AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
paulin |
Witam
Powolutku zabieram się za tworzenie wyprawki dla mojego słodziaka i tak się zastanawiam jakie kosmetyki i jakiej firmy? Może macie jakieś zaufane kosmetyki które warto polecić?? ola123 lubi tę wiadomość |
|
![]()
agaB |
ja kupilam nivea .znajome mialy i polecaja. Jonhson podobno uczula tak mowia. A bez sensu kupowac drogie z apteki.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Jonhson u moich starszych córek uczulał, tak jak i pampersy zielone.
Każdy ma swoje ulubione, ja kupuje Oliwkę bambino, bo sama z niej korzystam cały czas, krem Babino . Jeśli chodzi o inne kosmetyki jeszcze nie zastanawiałam się ,ale chyba Oilan - żel do mycia lub coś Nivea, Ziaja , na pewno kupie mydełko Biały Jeleń. Pieluchy kupuje Dada, a na początek Haggis. to są firmy które sprawdziły mi się poprzednio i wsród moich znajomych i teraz też pójdę tym tropem. Wiadomość wyedytowana przez autora 9 lipca 2015, 11:42 |
|
![]()
Martika87 |
Ja też słyszałam,że Jonhson uczulają. Kupiłam z Nivea żel do mycia,oliwkę i krem do buzi na każdą pogodę. Kupiłam też zwykłą oliwkę Bambino i na razie starczy. Zobaczę jak skóra będzie reagować. Nie ma sensu kupować nie wiadomo ile kosmetyków na pierwszy raz bo może się okazać,że będą niedobre.
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja będę kupować z Hippa bo te kosmetyki akurat polecają moje znajome.
|
|
![]()
paulin |
A moja koleżanka stwierdziła po co przesadzać ona używa szarego mydła i oliwki i dzieci bez uczuleń
![]() binka76 lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
ja też jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla mojej Malutkiej i bardzo dobre opinie słyszałam o tych rossmannowych - Babydream
![]() ![]() Kajtka, Ewela87 lubią tę wiadomość |
|
![]()
pakima |
do kąpania stosuję EMOLIUM (drogi w aptece), gaziki z wodą na przemywanie oczek, buzki, jamy ustnej i uszu. Na wyjście na spacer NIVEA krem na każdą pogodę. Pampersy akurat nie polskie, natomiast wcześniej stosowałam z tesco Love Baby. Im mniej kosmetyków tym mniej chemi.
Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające to tylko cleanic kindii skin balance ale przeżucam się na domowe jednorazówki z ręczników papierowych i wody z oliwkami ![]() Warto zajrzeć na stronkę opisujaca skład poszczególnych chusteczek nawilżających http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html Ewela87, Redhotka lubią tę wiadomość |
|
![]()
paola1205 |
Teraz w Biedronce są chusteczki Fitti 6 opakowań x 72 sztuki za 20zł, a według tej strony internetowej są godne polecenia
![]() ![]() |
|
![]()
Natka88 |
zuzka.mom wrote:
ja też jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla mojej Malutkiej i bardzo dobre opinie słyszałam o tych rossmannowych - Babydream
![]() ![]() Sklad kosmetykow rossmannowskich jest o niebo lepszy (czyt.naturalniejszy, bez zbednych konserwantow i parabenow) niz wypromowany Oilatum:) Ja kupuje kosmetyki hippa. |
|
![]()
paulin |
A jeśli chodzi o pranie to proszek czy płatki mydlane a może płyn do prania?? Ja na razie piorę w zwykłym a później jeszcze raz będę prać w tym dla maluszków.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Natka88 wrote:
Tutaj sie akurat nie zgodze;)
Sklad kosmetykow rossmannowskich jest o niebo lepszy (czyt.naturalniejszy, bez zbednych konserwantow i parabenow) niz wypromowany Oilatum:) Ja kupuje kosmetyki hippa. O to mi chodziło ![]() Paulin, ja z polecenia kupiłam płyn do prania - Lovela, mega delikatny, nie niszczy ubranek, wydajny choć nie pierwszej taniości ![]() ![]() Polecam przydatną przy wyborze kosmetyków analizę http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html?m=1 |
|
![]()
Fatim |
Ja większość kosmetyków też zamierzam kupić HiPP (płyn do kąpieli,oliwka,krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, krem ochronny na wiatr i niepogodę), na odparzenia Bephanten,zasypka Alantan, na pępek Octenisept, mydełko Oillan Med+, szampon Atoperal, woda morska MariMer Baby, sól fizjologiczna, chusteczki nawilżające mam różnych firm
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 13 lipca 2015, 16:09 |
|
![]()
Martika87 |
Ja prałam w Lovelli i jestem zadowolona,po praniu ciuszki wyprasowałam i jest git
![]() Tu znajdziesz więcej info a propo proszku ![]() https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/proszek,6705.html paulin wrote:
A jeśli chodzi o pranie to proszek czy płatki mydlane a może płyn do prania?? Ja na razie piorę w zwykłym a później jeszcze raz będę prać w tym dla maluszków.
![]() |
|
![]()
Toa |
U nas do kapieli bedzie Oilatum Baby Emulsja, masc Linomag.
|
|
![]()
Kaj |
Ja dla mojemu małemu alergikowi zmieniłam kosmetyki nivea na serię allerco. Kosmetyki podobnej klasy co emolium czy oilatum a tańsze.
Jesli chodzi o masci do pupy polecam alantan lub linomag- sudocremy, nivea czy inne z tlenkiem cynku wysuszająpupę- zwłaszcza dla dziewczynek nie są polecane. Do prania używam Dziudziusia i łynu dopłukania bobini. ![]() ![]() |
|
![]()
Kwiatuszekk |
Moje zakupy:
Do pupki: bepanthen, alantan krem, linomag masc (bede probowac) Na wieksze odparzenia: sudocrem Do buzki: Dziudzius na kazda pogode Do kapieli: Oilatum Do pepka: octenisept, ponoc moze byc tez zwykly spirytus rozcienczony Oliwka: ZIAJKA Do prania: Dzidzius balsam Kosmetyki kupowalam glownie z polecenia doswiadczonych mam, ale sama dopiero bede sie przekonywac wiec nie moge osobiscie polecic. Podobno bardzo fajne kosmetyki sa rowniez z Hippa. Moze pozniej sprobuje. ![]() |
|
![]()
ania821 |
Ja ostatnio dużo czytałam o kosmetykach i niezdrowych substancjach jakie w nich się znajdują np popularne oliwki dla dzieci są produkowane głównie na bazie pochodnej z ropy naftowej! Fajne recenzje kosmetyków przedstawia srokao.pl. Wynika z nich że kosmetyki HIPP i Rossmanna są cenowo i składowo najlepsze.
agi88 lubi tę wiadomość ania821
|
|
![]()
adulcova |
Polecam kosmetyki z Rossmanna, używamy od narodzin i są niezastąpione. Przy ciemieniuszce pomogły Oilatum.
EMI_KUB lubi tę wiadomość |
|
![]()
adulcova |
Więc tak od stóp do głów używamy:
Oczka - sól fizjologiczna z wacikami z rossmanna (tymi dużymi). Buzia - także sól i waciki. Uszka - patyczek dla niemowląt z odrobiną oliwki z rossmanna. Dziąsełka - jałowa gaza maczana w przegotowanej wodzie i dezaftan. Fałdki, zaczerwienienia - Krem Oilatum, Viola F18. Pupa - Alantan, Bephanten lub Viola18 - takie same wlasciwosci, a koszt ok 12zł. Kąpiel - płyn z rossmanna Chusteczki - rossmannowskie babydreamy lub tami z rossmanna Pampersy - Dady Nosek - marimer baby Fatim, Ewela87 lubią tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.