AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Julkaa |
Dziewczyny, miałyście zgagę po położeniu się spac? Mnie od tygodnia męczy, a wczesniej nigdy w życiu nie miałam. Straszne ... . Jem ok 4 godz przed spaniem, wcale nie tłuste i słodkie. Macie jakieś sposoby?
|
|
![]()
agi88 |
Dla mnie najlepszy i najtańszy sposób na zgagę (a co najważniejsze zdrowy) to wypicie pół łyżeczki sody oczyszczonej wymieszanej w małej ilości (ok. pół szklanki wody lub mniej). Uprzedzam smak jest niezbyt dobry, bardzo słony, ale przełykasz szybko i problem jak ręką odjął. Po wypiciu możesz mieć odczucie że buzuje Ci w brzuchu, ale szybko przechodzi. Sprawdź działa, ja stosuję od początku ciąży
![]() |
|
![]()
pasia27 |
Migdaly,mleko i w awaryjnych sytuacja mozna Rennie
Jeszcze chyba imbir.ja co prawda mialam 3razy w ciazy zgage ale myslalam ze sie skoncze...mleko pomoglo ![]() |
|
![]()
Martusska |
ja mam mleczko alu-gastrin można je stosować spokojnie w ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() pasia27 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Julkaa |
Dzięki! Wypróbowałam migdały i mleko i faktycznie pomogło
![]() |
|
![]()
pasia27 |
O kurde pamietam to mleczko.babcia moja pila hehe musze kupic bo teraz tez czasem lapie zgaga
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
słyszałam ze ogórki koszone i woda z ogórków wypróbowałam i powiem wam ze działa
|
|
![]()
Martusska |
Amelia wrote:
słyszałam ze ogórki koszone i woda z ogórków wypróbowałam i powiem wam ze działa
to pierwsze słysze bo mnie po kwaśnym to jeszcze bardziej pali zgaga . ![]() |
|
![]()
Limerikowo |
||
![]()
Camilia |
Mleko, migdały, siemię lniane a w trudniejszych przypadkach Rennie. Znam ten ból ;-/
|
|
![]()
madzik55 |
Rennie..zawsze mnie ratuje.
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
mnie od kilku dni męczy zgaga, zobaczę czy mleko pomoże
![]() |
|
![]()
topa42 |
Ja już nie mogę z tą zgagą !!!!!! Oszaleję a najgorzej jest jak się np. schylę wtedy aż kwas podchodzi mi do gardła ! Tak mnie pali przełyk że aż na wymioty mnie bierze. Migdały nie pomagają, mleko pomaga, ale na chwilkę. Co do sody to chyba spróbuję bo już nie wiem co stosować !
|
|
![]()
Camilia |
topa42 wrote:
Ja już nie mogę z tą zgagą !!!!!! Oszaleję a najgorzej jest jak się np. schylę wtedy aż kwas podchodzi mi do gardła ! Tak mnie pali przełyk że aż na wymioty mnie bierze. Migdały nie pomagają, mleko pomaga, ale na chwilkę. Co do sody to chyba spróbuję bo już nie wiem co stosować !
Ech możemy podać sobie rękę- ja już codziennie mam zgagę ![]() |
|
![]()
Paula_29 |
topa42 wrote:
Ja mam to samo, od początku ciąży, codziennie, też niezależnie co zjem, a kwas podchodzi do gardła, nawet jak się nie schylam:( |
|
![]()
Mandalena |
Ja na niestrawności mam jedną metodę- ziółka. Piję herbatki z mięty lub rumianku.
POzdrawiam |
|
![]()
monalisa |
Mięta pomagala do teraz, a dziś kurcze chyba mi wypali dziurę w brzuchu. Migdałów nie mam imbiru nie znoszę mam mleko i sode wiec idę działać
|
|
![]()
karusia |
dziewczyny, ja osobiście polecam migdały, po zjedzeniu garści migdałów przechodzi mi niemalże natychmiast. Podobno mleko jest niekoniecznie dobrym rozwiązaniem, ponieważ w pierwszym odczuciu pomaga w pozbyciu się zgagi, ale w ogólnym rozrachunku mleko i produkty nabiałowe tylko ją nasilają. Żródło: jakaś kolejna mądra pozycja z książek dla ciężarówek
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Mleko nie koniecznie, bo podnoszą poziom cukru. Ja jeszcze pamiętam że cukierki miętowe pomagały, zwykłe landrynki, muszę je jutro kupić
![]() |
|
![]()
KasiaKa |
Dziewczyny,mnie mleko zawsze pomagało, ale koniecznie zimne, nie ciepłe ani letnie. Szklanka zimnego mleka wypita małymi łyczkami
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.