BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > oczyszczanie organizmu przed porodem
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Grzybka
Przyjaciółka
113

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:18
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Jak wyglądało u was oczyszczanie się organizmu przed porodem? Ja jestem teraz w 37t5d i od niecałych 2 tygodni dość gwałtownie wypróżniam się tak 2 razy dziennie (przepraszam za obrazowy opis, ale gdzie mam pytać, jak nie tu??). I nie wiem, czy to już mój organizm się przygotowuje i opróżnia jelita czy jednak jest to coś co powinno mnie martwic i powinnam zgłosić się do lekarza? Żadnych innych oznak porodu nie mam, apetyt dopisuje. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

Kazik - 04.08.2016 <3
bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3

Reni@
Autorytet
1503

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Może być tak że organizm się oczyszcza, ale nie jest to pewne na 100%. Mój organizm sie nie "oczyszczał" przed porodem

f2wli09kkp6omcr9.png
zem33e5ekx8vdc7s.png
Aniołek 11 tc [*] 07.2015

ksica24
Debiutantka
1

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:06
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mój też nie, wręcz przeciwnie, od początku do końca szedł w zaparte, jechałam na dicopegu 10g prawie całą ciążę a potem jak ręką odjął, i żeby nie było jadłam tak samo

loki-koki
Ekspertka
61

Wysłany: 6 marca 2017, 22:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja na dwa dni przed miałam tak jakby biegunke, i mega smierdzące bąki az mąz się śmiał:)

dqpranli4dnq2fwj.png

[konto usunięte]

Wysłany: 16 marca 2017, 16:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, ja właśnie kiedy zaczęłam 38tc zaczęły się bóle jak na miesiączkę oraz częste chodzenie do toalety. Nie są to biegunki, jednak częstotliwość chodzenia do WC dużo większa. Czuję, że mój organizm powoli się przygotowuje....

AlsMum
Ekspertka
96

Wysłany: 19 marca 2017, 15:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
u mnie się nie oczyszczał, wręcz przeciwnie miałam zaparcia, ale często spotykam się z opiniami, że biegunka to częsty stan przed porodem - samooczyszczanie, stres?

kowalska2308
Nowa
0

Wysłany: 13 maja 2017, 15:33
Cytuj | (0) | Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez autora 13 maja 2017, 15:25

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 maja 2017, 21:06

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)