AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
klaudia382 |
Właśnie wyskoczyła mi opryszczka na ustach czy to coś groźego?
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Niedawno był taki sam post. W skrocie:grozna jesli pierwszy raz w życiu, niegrozna jesli kolejny.
|
|
![]()
klaudia382 |
A czy ktoś wie jak zapobiegac przeniesieniu się opryszczki z ust do narządów płciowych? Stosuję dopochwowo luteine i boję się że mogę przenieść wirus.
![]() |
|
![]()
Glass |
Wystarczy zachowanie podstawowych zasad higieny. Nie dotykać opryszczki, często myć ręce, nie wycierać całego ciała łącznie z twarzą jednym ręcznikiem. Można też zakleić opryszczkę specjalnym plastrem i smarować acyklovirem po konsultacji z lekarzem lub farmaceutą (o ile dobrze pamiętam to jest bezpieczny).
|
|
![]()
klaudia382 |
Smaruje acyklovirem i utrzymuje duża higienę. Do ciała mam inny ręcznik a do twarzy i rak jednorazowe używam by nie roznosic tego. Luteine dziś rano aplikowalam w rękawiczkach gumowych. Lekarz powiedział że nie sa potrzebne żadne leki doustne
![]() |
|
![]()
Glass |
Więcej nic się nie da z tym zrobić. Samo zejdzie w max tydzień
![]() |
|
![]()
klaudia382 |
Dziś rano zrobił mi się Babel z ropa ! Nie wiem czy to OPRYSZCZKA czy kaszak... mieszkam w uk i tu w szpitalu powiedzieli że nic nie mogą zrobić a ja od 5 Rano przeżywam taki stres że boję się że dziecku coś się stanie
![]() |
|
![]()
Anga1989 |
klaudia - zanim utworzysz watek sprawdz czy już nie ma podobnego watku. Podobne posty beda usuwane
![]() |
|
![]()
Natalia1984 |
To normalne przy opryszczce... Nie panikuj, przetnij ząbek czosnku i smaruj jak najczęściej a do aplikacji różnych globulek i luteiny tylko i wyłącznie aplikator.
![]() |
|
![]()
moro |
klaudia382 wrote:
A czy ktoś wie jak zapobiegac przeniesieniu się opryszczki z ust do narządów płciowych? Stosuję dopochwowo luteine i boję się że mogę przenieść wirus.
Powiedz o tym lekarzowi - pisałam w poprzednim poście, że pomimo, że opryszczki w ciąży nie dostałam pierwszy raz w życiu lekarz kazał brać lek przeciwwirusowy oraz zalecił jeszcze jedno opakowanie tuż przed porodem. |
|
![]()
klaudia382 |
Dwóch lekarzy powiedzielo mi że nawet jeśli bym miała pierwszy raz to jeśli jest na ustach nie podaje się antybiotyku.
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.