suwaczek.png

agnieszka1290
Ekspertka
74

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie także twardnienie brzucha po skorzystaniu z WC , czasami po spacerze lub jak położę się na chwilę na plecach... Kilka dni temu byłam na wizycie i było wszystko ok i szyjka też trzyma:-) po prostu takie uroki ciąży ♥

[konto usunięte]

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja twardnienia mam chyba od 16 tc o ile dobrze pamiętam.
Dziś zaczynam 31 tydzień i brzuch twardnieje co kilka minut. Na wizycie u gina niby wszystko ok, więc nie będę się tym przejmować. Tak musi być :)

zokeia
Autorytet
1466

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Twardnienia to moja codzienność. Za ciasne spodnie, wysiłek, orgazm, siku itd. Ważne ze nie są to skurcze, które byłyby bolesne. To tylko wrażenie stwardnienia i uformowanie brzucha w kuleczke.

tb73epoky7bge1zc.png
atdc4z173dng7siu.png
43kt3e5e37vlpped.png

[konto usunięte]

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi zaczął twardniec ostro i regularnie co 5min w nocy w 29tc, na szczęście bez krwawienia. Migusiem wyladowalam z SORu na oddziale. Teraz leżę pod kroplowka, sterydy na płuca podane i oby sytuacja się unormowala bo tak to nawet do domu nie wrócę. Ale trudno, ważne żeby z córcia wszystko było OK. Mi lekarz na oddziale powiedział, że z tak regularnych i dość bolesnych skurczów/napięć mogłoby dojść do przedwczesnego porodu. Co innego gdyby to były nieregularne i bezbolesne twardnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora 30 lipca 2017, 15:13

Odolanka
Debiutantka
0

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam, jestem w 31 tygodniu i te napinanie częste- zaczęło się dopiero teraz..
Przyznam, że trochę mnie to przeraża.
Masuje brzuch, zwalniam jeśli szybko gdzieś idę, bo wtedy najczęściej mi się to przytrafia.
Nie lubię tego:(

+Alicja+ 17.04.2016 r.
Czekamy na...Malwinkę <3!!!

Arewena
Nowa
0

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam. Jestem w 39 t.c. około 21 t.c. również miałam twardnienia tzw. Stawianie się brzucha. W szpitalu dostałam m.in.kroplowke z magnezem A później brałam regularnie magnez a do tego całkowity zakaz "glaskania brzuszka"
Teraz gdy twardnieje mam po prostu usiąść ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora 3 sierpnia 2017, 16:15

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)