AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
agga84aa |
No to ja zakładam nowy temat, bo takiego jeszcze nie ma:)
To już ostatnia prosta można powiedzieć przed porodem. Ciekawa jestem czy ten okres dłuży się najbardziej, czy też najszybciej leci:) Na pewno trzeba w końcu się zorganizować i kupić wszystkie potrzebne rzeczy, poukładać sobie wszystko w głowie, nastawić się psychicznie na nowe życie:) Mi jest z brzuszkiem coraz ciężej, coraz częściej też twardnieje, mała bardzo szaleje w środku:) Już się nie mogę doczekać jak ją wezmę w ramiona i ucałuję!!!! aila, mauysia, rubi67, Adka, monalisa lubią tę wiadomość |
|
![]()
asia__u |
No to i ja się dopisuję do nowego tematu:)
Jak ten czas leci...Niedawno test, pierwsza wizyta a tu juz ostatnia prosta... Mi brzuszek tez twardniał i niestety okazało sie ze to skurcze. Na ktg wyszło ich sporo. Najpierw dostałam magnez i luteine, ale srednio pomogło. Teraz juz biore fenoterol i jest ok. ehhh oby do sierpnia:) |
|
![]()
pasia27 |
no leci czas,leci.ovu pokazuje 92dni do porodu hehe ale jaja,najciekawsze i najbardziej emocjonujace miesiace zakonczone ...porodem wrrrr juz nie moge sie doczekac zeby powitac synusia na swiecie
![]() |
|
![]()
vivien |
Agga,Asia,Pasia wy lep w lep idziecie
![]() ![]() Ciekawa jestem ktora z was bedzie pierwsza ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
<edit>
Wiadomość wyedytowana przez autora 12 lutego 2014, 09:57 vivien lubi tę wiadomość |
|
![]()
asia__u |
hehe też jestem ciekawa jak to będzie, która z nas pierwsz przytuli swoje maleństwo. Mam nadzieje, że Zosia wytrzyma u mnie w brzuszku do sierpnia, bo te piekielne skurcze.....
|
|
![]()
vivien |
Rika wrote:
Vivien one dokładnie tak jak my:p też jestem ciekawa która z nas pierwsza będzie:p
Rika co racja to racja ![]() Ja sie nastawiam ze przenosze bo dziewczynki lubia sie piekszyc przed wyjsciem ![]() ![]() Ja sie smieje ze moja mala bedzie miala wielkie wejscie bo mojej siostry maz ma 28 wrzesnia cztredziestke.... a nasz termin jest na 25 ![]() ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 15 maja 2013, 11:14 |
|
![]()
agga84aa |
Mi jakoś się wydaję, że urodzę w końcówce lipca, nie wiem czemu, tak jakoś czuję
![]() A potem już tylko spacerki:))))) |
|
![]()
DzejKej |
Mi ten czas leci jak szalony. Nawet sie nie zdarze nacieszyc ciaza, a juz po wszystkim bedzie
![]() ![]() Lista zakupow juz przygotowana. Jutro brat wszystko mi pozamawia i pod koniec maja przyjedzie paczka z polski ![]() Vivien, obys miala racje, ze dziewczynki pozniej sie rodza ![]() To samo podobno przy pierwszym dziecku. Czyli mam podwojna szanse na urodzenie po egzaminach hehehe. Mi brzuch juz spac nie daje czasami, nie mowiac juz o jezdzeniu metrem... Po 10 minutach na siedzaco odpada mi kregoslup. Mala sie troszke obraca chyba bo juz jakis czas nie kopie mi w pecherz i jej ruchy znowu sa dla mnie wieeeelka przyjemnoscia ![]() Imie wybrane, zakupy zaczynaja sie robic. Nic tylko czekac na porod ![]() Moim zdaniem 1 Trymestr ciagnie sie najgorzej. A reszta to... Nawet sie nie obejzymy, a bedziemy mamami ![]() magdziunia111123, monalisa lubią tę wiadomość |
|
![]()
Adka |
to i jak się dopisuję do Was
![]() Ja zostałam przenoszona prawie 2 tygodnie ale mam nadzieję, że moja księżniczka poczeka tylko do terminu. U mnie na szczęście twardnienie brzucha się skończyło ale cały czas biorę luteinę a jutro zobaczymy na wizycie co z moją szyjką i czy łożysko się przesunęło. Do wc biegam jak szalona ![]() To dziewczyny oby szczęśliwie do mety ![]() |
|
![]()
pasia27 |
Ja bym chciala na poczatku sierpnia zeby jeszcze polazic w ciepelku z moim skarbem
![]() ![]() Aga ladna foteczka i dzidzius u asi tez slodziak ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja zaczynam koncert prasowania, prania, mycia podłóg, odkurzania.. może to coś da i Jasiu powoli będzie czuł się sprowokowany do opuszczenia ciepłego brzuszka i zdecyduje się poznać świat, pogoda ładna
![]() Adka, rubi67 lubią tę wiadomość |
|
![]()
Adka |
m_f czyli zaczynasz gniazdowanie
![]() m_f lubi tę wiadomość |
|
![]()
иιєиσямαℓиα |
m_f wrote:
Ja zaczynam koncert prasowania, prania, mycia podłóg, odkurzania.. może to coś da i Jasiu powoli będzie czuł się sprowokowany do opuszczenia ciepłego brzuszka i zdecyduje się poznać świat, pogoda ładna
![]() nie boisz się tak forsować? Matko jakoś sobie nie wyobrażam jak to będzie ja chyba nie podłam obowiązkom przygotowawczym w końcówce - będę się po prostu bała m_f, monalisa lubią tę wiadomość |
|
![]()
Adka |
иιєиσямαℓиα wrote:
m_f wrote:
![]() nie boisz się tak forsować? Matko jakoś sobie nie wyobrażam jak to będzie ja chyba nie podłam obowiązkom przygotowawczym w końcówce - będę się po prostu bała położna mówiła, że kobiety zaczynają "szaleć" właśnie w tym momencie. Ale widocznie to jest niegroźne skoro tyle kobiet o tym pisze ![]() Myślę, że jest to lepsze rozwiązanie niż siedzenie i czekanie czy to już czy jeszcze nie. иιєиσямαℓиα, DzejKej lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Adka, też mówili o tym u nas na szkole rodzenia. Ale człowiek uświadamia sobie to dopiero, jak zaczyna to robić
![]() иιєиσямαℓиα, jakoś się nie boję, jak mi ciężko robię sobie przerwę, a co do tego czy to już, to mi się średnio co 2 dni zdaje że to już ![]() Adka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość |
|
![]()
kaja1991 |
Ja nie odczuwam twardnień brzucha a może ich nie zauważam?;/
dostałam dopiero skierowanie na test z glukozy? wy juz dziewczyny miałyście? |
|
![]()
patti |
moje twardnienie brzucha zaczelo sie po 28 tyg z czestotliwoscia nie wiecej niz 10 razy na dobe ale ostatnio tak sie rozszalalo ,ze ciagle je mialam i no spe zjadam obecnie na powstrzymanie.
test na glukoze robilam chyba w 25 tyg i wszystko bylo w normie. wiele dziewczyn pisalo, ze to okropne badanie ale jak dla mnie to nie bylo az tak slodkie i do wytrzymania. jutro 30 tydz i tez juz zaczynam myslec o praniu, skladaniu z mezem lozeczka itp.wlasciwie to juz wszystko mam zakupione i ciesze sie ze zrobilam to wczesniej ,bo obecnie forma drastycznie mi spadla (ostatnie 10 dni)Plus dochodza mysli, ze moge miec wczesniejszy porod i nie zdaze ze wszystkim ale i na to mam juz rozwiazanie -poprosze siostre o pomoc . monalisa lubi tę wiadomość |
|
![]()
Adka |
kaja1991 wrote:
Ja nie odczuwam twardnień brzucha a może ich nie zauważam?;/
dostałam dopiero skierowanie na test z glukozy? wy juz dziewczyny miałyście? ja też już miałam test z glukozy i wcale nie jest to takie straszne badanie. m_f liczyłaś ruchy maleństwa? Ja dzisiaj idę do lekarza to się dowiem czy mam to robić no i najważniejsze pytanie ile razy w ciągu dnia. Bo bywa tak, że mała fika z rana, później spokój, troszkę po południu albo wieczorem cz też w nocy ![]() Kurcze boję się, że za bardzo będzie to dla mnie stresujące ![]() |
|
![]()
agga84aa |
Dziewczyny, mi lekarz powiedział, żeby nie liczyć ruchów maleństwa, wiadomo, ze raz jest bardziej aktywna, raz mniej i nie ma co się tym stresować !!
Ja na glukozę idę w przyszłą środę, biorę męża ze sobą ![]() Nienormalna co do prania, prasowania i sprzątania przed porodem to absolutnie nie ma się czym martwić ![]() иιєиσямαℓиα, Adka lubią tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.