AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Aga23 |
I w tym temacie znowu mam problem
![]() Jak to chyba każda pierworódka. Wczoraj do południa odczuwałam ból podbrzusza, taki lekki ból okresowy.Zabolało-przestało- i tak pół dnia. Czy to są te tzw. skurcze przepowiadające? Jak powinny one występować czy ten 34/35 tydzień ciąży nie za wcześnie? |
|
![]()
Rose123 |
Ja jestem w 27 tc i też takie odczuwam, szczególnie wieczorem, wtedy no-spa i łóżko. Mam nadzieję, że to te skurcze Braxtona
![]() ![]() |
|
![]()
Symfonia |
Skurcze - wszystkie są podobne do siebie, są tylko małe różnice:
wszystkie charakteryzują się przede wszystkim tym, że macica napina się bardzo mocno czyli brzuch staje się twardy jak skała na całej powierzchni gdzie znajduje się macica i może pojawić się mrowienie. Skurcze Braxtona-Hicksa: - wyczuwalne dopiero w połowie ciąży (choć istnieją od pierwszych tygodni) - nie bolą - niektóre kobiety mogą ich nie odczuwać - bardzo nieregularne, mogą się pojawiać kilka razy na dobę, raz na dobę lub co kilka dni. Skurcze Przepowiadające: - bolące - nieregularne - da się złagodzić lub zatrzymać podczas kąpieli - da się uśmierzyć ból nospą, itp Skurcze Porodowe: - bolące (narastający ból) - regularne - nie da się zatrzymać ich domowymi sposobami - nie da się uśmierzyć bólu środkami bez recepty Mam nadzieje, że rozjaśniłam troszkę sytuację ![]() Est, basiurka, Lilik lubią tę wiadomość |
|
![]()
Ryba1985 |
Symfonia to mnie trochę uspokoiłaś
![]() Jestem w 28TC i bardzo się boję. Mam skurcze co wieczór, czasami w nocy. NIe bolą, ale mój brzuch staje się twardy jak kamień. Przerażają mnie ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.