BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > Brzuch - czym smarujecie ?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Julkaa
Koleżanka
12

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, czym smarujecie brzuch ? Ja używam rano Elancyl (zaraz zacznę Perfecta) a na wieczór i to jest chyba jeszcze lepsze - olej migdałowy. Jak dla mnie olej jest o wiele lepszy niż te kremy, szybko się wchłania a pozostawia nawilzoną i lekko natłuszczoną skórę. Zero rozstępów!.

sylvia
Autorytet
432

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:19
Cytuj | (1) | Zgłoś
zwykłą oliwką dla dzieci :D i rozstępów brak :)

Ruth lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png

Martynika
Autorytet
5670

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:09
Cytuj | (3) | Zgłoś
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/co-na-rozstepy,1960.html

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/co-wcieracie-w-brzuchy,1908.html

Polecam ;)

Miriam, juicca, lolka83 lubią tę wiadomość

lolka83
Autorytet
2302

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
olej arganowy-swietny, locherber na rozstępy - bardzo fajny i sklad naturalny. wczesniej uzywalam oliwki z rossmanna na rozstepy.Smaruje oczywiście brzuch, uda, pośladki i piersi, na razie jest ok :-) świetny blog ze składem kosmetyków, do poczytania :-)

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

ania_mr
Autorytet
688

Wysłany: 28 lutego 2014, 18:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja używam balsamu dla dzieci Nivea dwa razy dziennie i dobrze się spisuje bo zero rozstępów a już końcówka pozostaje :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png

Kasjopea
Znajoma
7

Wysłany: 1 marca 2014, 19:07
Cytuj | (2) | Zgłoś
używam specjalnego kremu dla kobiet w ciązy na rozstępy rano, a wieczorem olej migdałowy. na piersiach niestety wyszły mi niewielkie rozstępy, zresztą podobno tak jest, że to bardzie predyspozycje genetyczne decydują o pojawiniu się rozstępów. denerwują mnie porady i stwierdzenia lekarzy na różnych portalach, ze rozstepy pojawiają się jak się o siebie nie dba. ja ćwicze, masuje ciało, wcieram olejki, zdrowo się odżywiam, nie przytyłam dużo i rozstępy mam, widocznie taka moja "uroda" a nie zaniedbanie.

kaaasiaczek_, monalisa lubią tę wiadomość

Paula222
Autorytet
3439

Wysłany: 23 marca 2014, 11:51
Cytuj | (2) | Zgłoś
Ja używam rano kremu przeciw rozstępom ziaja, a wieczorem zwykłą oliwkę bambino. A że mam duże predyspozycje do rozstępów ( mam je nawet z okresu dojrzewania) to mam kilka malutkich pod piersiami. Ale myślę że i tak jest nieźle jak na 32 tydz ;)

evas, monalisa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
2 x HSG

magdalena
Autorytet
1163

Wysłany: 26 marca 2014, 17:18
Cytuj | (1) | Zgłoś
ja używam od samego początku kremu dla mam z Ziaji zapobiegające rozstępom póki co ich nie ma :)

anitka710 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png

evas
Autorytet
2672

Wysłany: 29 marca 2014, 19:19
Cytuj | (1) | Zgłoś
Niczym nie smaruję, no chyba że mnie skóra na brzuchu bardzo swędzi to wtedy olejem z pestek winogron natłuszczam. Mam już z pierwszej ciąży tyle rozstępów, że jak mi się zrobi jakiś dodatkowy to nie będę płakać. Choć na razie żaden nowy nie pojawił się :D

W pierwszej ciąży stosowałam różne kremy, a i tak miesiąc przed porodem wyszło mi ich mnóstwo, więc teraz stwierdziłam że szkoda na to wydawać pieniędzy. A moje rozstępy są ze ma już ponad 14 lat i się do nich przyzwyczaiłam :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png

monalisa
Autorytet
1394

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja mam rostepy z pierwszej ciąży z synkiem na biodrach i piersiach pomimoze smarowalam sie kremami na rostepy. Moja mama ani babcia nie maja zadnych rozstępów,a ja no cóż przytyłam 30 kg i skóra nie nadążala sie rozciągnąć i stąd rostepy.
Z córką nie wyszedł mi żaden rostep, teraz smaruje się Perfekta Mama na brzuch i biodra i Perfekta Mama na piersi narazie nie mam żadnego nowego rostepu

bontbhr.png

nutka
Autorytet
2184

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja mam na brzuchu rozstępy z czasów jak przytyłam, a teraz widzę, że się przedłużają i nowe dochodzą. No cóż, nie ważne że od samego początku smarowałam rano balsamem Perfecta mama, a wieczorem oliwką dla dzieci... Jak mają wyjść to wyjdą.:) A ja już i tak do końca życia kostium jednoczęściowy będę nosić, to się nie przejmuję.;P

f2w39n73l8deede4.png
90zm9tq.png
Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!

Mandalena
Ekspertka
350

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
HEJ!
Ja polecam

1) ELANCYL Krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży (francuski; cena w apteceok. 180zł, na allegro-130);

2) PIELĘGNACYJNE MASŁO NA BRZUCH PALMER'S (USA; na allego okołó 30 zł);

3)Mixa Balsam do ciala regenerujacy (Francja; Rossman-około 25zł)

Smaruje się 2 razy dziennie. Elancyl i tłuste masełko na noc np. , później zamiana...

Na razie (odpukać) żadnych nowych, choć wiem, że mam tendencje do rozstępów, ponieważ mam na udach po okresie dojrzewania pamiątki...

Podobno nie ważne czym się smaruje- byleby było to regularne!

POzdrawiam

[konto usunięte]

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja smaruję 2 razy dziennie : Mustela krem rano, Mustela oliwka wieczorem. Smaruję piersi, brzuch, pośladki i uda. Na razie rozstępów brak.

sheila
Nowa
0

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Najlepsze podobno jest BioOil. Ja sie nim smaruje i narazie brak jakichkolwiek nawet znaków. To jest olejek na i przeciw. Dobry tez jest na blizny.

Paula222
Autorytet
3439

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie nadal rozstępów brak :) Więc ziaja i oliwka zdają egzamin :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
2 x HSG

lolka83
Autorytet
2302

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mandalena wrote:
HEJ!
Ja polecam

1) ELANCYL Krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży (francuski; cena w apteceok. 180zł, na allegro-130);

2) PIELĘGNACYJNE MASŁO NA BRZUCH PALMER'S (USA; na allego okołó 30 zł);

3)Mixa Balsam do ciala regenerujacy (Francja; Rossman-około 25zł)

Smaruje się 2 razy dziennie. Elancyl i tłuste masełko na noc np. , później zamiana...

Na razie (odpukać) żadnych nowych, choć wiem, że mam tendencje do rozstępów, ponieważ mam na udach po okresie dojrzewania pamiątki...

Podobno nie ważne czym się smaruje- byleby było to regularne!

POzdrawiam

Nim kupilam produkty do smarowania, za poleceniem kolezanek poczytalam tego bloga, na poczatku mialam kupic tez te co podalas, ale odpadły ze wzgledu na sklad :)
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

ja na noc smaruje olejem: arganowy lub migdal, a na dzien balsam-krem locheber

chociaż pewnie jak ktos ma tendencje do rozstepow i tak wyjada, ja na na razie nie mam, ale moja mama miala ich duzo wiec zobaczymy :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

olalu
Nowa
1

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 00:07
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja smaruje tylko raz dziennie kremem firmy gerber Jest bardzo ciężko dostępny (napewno na Śląsku) ale na zamówienie każda apteka powinna sprowadzić. Używałam podczas pierwszej a teraz i drugiej ciąży i rozstępów jak nie było tak nie ma! Kosztuje tylko 28 zł

amela lubi tę wiadomość

FeliceGatto
Autorytet
2201

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
A ja nie smaruję brzucha wcale. Po pierwsze - rozmawiałam z dermatologiem i potwierdził moją teorię (choć może niesłuszną), że jak skóra ma tendencję do rozstępów lub są ku temu czynniki sprzyjające, to żadne kremy nie pomogą. Rozejdzie się i koniec. Po drugie, w pierwszej ciąży smarowałam tylko piersi. Prawie od początku. Nie pamiętam, co to było, ale gęsty, bardzo tłusty krem, kupowany w aptece, cholernie drogi. Smarowałam regularnie, dwa, czasem trzy razy dziennie. I to, co mam teraz na piersiach, to jakiś żart. Od brodawek po dekolt rozstępy. Naokoło, jak słonko. Katastrofa. A brzuch? Nic. Zero. Nawet pół kreseczki.
Zobaczymy, jak będzie teraz, ale na razie cisza na placu boju ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/

[konto usunięte]

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
A ja smarowalam brzuch i nie miałam w ciazy rozstępów po porodzie wyszły piersi nie smarowalam i rozstępów brak ;)

Evelineq
Ekspertka
667

Wysłany: 25 maja 2014, 07:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
I ja się muszę niestety zgodzić z teorią o skłonnościach i predyspozycjach skóry... Smarowałam i do 34-35 tygodnia było elegancko, później powyłaziły, i jeszcze nie urodziłam więc nie wiem co będzie do końca...
Moja mama nie ma , i nie smarowała niczym, ale urodziła wszystkie dzieci w 33 tyg, więc i ja na tym etapie ciąży nie miałam :) Genetyka jednak ma wpływ na wszystko, więc i na rozstępy, z pewnością polecam smarowanie, nawet jak nie unikniemy, na pewno skóra będzie w lepszej kondycji, a co do preparatów , zamiast ceną sugerowałabym się składem kosmetyku, bo czasami nie warto wywalać kosmicznych sumek... http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)