AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Fatim |
Witajcie,
Postanowiłam założyć kontynuację wątku wagi z I trymestru, ponieważ ciekawi mnie jak to jest przeciętnie z wagą w II trymestrze i czy wzrastała wam w miarę regularnie każdego tygodnia czy nagle w pewnym etapie skoczyła do góry ? |
|
![]()
pakima |
Mnie aż skakała momentami. W pierwszej ciązy tyłam po 2kg na miesiąc w II trymetrze a teraz w drugiej ciąży miałam 3 kg potem 1 kg na miesiąc i potem znowu 3 kg i teraz po kg tyję góra dwa.
|
|
![]()
impossible |
Ja na chwilę obecną ( 30 tydzień 3 dzień) mam 6,5 kg na plusie i sama jestem ciekawa, jak to poleci do przodu
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 13 kwietnia 2015, 19:57 |
|
![]()
Mimi1990 |
Ja jestem w 28 tyg i jak na razie 5kg+
|
|
![]()
pakima |
w ostatnich miesiącach tyje się najbardziej bo dziecko rośnie już na kg
![]() |
|
![]()
Mimi1990 |
I jest najwieksza pewnie podatność na pojawienie sie rozstępów
![]() |
|
![]()
pakima |
Jak Twoja mama miała rozstępy to Ty też je bedziesz mieć, jedynie przy odpowiedniej pielęgnacji skóry mogą one być mniejsze, natomiast jeśli nie miała to małe prawdopodobieństwo że i ty będziesz mieć pod warunkiem, że będziesz pilnować się z wagą, żebyś za szybko nie przybierała gdyś może skóra nie wytrzymać nagłego przyrostu
![]() Mimi1990 lubi tę wiadomość |
|
![]()
dziks_power |
ja już prawie na mecie bo minęło 37 tygodni i mam na plusie łącznie 8kg,
lekarz mówi że pewnie jeszcze kilogram max i koniec. Mi waga skakała, raz +2kg potem nic, potem kilogram |
|
![]()
karola_aa |
Ja jestem 26t0d i mam od początku 13kg na +
![]() ![]() |
|
![]()
Fatim |
Karola a rozmawiałaś o tym z ginekologiem ? Masz cukrzycę ?
karola_aa lubi tę wiadomość |
|
![]()
impossible |
Obecnie w 33 tygodniu mam 7 kg na plusie i nawet ta waga nie wzrasta jakoś tak strasznie szybko. Na szczęście pogoda dopisuje i można w końcu trochę więcej się poruszać
![]() |
|
![]()
karola_aa |
Fatim wrote:
Karola a rozmawiałaś o tym z ginekologiem ? Masz cukrzycę ?
Pytałam to mi powiedział, że niektore kobiety już tak mają.... ;/ Mieszkam w irlandii i tutaj prowadza inaczej ciążę niż w Polsce, ale to była rozmowa z polskim ginekologiem. Mam zamiar zapytać na wizycie w szpitalu. przecież ja czasem mam 1kg na tydzień na plusie ;/ Ciśnienie mam książkowe, a czasem nawet niskie. Opuchnięta też nie jestem, może troszkę palce u rąk, ale to bez przesady- tak pisze w razie "propozycji" zatrucia ciążowego. Może to woda się zatrzymuje ;/ ? Już sama nie wiem |
|
![]() OvuFriend |
Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.
|
|
![]()
Fatim |
Karola być może to kwestia zatrzymującej się wody w organizmie
![]() ![]() |
|
![]()
Mimi1990 |
Ja mam na dzien dzisiejszy (31t5d) 7 kg na plusie . Na razie rozstepow nie mam, moja mama podczas ciazy tez nie miala, natomiast ja w okresie dojrzewania(za szybko uroslam) nabawilam sie roztepow na udach i tylku, takze mysle ze na brzuchu mozliwosc tez jest. Jednak smaruje dwa razy dziennie czasami nawet wiecej. Zobaczymy
|
|
![]() [konto usunięte] |
1 trymestr 1,5kg
2 trymestr 9kg Wiadomość wyedytowana przez autora 21 maja 2015, 10:43 |
|
![]()
młodakobieta_ |
11kg od początku ciąży
|
|
![]()
Martika87 |
U mnie 30 tc a już 14 kg na plusie
![]() ![]() |
|
![]()
andziaok3 |
A ja w 27+0 jestem 2 kg na minusie, ale mam z czego gubić ;P
|
|
![]()
Efa24 |
U mnie 31t1d i... jakieś 12kg na plusie
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.