AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
roxi661 |
Hej. Bylam dzis na wizycie, 31tc i 2 dni. Lekarz stwierdzil u mnie 2 stopien dojrzalosci lozyska, po czym powiedzial ze dziecko moze urodzic sie juz niedlugo. Dodatkowo powiedzial ze dzidzia zaczyna wchodzic w kanal, jest o 6 dni starsza niz piwinna a ostatnio mialam tez skurcze przepowiadajace. Zaczelam czytac rozne fora i faktycznie za wczesnie na ten 2 stopien w 31tc. Jak to bylo u was albo jest? Powinnam sie niepokoic i faktycznie oczekiwac porodu w najblizszym czasie?
roxi661
|
|
![]()
Elvi |
Ja dowiedziałam się w 27 tc, że mam III stopień łozyska, prawie dwa miesiące leżałam w szpitalu, uzupełniali mi płyny kroplówkami i co tydzień usg i dotrwałam do 34 tygodnia. Wody same odeszły, tak się szybko synuś pchał na świat. Ale wszystko jest ok, i ma już 3 miesiące i jest zdrowy. Także spokojnie, niech ginekolog bada przepływy pępowinowe i mózgowe dziecka, jak jest ok to oszczędzać się i będzie dobrze. Poród może być wcześniej,ale jak widzisz ja wytrwałam jeszcze 7 tygodni na starym łożysku.
|
|
![]()
ulola |
U mnie 2 stopień lozyska od 25 tygodnia. Obecnie 33 i odpukac żadnych objawów by dzidzia miała chęć wychodzic wczesniej. Od 25 tc bylam dwa razy w szpitalu i zawsze mówili ze lozysko w normie. Zawsze na wizycie mam robione przeplywy a w tym tygodniu miałam jeszcze ktg i bylo ok. Podobno ktg najważniejsze bo gdyby cos z przeplywami bylo nie tak to by sie tam objawilo w wahaniach tętna.
Edit: Od 35 Tc ze względu na łożysko mam miec ktg co tydzień, uslyszalam że trzeba kontrolować. Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lipca 2016, 12:29 Córcia Zosieńka 09.08.2016
![]() ![]() ![]() ![]() 19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] |
|
![]()
roxi661 |
dzieki za podpowiedz!
![]() roxi661
|
|
![]()
Bajka91 |
Dziewczyny, dzisiaj byłam na wizycie, po wyjsciu zobaczyłam, że mam już łożysko III stopnia
![]() ![]() ![]() ![]() 16+2dni - 181g synek? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
ja prowadze ciaze u prof Debskiego, nigdy nie sprawdzal dojrzalosci lozyska. raz bylam na usg (jak Debski byl na urlopie) u guru usg dr Roszkowskiego i jak zapytalam o lozysko powiedzial ze tego sie juz dawno nie ocenia, bo nie ma to najmniejszego sensu a mozna narobic glupot.
obaj natomiast sprawdzaja przeplywy. |
|
![]()
Bajka91 |
Trochę mnie pocieszyłaś. Przeszperałam już trochę internet i dowiedziałam się, ze nawet staro wyglądające łożysko może funkcjonować prawidłowo do konca ciąży. Tydzień temu byłam na IP z powodu bólu podbrzusza, położna zrobiła mi usg, zeby sprawdzić, czy z maluszkiem wszystko ok, powiedziała, ze wszystko pięknie i "piękny przepływ pępowinowy". Po wizycie u ginekologa oprócz informacji o łożysku, obok też adnotacja "prawidłowa krzywa przepływu"
![]() ![]() 16+2dni - 181g synek? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Bajka91 wrote:
Trochę mnie pocieszyłaś. Przeszperałam już trochę internet i dowiedziałam się, ze nawet staro wyglądające łożysko może funkcjonować prawidłowo do konca ciąży. Tydzień temu byłam na IP z powodu bólu podbrzusza, położna zrobiła mi usg, zeby sprawdzić, czy z maluszkiem wszystko ok, powiedziała, ze wszystko pięknie i "piękny przepływ pępowinowy". Po wizycie u ginekologa oprócz informacji o łożysku, obok też adnotacja "prawidłowa krzywa przepływu"
to najwazniejsze ![]() |
|
![]()
rudi |
amanina wrote:
ja prowadze ciaze u prof Debskiego, nigdy nie sprawdzal dojrzalosci lozyska. raz bylam na usg (jak Debski byl na urlopie) u guru usg dr Roszkowskiego i jak zapytalam o lozysko powiedzial ze tego sie juz dawno nie ocenia, bo nie ma to najmniejszego sensu a mozna narobic glupot.
obaj natomiast sprawdzaja przeplywy. Mnie też prowadzi kochany profesor ![]() W opisie usg zawsze mam wpisane jaki stopień łożyska. Amanina Ty już niedługo rodzisz ![]() ![]() |
|
![]()
adrenalina |
Hej. Ja wczoraj dowiedziałam sie ze moje łożysko jest przodujące centralnie i ma II stopień.m -31tc. Kazali leżeć jak najwiecej i bedzie CC.
|
|
![]()
Bajka91 |
Adrenalina, ja II stopień miałam stwierdzony w 20 tyg ciąży i nie wiem czemu, bo dbam o siebie, nie mam żadnych nałogów, a w 27 ginekolog stwierdził juz III stopień dojrzałości, jednej wrzuciłem na luz, bo zamartwianie się w niczym nie pomoże, a może jedynie zaszkodzić. II stopień u Ciebie na tym etapie ciąży jest prawidłowy, lozysko ma prawo się starzec, poza tym ważniejsze są przepływy i dopóki dziecko rosnie, nie ma się czym martwić. Sądzę, że wskazania do oszczędzania się masz właśnie z powodu łożyska przodujacego, wiec lez jak najwięcej, a na pewno wszystko będzie dobrze
![]() ![]() ![]() 16+2dni - 181g synek? ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
adrenalina |
Dziękuje bajka
![]() zgaga lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
rudi wrote:
Mnie też prowadzi kochany profesor
![]() W opisie usg zawsze mam wpisane jaki stopień łożyska. Amanina Ty już niedługo rodzisz ![]() Ja tez mam wpisane i zawsze jest to stopien I, chyba z automatu programu po prostu, bo nigdy go nie podaje poloznej, ktora wklepuje wszystkie dane ![]() Tak, w Bielanskim ![]() |
|
![]()
Bajka91 |
Witajcie kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() Isia86, Agnella lubią tę wiadomość ![]() ![]() 16+2dni - 181g synek? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.