AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Blue Jane |
Taki może luźniejszy temacik, ale bardzo mnie to zastanawia. Ciągle oglądam sobie gdzieś w internecie filmiki, na których brzuszki ruszają się jak szalone, falują jakby w środku mieszkał mały kosmita
![]() ![]() |
|
![]()
Azzurra |
Hehe...
Umiejscowienie łożyska robi sporą różnicę, podobnie jak ułożenie dziecka w brzuchu i inne uwarunkowania, o których nie mamy pojęcia. W pierwszej ciąży miałam łożysko na ścianie przedniej i tych widowiskowych kopniakow ani nie czułam, ani nie widziałam:-) jestem szczupła, a jakiejkolwiek ruchy poczułam dopiero jakoś ok 24 tc a nawet później. Jedyne co, to córka jakoś czasem się widocznie wypinala. Dodam,ze ułożenie bylo posladkowe do samego końca. W tej ciąży jest praktycznie tak samo: łożysko ściana przednia, ruchy późno i słabo wyczuwalne, ułożenie(póki co) pośladkowe...nie dla mnie widowiskowe kopniaki widocznie. ![]() ![]() |
|
![]()
Zośkaaa |
Ja akurat mam na tylnej scianie łożysko i brzuch mi podskakuje i faluje widocznie
![]() Więc łożysko chyba odgrywa sporą rolę. Mały też długo miał ulozenie poprzeczne, ale czuję, że teraz już jest glowką w dół bo czuje typowe wypiecia pupy i kopniaki ponad pępkiem. Jutro ma wizytę, więc się okaze jak leży ![]() ![]() ![]() Aniołek ![]() Aniołek ![]() 01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤ Starania o drugie bobo od 10.2019 |
|
![]()
Anga1989 |
Oooj... Jak sobie przypomne jak mloda fikala w brzuszku to az mi sie cieplo robi na serduchu
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
skórka33 |
U mnie tak po 30tc brzuch zaczął bardzo widocznie falować. Teraz kończę 37tc i czasem brzuch przybiera takie dziwne kształty bo tak się synek rozpycha. Jestem szczupła i raczej niewysoka, łożysko mam na przedniej ścianie a brzuch normalnie przypomina dużą piłkę. Dzidziuś już od dość dawna leży główką w dół i też nieraz mocno dostanę po żebrach albo po pęcherzu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie i przytulę mój skarb.
![]() |
|
![]()
Reni |
u mnie gdzieś od tygodnia-dwóch brzuch faluje, przyjmuje dziwne pozy. Czyli tak mniej więcej od 32tc
łożysko na przedniej ścianie |
|
![]()
judysia86 |
skórka33 wrote:
U mnie tak po 30tc brzuch zaczął bardzo widocznie falować. Teraz kończę 37tc i czasem brzuch przybiera takie dziwne kształty bo tak się synek rozpycha. Jestem szczupła i raczej niewysoka, łożysko mam na przedniej ścianie a brzuch normalnie przypomina dużą piłkę. Dzidziuś już od dość dawna leży główką w dół i też nieraz mocno dostanę po żebrach albo po pęcherzu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie i przytulę mój skarb.
ale cudnie !! ![]() "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja się dziś obudziłam a tam zamiast okrągłego brzuszka...piramida
![]() terka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Nadinka83 |
Jestem w 29tc blizniaczej. Ciąża 2o2k czyli każdy chłopak ma swoje łożysko. Jeden z przodu drugi z tyłu. I czuję różnice w ruchach. Jeden jest delikatnie wyczuwalny a drugi wręcz przeciwnie - pełzajacy, kopiący i fikajacy obcy
![]() ![]() Oleśka11 lubi tę wiadomość |
|
![]()
judysia86 |
malami91 wrote:
Ja się dziś obudziłam a tam zamiast okrągłego brzuszka...piramida
![]() hehe mam to samo ![]() ![]() "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.