BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > Monural i pimafucin
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 5 maja 2015, 10:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Któras zażywała moze to na infekcje pecherza i pochwy? Cos mi sie chyba przypaletało i lekarka zapisala te dwa antybiotyki ale teraz boje sie ze moga zaszkodzić dzidzi.. tak wiem.. lekarz wie niby lepiej , ale chce wiedziec czy macie jakies doswiadczenia z tymi lekami ?

Malagosia
Autorytet
1145

Wysłany: 6 maja 2015, 07:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Pimafucin ja stosowalam juz w pierwszym trymestrze wiec jest ok

olutka89
Znajoma
1

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:37
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja też dostałam receptę na Pimafucin na infekcję od swojej p. Doktor.

Nati91
Przyjaciółka
79

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
Już dwa razy stosowałam Pimafucin, działał na krótko i znów infekcja wracała ;(

40+5 ♥️

roxi661
Koleżanka
6

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Stosowalam rozne specyfiki i infekcje pochwy caly czas wracaly. Odkad zaczelam brac macmirror 500 przeszlo jak reka odjal a naprawde z lekarzem wyprobowalismy wiele lekow. Takze polecam!:)

roxi661

Rencia
Znajoma
8

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja wczoraj zażyłam Monural- też się boję jak to będzie - w końcu to antybiotyk.
Mam nadzieję że lekarz wie co robi. Na efekty musze jeszcze poczekać bo dopiero od dzisiaj zacznie działać.
Mam szczypania przy oddawaniu moczu i lekki ogólny dyskomfort. Jakby nie wynik badania w ogóle bym tego nie zauważyła.

Renia

Erl
Autorytet
1480

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
Rencia wrote:
Ja wczoraj zażyłam Monural- też się boję jak to będzie - w końcu to antybiotyk.
Mam nadzieję że lekarz wie co robi. Na efekty musze jeszcze poczekać bo dopiero od dzisiaj zacznie działać.
Mam szczypania przy oddawaniu moczu i lekki ogólny dyskomfort. Jakby nie wynik badania w ogóle bym tego nie zauważyła.
Brałam Monural w pierwszym trymestrze przy infekcji, zlecony jeszcze przez lekarza od leczenia niepłodności. Maluch przeszedł pozytywnie wszystkie 3 badania prenatalne, więc myślę że tym bardziej na tym etapie nie masz się co obawiać.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]

Av
Autorytet
827

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:26
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja dostałam dwie dawki Monuralu w 3 trymestrze w związku z zabiegiem urologicznym. Lekarz powiedział, że to jest ich lek z wyboru dla ciężarnych. Więc powinno być ok :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
Leon :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)