AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
pannaniedzwiedzia |
Proszę o pomoc. Obecnie noszę jeszcze swój zwykły stanik, który już lekko mnie uciska (jestem w 32 tygodniu). Przymierzam się do kupna przez internet stanika do karmienia i nie bardzo wiem jak rozumieć opinię, że należy kupować stanik o rozmiar większy. Mój obecny rozmiar to 75 F, czyli rozmiar większy to będzie 80 G? Jakiej firmy staniki polecacie?
|
|
![]()
Kaj |
Rozmiarówki są różne u różnych producentów mimo, że powinny być takie same. Ja mimo iż kupowałam niby rozmiar większy to raz były ok a raz za małe. Najlepiej jak się zdecydujesz na konkretny model to zmierzyć się i dopasować rozmiar w tabeli rozmiarów.
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
dziks_power |
Po pierwsze najlepiej jak zostawisz zakup na chociaż 36 tydzień, bo piersi mogą ci jeszcze urosnąć. Po drugie - idzie do brafiterki, lub dobrego salonu z bielizną i zmierz sobie kilka staników, zobaczysz wtedy jaki rozmiar masz obecnie.
Ja kocham swoje piersi, chcę aby po ciąży były w super stanie więc zmieniam właśnie rozmiar stanika po raz 2. A w 9 miesiącu idę na kolejne przymiarki aby kupić idealnie dopasowany do karmienia. Dbajmy o swój biust kochane. Gosiak, amarranta, Seli lubią tę wiadomość |
|
![]()
pannaniedzwiedzia |
![]() |
|
![]()
apaczka |
W Warszawie polecam sklepy Dopasowana - al. Waszyngtona lub Koszykowa.
|
|
![]()
Martika87 |
Ja dziś kupiłam 2 staniki w kappahl-u jeden za 60 zł i jestem mega zadowolona. Miękka bawełna,piersi wyglądają ładnie,delikatna koronka. Cieszę się z zakupu i polecam
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja do dziś zmieniłam 2x rozmiar
Nie pozwalam sobie na za ciasny. Stanik do karmienia będę kupować/dobierać dopiero w 32-34tc, choć teraz juz nosze stanik do karmienia, gdyż jest najwygodniejszy, mam strasznie wrażliwe brodawki a w nim nic mnie nie gryzie. Mój wyjściowy to 70g, później był 70i, a teraz 75h, aż strach co będzie w 32 ![]() Dla mnie rozmiar większy to przy obwodzie ten sam a miska większa, ale wszystko zależy jak "rozrastasz się" Są tabele, korzystaj z nich - wg tabel producenta.I moja mała uwaga, nie kupujcie stanika za dużego w obwodzie, bo to jest koszmar większości kobiet - piersi wypadają dołem, dół musi przylegać, a jak podniesie się ramiączka, to pierś dołem nie moze wystawać. |
|
![]()
Martika87 |
Każdy sklep ma swoją rozmiarówkę i ciężko się połapać
![]() Nowy stanik najlepiej zapiąć na drugie zapięcie,on z czasem się i tak rozciągnie więc te ostatnie będzie wtedy ok. binka76 wrote:
Ja do dziś zmieniłam 2x rozmiar
Nie pozwalam sobie na za ciasny. Stanik do karmienia będę kupować/dobierać dopiero w 32-34tc, choć teraz juz nosze stanik do karmienia, gdyż jest najwygodniejszy, mam strasznie wrażliwe brodawki a w nim nic mnie nie gryzie. Mój wyjściowy to 70g, później był 70i, a teraz 75h, aż strach co będzie w 32 ![]() Dla mnie rozmiar większy to przy obwodzie ten sam a miska większa, ale wszystko zależy jak "rozrastasz się" Są tabele, korzystaj z nich - wg tabel producenta.I moja mała uwaga, nie kupujcie stanika za dużego w obwodzie, bo to jest koszmar większości kobiet - piersi wypadają dołem, dół musi przylegać, a jak podniesie się ramiączka, to pierś dołem nie moze wystawać. hakorośl lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
silea |
Zamawiając stanik przez internet, możesz zamówić kilka rozmiarów i wybrać tylko ten który będzie Ci najbardziej odpowiadał, a resztę zwrócić. Można tak zrobić chociażby tutaj: klik. Zamówiłam tam ostatnio kilka ciekawych modeli.
|
|
![]()
kk001 |
Fajnie u mnie sprawdza się ten model https://www.gaia.com.pl/biustonosz/push-up.html . Jest ładny,praktyczny . Również po okresie karmienia ze względów na jego uszycie, bardzo dobrze się nosi
|
|
![]() [konto usunięte] |
Byłam u brafitterki, bo źle dobrałam stanik - kupiłam 80G a okazało się, że mam 70H/g, więc duża pomyłka
![]() Po miesiącu pojechałam do brafiterki i mam już dobre biustonosze. |
|
![]()
judysia86 |
Magdzia85F wrote:
Byłam u brafitterki, bo źle dobrałam stanik - kupiłam 80G a okazało się, że mam 70H/g, więc duża pomyłka
![]() Po miesiącu pojechałam do brafiterki i mam już dobre biustonosze. "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
|
|
![]()
Malwas |
Ja kupowałam w 35tc i poszłam do salonu Esotiq. Powiedziałam Pani, że nie wiem jaki rozmiar mam kupić, zmierzyła mnie, doradziła, że te miękkie staniki lepsze bez usztywnień i dobrała odpowiedni rozmiar, zmierzyłam pare i wybrałam co mi najbardziej odpowiadało, także polecam ten salon. Najlepiej stanik kupować na późniejszym etapie i osobiście, przez internet chyba bym się bała
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 27 października 2018, 14:49 ![]() ![]() Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; |
|
![]() [konto usunięte] |
Malwas wrote:
Ja kupowałam w 35tc i poszłam do salonu Esotiq. Powiedziałam Pani, że nie wiem jaki rozmiar mam kupić, zmierzyła mnie, doradziła, że te miękkie staniki lepsze bez usztywnień i dobrała odpowiedni rozmiar, zmierzyłam pare i wybrałam co mi najbardziej odpowiadało, także polecam ten salon. Najlepiej stanik kupować na późniejszym etapie i osobiście, przez internet chyba bym się bała
![]() a jak cenowo? w ogole nie wiedziałam, że w esotiq mają staniki do karmienia... |
|
![]()
zwaniola |
Dobrym wyborem mogą być staniki z zapięciem na „klik”, przy których można jedną ręką otworzyć lub zamknąć miseczkę. Jest to wygodne ponieważ w jednej ręce trzyma się dziecko, tak więc druga ręką trzeba bezproblemowo odpiąc stanik i trudne odpinanie jak dla mnie dyskwalifikuje bieliznę. Bielizna powinna byc wygodna – dobrze jeśli stanik nie zsuwa się a, jego konstrukcja wzmacniająca gwarantuje doskonałe podtrzymanie piersi.
Wśród dobrych firm polecam lupoline https://www.biustonoszedokarmienia.pl/lupoline , specjalizują sie w szyciu koszulek oraz biustonoszy do karmienia. Wiadomość wyedytowana przez autora 17 lutego 2020, 06:56 |
|
![]()
AniaNiedam |
Ja kupiłam Alles Mama - nie dość że bardzo wygodny, to jeszcze są prześliczne. Ja kupiłam u brafitterki, ale są też w internecie: https://kusicielka.sklep.pl/kategoria-produktu/biustonosze/mama_karmiaca/
Wiadomość wyedytowana przez autora 5 marca 2021, 15:35 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.