BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > III trymestr > Ból jak przy rozciąganiu koło pępka
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

sznurowka
Ekspertka
52

Wysłany: 4 września 2016, 20:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Od wczoraj kilka razy zabolało mnie po prawej stronie pępka. Ból rozchodzący się w linii pionowej. Krótki, piekący jak np. przy rozciąganiu jak się przedobrzy i zaboli i trzeba zmienić pozycję. Oczywiście u ginekolog byłam kilka dni temu (było wszystko dobrze), więc zapytać mogę dopiero za 1,5 tyg. Ale trochę się zmartwiłam, bo pierwszy raz taki ból miałam i wydaje się dziwny. Miałyście coś takiego? Czy to może być coś związanego z rozciąganiem czegoś?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc

sznurowka
Ekspertka
52

Wysłany: 5 września 2016, 12:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nikogo nie spotkał taki piekący ból? :(

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc

Jeżyna&Malina
Przyjaciółka
25

Wysłany: 5 września 2016, 23:40
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja tak mam juz od jakiegos czasu ale taki jeden epizod bolowy trwa maksymalnie minutke i ustaje wiec nie przykladalam do tego nigdy wagi:) uznalam, ze brzuch mi raczej nie pęknie to chyba nie ma sie co przejmowac a pewnie czasami tak musi byc, ze costam sie porozciaga bardziej bo tak mysle, ze to stad:)

sznurowka lubi tę wiadomość

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1

Kokardka44
Autorytet
706

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej miałam to samo, tylko po lewej stronie pępka okazało się, że mała po prostu tam swój zadek usadowiła i rozciągało się, a bolało jakby mi ktoś tam żelazkiem przejechał :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
3i49roeqq35mjixs.png
hchygov3vkk8ck9g.png

Ryba1985
Koleżanka
12

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Bóle w okolicach pępka nie są groźne - są normalne. Ścięgna, mięśnie i skóra się rozchodzi maksymalnie, więc siłą rzeczy ma prawo boleć :)

85999n73ze96h91v.png

vioris
Autorytet
447

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:37
Cytuj | (0) | Zgłoś
Takie same bole mam co jakis czas. Maluch wypycha się w tym miejscu i powoduje to taki piekący ból, ktory nasila się przy dotyku ;) Zupełnie normalne.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3

Dżejn
Przyjaciółka
80

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Również miewam takie bóle. Chyba norma ;)

Novum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3

vitoria
Autorytet
253

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja miałam bardzo silne bóle mięśni brzucha takie piękąco rozrywające powyżej pępka i pod mostkiem. Całą pierwszą ciążę panikowałam co to takiego, czasami ból był nie do wytrzymania, przy czym moja gin obstawiała że z ciążą się nic nie dzieje złego. Po ciąży okazało się że rozeszły mi się mięśnie proste brzucha i stąd był ten ból. Teraz jestem w kolejnej ciąży, brzuch mam dużo mniejszy i te bóle choć są, są dużo słabsze, mam nadzieję że nie nabawię się przepukliny brzusznej bo w jej kierunku byłam już konsultowana przez chirurga po pierwszej ciąży.

BeniAla
Debiutantka
1

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
mi taki piekący ból po lewej stronie pępka pojawia przede wszystkimm wtedy gdy przesadze z ruchem, tzn zamiast się położyć to jeszcze chce coś zrobić i stwierdziłam, że to maluszek przypomina mi o przerwie :)

BeniAla

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)