BellyBestFriend
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Wesoła
Debiutantka
18

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć mamusie ;) Czy któraś miała taką sytuację, ze w pierwszej ciąży miała Gbs dodatni a przy drugiej ujemny? Dwa razy powtarzalam teraz badanie i ujemny mam gbs a pierwszego syna rodzilam 2 lata temu i wtedy byl gbs dodatni... :/

chomiczka
Autorytet
1194

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:11
Cytuj | (1) | Zgłoś
A co na to lekarz? Mi teraz nawet nie kazał badać gbs, bo w pierwszej ciąży był dodatni i myślałam, że rzeczywiście tak jest ale teraz już sama nie wiem

Mika8 lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
Aniolek <3 8.2017
Aniołek K 8.01.2014 <3
Aniołek A 4.10.2014 <3
Aniołek I 5.03.2015 <3
Aniołek P 14.06.2015 <3
Aniołek E 10.09.2015 <3

Wesoła
Debiutantka
18

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Lekarz był zdziwiony i pielęgniarki z laboratorium też... Być może za pierwszym razem był jakiś błąd...:/

Rencia
Znajoma
8

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi pobrali GBS w 34 tygodniu- wyników jeszcze nie mam. Bedę je znała przy kolejnej wizycie.
Ale lekarz bardziej skłania się ku cesarce ze względu na komplikacje więc i tak bede miała podany antybiotyk.

Renia

HelaMagma
Nowa
0

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny, wczoraj otrzymałam telefon, że pojawiły się w klinice moje wyniki badań gbs położna powiedziała, że muszę przyjechać po receptę "bo trzeba zaleczyć" oczywiście, że zaraz po otrzymaniu wyniku naczytałam się w internetach o tym i jestem zdziwiona, że lekarz przepisał mi antybiotyk na 8 dni plus globułki dopochwowe. Wiem z neta, że przy dodatnim gbs podaję się antybiotyk przed porodem. Z lekarzem będę widziała się za kilka dni bo jest teraz niedostępny (jakaś konferencja). Moje pytanie, czy przy badaniu gbs mogą wyjść jakieś inne infekcje?

nanu
Autorytet
233

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:37
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przy pierwszym porodzie - GBS dodatni, na porodówce dostałam antybiotyk.
Przy drugim porodzie - GBS ujemny
Przy trzecim - też ujemny.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)