AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
sylani |
Hej Mamusie,
ostatnio dość głośno jest o tym aby wraz z przygotowaniem torby do szpitala, spisać plan porodu. Również na zajęciach ze Szkoły Rodzenia położna mówiła nam, że to wiele ułatwia tak samo nam jak i im, więc naprawdę warto coś takiego zrobić. Jakby ktoś nie wiedział o czym piszę, to tu jest krótki opis: http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu Planujecie może zrobić coś takiego ? elcia_aa lubi tę wiadomość |
|
![]()
elcia_aa |
ja już zrobiłam razem z tą stronka. Starałam się jednak nie przesadzić z ilością zaznaczonych punktów, bo jak będzie za dużo to nikomu nie będzie sie chciało tego czytać o zapamiętaniu nie wspomnę
![]() I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy ![]() ![]() |
|
![]()
sylani |
Z tego co tam widziałam, to przesadzić jest bardzo łatwo ;p
najbardziej jednak podoba mi się chyba to, że ten plan nie jest taki "dokładny", tzn., że jeśli zajdzie potrzeba to można od niego trochę odejść podczas porodu. |
|
![]()
k878 |
ja zamierzam zrobić plan ze strony szpitala, gdzie chcę rodzić; trochę się boję, bo to trochę ogranicza sytuację: np. nie chciałaby mieć nacinanego krocza albo podawanej oksytocyny, ale jak się będę męczyć nie wiadomo ile, to już wolę oba; a szpital będzie to traktował dosłownie, tzn. jak im się będzie do domu albo na kawę spieszyło, to podadzą, natną i będą mieli w nosie... otumaniona sytuacją nawet nie będę potrafiła protestować
Córeczka 12.2017
![]() Córeczka 08.2019 ![]() |
|
![]()
BurzaHormonów |
My dostaliśmy na szkole rodzenia plan porodu do wypełnienia i zaznaczenia na co się zgadzamy a na co nie i z tym mamy se zgłosić do porodu. Oczywiście zastrzegli, ze w trakcie możemy zmienić zdanie i tez moze być tak, ze sytuacja nie pozwoli na realizację niektórych punktów,np jeśli zaznaczymy, ze nie chcemy aby dziecko było dokarmiane, ale straci za dużo na wadze i pediatra nakaze dokarmienie to nie mamy nic do gadania, co generalnie jest logiczne. Generalnie plan to tylko wskazówki dla obu stron, trzeba podchodzić zdroworozsądkowo.
![]() |
|
![]()
k878 |
o ile trafisz na rozsądek u tych osób z personelu, z którymi będziesz miała do czynienia...
Córeczka 12.2017
![]() Córeczka 08.2019 ![]() |
|
![]()
sylani |
U nas Położna mówiła tak samo, jeśli zajdzie potrzeba to nie będą sugerować się naszym Planem, tylko będą działać w zgodzie ze zdrowiem moim i dziecka.
|
|
![]()
BurzaHormonów |
jesli chodzi o personel to niestety nie ma 100% pewności, ze trafimy na 'bratnie dusze'
![]() AKa28 lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
sylani |
Fakt, sprawdzić można zawsze, ale za humor personelu ciężko odpowiadać
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja mam plan porodu. Zrobiony na zajęciach w szkole rodzenia. Wiadomo, że jak będzie się coś działo to nikt nie będzie się tym sugerował, ale to jest fajnym ułatwieniem. Np. ja mam w planie punkt, że chcę rodzić z ochroną krocza, ale jak będzie trzeba to zgadzam się na nacięcie i dodatkowa informacja, że jak będą musieli ciąć to nie mają mnie informować (bo to zawsze dodatkowy stres). Także choćby dla takich rzeczy warto taki plan mieć.
|
|
![]()
BurzaHormonów |
sylani wrote:
Fakt, sprawdzić można zawsze, ale za humor personelu ciężko odpowiadać
![]() Ale to jest rzecz na którą nie mamy wpływu. Też się boję że trafię na jakąś wredną babę co będzie chciała mnie szybko mieć z głowy, ale staram się nie nakręcać, żeby nie zacząć panicznie bać się porodu, bo przecież urodzić trzeba ![]() Cieszę się, że będę miała przy sobie męża, w razie czego będzie mnioe chronił chociaż od tej "psychicznej" strony, żeby jakaś wredna położna lub lekarz nie styrali mi głowy. ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.