AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
na_cik |
Hej dziewczyny,kiedy Wasze maluchy postanowiły się przekręcić głową w dół i czy w ogóle? Czy robiłyście ćwiczenia,głaskania itp.czy czekałyście cierpliwie aż się stanie?
![]() U mnie syn przekręcił się w 32 tc i trochę próbowałam mu pomóc a teraz nie mogę się doczekać bo maluch strasznie obija mi dół brzucha ![]() Iwo33, Rożaa lubią tę wiadomość |
|
![]()
paulina_b |
Hej u mnie w pierwszej ciąży obrócił się w 31 tygodniu. Ale i tak od 27 tygodnia miałam założony pessar ze względu na skracającą się szyjkę. więc mimo że się obrócił brzuch nie opadł i nie czułam takiego ciążenia ze względu na ten pessar. Urodził się w 41 tygodniu skończonym bo dopiero w 38 tygodniu ściągnięto pessar
![]() na_cik lubi tę wiadomość |
|
![]()
Dzialena |
U mnie na usg w 29 tc ułożenie miednicowe a dzisiaj tj w poczatku 32 tc na usg już główka jest na dole
|
![]()
polaola |
U mnie 20 tc. Dzidka lezy jak nietperz
![]() ![]() na_cik, alus21 lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
28 tydzien miednicowo 31 glowkowo
na_cik lubi tę wiadomość |
|
![]()
Anielle |
Nie wiem kiedy dokladnie sie przekrecila moja Malutka, ale w 33 tygodniu na usg byla juz glowka w dol
|
![]()
Kropla |
W pierwszej ciąży mój syn głowę w dół miał na badaniu w 18 tygodniu i od tego czasu na każdym USG już tak było.
|
|
![]()
ulaa |
u mnie w 34 tc mały był odwrócony główką w dół
|
|
![]()
Vel |
25+0 u mnie jeszcze polozenie miednicowe na wyniku USG
30+2 już jest główkowe ![]() ale wydaje mi sie że 28+1 jaK bylam na takiej kontroli u gin to mowila mi juz, ze glowa w dol dzidzia lezy ![]() ![]() ale w takim razie miedzy ukonczonym 25 tygodniem ciazy, a 28 mała musiala sie obrócic ![]() |
|
![]()
anni_e |
29 tyg, położenie główkowe podłużne
|
|
![]()
na_cik |
Aaaaa
![]() ![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
W 24tc położenie pośladkowe, a wczoraj - 30tc główkowe i podobno już tak zostanie
![]() Gosiak lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosiak |
w 28 tc. pośladkowo, na początku 32 tc już główkowo
![]() |
|
![]()
marcela29 |
u mnie początek 32tyg ułożenie poprzeczne- lekarz nie wspominał, żeby coś było nie tak, więc pewnie mała ma jeszcze czas na przekręcenie...zobaczymy za 3 tyg
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 |
|
![]()
Lollis |
marcela29 wrote:
u mnie początek 32tyg ułożenie poprzeczne- lekarz nie wspominał, żeby coś było nie tak, więc pewnie mała ma jeszcze czas na przekręcenie...zobaczymy za 3 tyg
Ja też z niecierpliwością czekam na fiknięcie... |
|
![]()
Kaj |
U nas jakoś nie było z tym problemów.
Nawet się nad tym nie zastanawiałam- po prostu przy wizycie w 27tc był już zwrócony główką w dół i tak został. mi_lena lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
angelstw |
28tc położenie poprzeczno-skośne
![]() 31 tc położenie główkowe ![]() na_cik lubi tę wiadomość |
|
![]()
karola87 |
Mi na każdym usg (od kiedy było widać) gin mówił, że ułożenie główkowe zmienne, a na ostatnim usg główkowe po prostu(33 tydzień). Na szkole rodzenia położna mówiła, że w ostatnich tygodniach warto utrwalać ułożenie główkowe, np. myjąc podłogę na kolanach, czy robiąc ćwiczenia typu opieranie się o ścianę i delikatne odpychanie. Jedna z dziewczyn, która była w 34 tyg wtedy, miała ułożenie poprzeczne chyba i położna mówiła, że ona powinna mieć pupę wysoko jak leży, wypoczywa. Moja koleżanka tak robiła i jej synek przekręcił się ok 34 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora 19 grudnia 2014, 11:11 |
|
![]()
LadyMK |
mój na połówkowym położenie główkowe, teraz na usg III trymestru (30tc 4d) też główkowe, parę dni temu się przemieścił - ale główkę ma gdzieś pod pępkiem po prawo, a dupkę po lewo, więc chyyyyyba ok..
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm 34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Mój był w 32 tygodniu jeszcze ułożony miednicowo, a w 35 na badaniu było już główkowo.
Jestem pewna że przekręcił się ok. 34 tygodnia - boleśnie to odczułam, myślałam wtedy że mi brzuch rozerwie ![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.