AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
mareczkowa |
Wybraliśmy z mężem imię dla synka, ale jak zaczęliśmy mówić znajomym i rodzinie o naszym wyborze to albo siedzą cicho i nic nie komentują albo odwrotnie - są w lekkim szoku. Leon to naprawdę takie dziwne imię?
Aradia*** lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Aga23 |
A co Cię obchodzą inni?Ja nikogo nie pytałam o zdanie
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 8 października 2015, 08:48 |
|
![]()
karmar |
Do tej pory nie było to popularne imię,ale teraz pełno jest Leonów. Twoje dziecko na pewno nie będzie czuło się dziwnie,myślę,że możecie być spokojni
![]() ![]() bebloszka90, mi_lena lubią tę wiadomość |
|
![]()
madu |
U nas tez będzie Leon:) Entuzjazmu na wiesć o imieniu w rodzinie nie było poczatkowo ale teraz już sie każdy przyzwyczaił i jak pytają co u nas to juz po imieniu mówią
![]() ![]() Leon to fajne imię! ![]() karmar lubi tę wiadomość 21.10.2015 Leon
![]() |
|
![]()
Lila84 |
Leon, Leoś.. bardzo mi się podoba. Imię oryginalne a jeśli komuś się nie podoba to tylko i wyłącznie jego problem.
U nas będzie Lenka. Reakcje są różne, teściowa myślała że sobie z niej żartujemy z tym imieniem ale dla nas jest super i tak na 100% zostanie ![]() justa1234 lubi tę wiadomość |
|
![]()
agi88 |
u nas na 100% będzie Anastazja i też mam głęboko w poważaniu co myślą sobie inni
![]() ![]() ![]() Nadulka, AiCha4811 lubią tę wiadomość |
|
![]()
magdalena321 |
U nas będzie Amelka i wszystkim się bardzo podoba to imię
![]() kamenkaa lubi tę wiadomość magdalena321
|
|
![]()
justa1234 |
Leoś to piękne imię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lila84, Dariah, Minmin lubią tę wiadomość |
|
![]()
Edycia204 |
u nas bedzie Kornelia i tez róznie reaguja. Ale nasza coreczka wiec nam sie podoba
![]() justa1234, Nadulka lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Pola:)
justa1234, Nadulka lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Leoś,Leonek
![]() ![]() ![]() U nas od poczatku miała byc Oliwka-jak jej jeszcze nie planowaliśmy ![]() Teraz jest wysyp Oliwek,ale mam to gdzieś ![]() ![]() |
|
![]()
niania.ogg |
Leon bardzo ładne imię. My wybraliśmy Helenkę. Nie spodziewałam się takich reakcji, bo w rankingu najbardziej popularnych imion w Warszawie Helenka na wysokim 9 miejscu już od ładnych kilku lat, a tymczasem w moim mieście wszyscy komentują zdecydowanie negatywnie. Generalnie ludziom podobają się te imiona, z którymi są osłuchani. Ale ja nie chcę kolejnej Julki, Mai czy Zuzi... Potem w klasie będzie 20 dziewczynek i kombinacja raptem 5 imion..
justa1234 lubi tę wiadomość https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png |
|
![]()
Kasia1986 |
Mi sie podoba Leon
![]() U nas będzie Wojtuś na 100%. My już przed ciążą wiedzieliśmy jakie imiona nadamy dzieciom ![]() justa1234 lubi tę wiadomość |
|
![]()
mycha28 |
U nas tez Wojtus
![]() ![]() Drugi babel bedzie Szymon ...tak jakos nam na szybko wpad w ucho i juz zostalo ![]() justa1234 lubi tę wiadomość |
|
![]()
justa1234 |
Jak ja uwielbiam polskie imiona
![]() ![]() ![]() ![]() mycha28, niania.ogg lubią tę wiadomość |
|
![]()
Andzia84 |
U nas będzie Franuś po pradziadku, a nasza 3-letnia Córcia ma na imię Małgosia.
justa1234, aneczka1983, mi_lena lubią tę wiadomość Andzia84
|
|
![]() [konto usunięte] |
u nas będzie na pewno Tymon
![]() ![]() |
|
![]()
mareczkowa |
No dzięki dziewczyny za wsparcie Leona
![]() W rankingu imion jest niby na 11 miejscu, ale jakoś tego nie odczuwam. Helena to boskie imię! No właśnie u nas stanęło na tym, że tylko na Wojtka mąż powiedział, że "jest w porządku", a tak to twardo stoi przy Leonie. A ja już dosłownie rzygam tym imieniem. I to wszystko przez kilka nieodpowiednich reakcji i śmiechów typu "że jak?" "a może jeszcze Józef?" albo ta cisza i zawieszenie -czy to oby na poważnie? Wiecie, że jak ktoś pyta mnie o imię to dosłownie dostaję zawiechę i czuję taki wstyd wewnętrzny, żeby przełamać się i powiedzieć to imię? A poza tym pracuję od kilku lat w przedszkolu i naprawdę zależało mi na tym, żeby nasze dziecko miało imię, które nie będzie się powielało. eeeh life is brutal ![]() ![]() |
|
![]()
aneczka1983 |
Leon super! Moi znajomi chcieli nazwać syna Zenon i wszyscy odradzali. Ostatecznie więc urodził się Maciej.... Na którego wszyscy wołają Zenek bo się przyzwyczaili i zaczęło im podobać... Nie dajcie się!!!
U nas Staś po obu dziadkach. Jak przyjdzie czas na córę to będzie Małgosia Wiadomość wyedytowana przez autora 12 października 2015, 13:06 Nadulka, justa1234, cytrynówka, Sarayu lubią tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Loullu |
U nas też będzie..Leon
![]() ![]() justa1234 lubi tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.