BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > Ruchy dziecka widoczne przez brzuch
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Blue Jane
Koleżanka
10

Wysłany: 30 września 2018, 12:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Taki może luźniejszy temacik, ale bardzo mnie to zastanawia. Ciągle oglądam sobie gdzieś w internecie filmiki, na których brzuszki ruszają się jak szalone, falują jakby w środku mieszkał mały kosmita ;) Ja tak nie mam, a jestem w 34 tygodniu ciąży. Nawet mamusie w 26 tygodniu mają te ruchy bardziej widoczne niż moje :( Jestem szczupła, drobna, tkanki tłuszczowej na brzuchu prawie zero. Łożysko na przedniej ścianie aż taką robi różnicę? Ruchy czuję, czasem jakieś uwypuklenie bardziej z jednej strony, jakieś lekkie wstrząsy ale to wszystko. Jak to jest u Was?

201811152844.png

Azzurra
Autorytet
959

Wysłany: 30 września 2018, 12:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hehe...
Umiejscowienie łożyska robi sporą różnicę, podobnie jak ułożenie dziecka w brzuchu i inne uwarunkowania, o których nie mamy pojęcia.
W pierwszej ciąży miałam łożysko na ścianie przedniej i tych widowiskowych kopniakow ani nie czułam, ani nie widziałam:-) jestem szczupła, a jakiejkolwiek ruchy poczułam dopiero jakoś ok 24 tc a nawet później. Jedyne co, to córka jakoś czasem się widocznie wypinala. Dodam,ze ułożenie bylo posladkowe do samego końca.
W tej ciąży jest praktycznie tak samo: łożysko ściana przednia, ruchy późno i słabo wyczuwalne, ułożenie(póki co) pośladkowe...nie dla mnie widowiskowe kopniaki widocznie.

c55f3e3ka2zssd9g.png
km5szbmhhu8jucb0.png

Zośkaaa
Autorytet
719

Wysłany: 3 października 2018, 16:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja akurat mam na tylnej scianie łożysko i brzuch mi podskakuje i faluje widocznie :)
Więc łożysko chyba odgrywa sporą rolę. Mały też długo miał ulozenie poprzeczne, ale czuję, że teraz już jest glowką w dół bo czuje typowe wypiecia pupy i kopniaki ponad pępkiem. Jutro ma wizytę, więc się okaze jak leży :)

oar8ikgnjlcssob7.png
qdkk2n0arn45g84d.png
Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019

Anga1989
Autorytet
1112

Wysłany: 3 października 2018, 20:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Oooj... Jak sobie przypomne jak mloda fikala w brzuszku to az mi sie cieplo robi na serduchu <3 ja łożysko mialam na tylnej scianie a mloda bardzo wczesnie ulozyla sie glowka w dol i tym sposobem nozkami potrafila slopac porzadnie zebra ;)

l22nhdgen92nqanl.png

skórka33
Autorytet
593

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie tak po 30tc brzuch zaczął bardzo widocznie falować. Teraz kończę 37tc i czasem brzuch przybiera takie dziwne kształty bo tak się synek rozpycha. Jestem szczupła i raczej niewysoka, łożysko mam na przedniej ścianie a brzuch normalnie przypomina dużą piłkę. Dzidziuś już od dość dawna leży główką w dół i też nieraz mocno dostanę po żebrach albo po pęcherzu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie i przytulę mój skarb.

dqpr3e5egbs5bec7.png

Reni
Autorytet
92009

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
u mnie gdzieś od tygodnia-dwóch brzuch faluje, przyjmuje dziwne pozy. Czyli tak mniej więcej od 32tc
łożysko na przedniej ścianie

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png

judysia86
Przyjaciółka
83

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
skórka33 wrote:
U mnie tak po 30tc brzuch zaczął bardzo widocznie falować. Teraz kończę 37tc i czasem brzuch przybiera takie dziwne kształty bo tak się synek rozpycha. Jestem szczupła i raczej niewysoka, łożysko mam na przedniej ścianie a brzuch normalnie przypomina dużą piłkę. Dzidziuś już od dość dawna leży główką w dół i też nieraz mocno dostanę po żebrach albo po pęcherzu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie i przytulę mój skarb.

ale cudnie !! :)

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️

[konto usunięte]

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:04
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja się dziś obudziłam a tam zamiast okrągłego brzuszka...piramida ;-).

terka lubi tę wiadomość

Nadinka83
Autorytet
520

Wysłany: 18 marca 2019, 22:32
Cytuj | (1) | Zgłoś
Jestem w 29tc blizniaczej. Ciąża 2o2k czyli każdy chłopak ma swoje łożysko. Jeden z przodu drugi z tyłu. I czuję różnice w ruchach. Jeden jest delikatnie wyczuwalny a drugi wręcz przeciwnie - pełzajacy, kopiący i fikajacy obcy ;) także polozenie łożyska robi różnicę ;)

Oleśka11 lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo

judysia86
Przyjaciółka
83

Wysłany: 26 marca 2019, 10:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
malami91 wrote:
Ja się dziś obudziłam a tam zamiast okrągłego brzuszka...piramida ;-).

hehe mam to samo :):)

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)