AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Bobik |
Cześć dziewczyny
Jestem załamana dostałam wyniki tarczycowe I są bardzo złe TSH 10,429 Ft3 2,18 Ft4 1,03 Czy ktoś miał takie wysokie TSH w ciąży Dzisiaj idę do endokrynologa załatwiłam sobie wizytę pilnie Boje się o dziecko czy to może mu zaszkodzić Będę wdzięczna za odpowiedź i pomoc Bobik
|
|
![]()
Leticia |
W okolicach przełomu I i II trymestru TSH ponoć jest najwyższe. Dostaniesz pewnie Euthyrox w solidnej dawce i raz-dwa zbijecie TSH.
Pamiętaj, że Twój organizm najpierw zaspokaja potrzeby dziecka - więc niezbędna dawka hormonów jest przeznaczona w pierwszej kolejności dla niego, kosztem ewentualnie Twojego zdrowia. Jeśli z tego byłyby jakieś konsekwencje, to raczej dotknęłyby Ciebie, a nie malucha. Ale spokojnie, lekarz sobie z tym szybko poradzi! ![]() ![]() |
|
![]()
Bobik |
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Bobik
|
|
![]()
natalka0887 |
Ja robilam tsh dopiero w 26tyg i mialam 5. Dostalam euthyrox i powoli wynik sie obnizyl. Po ciazy nie bralam tabletek, mialam tsh 2,5-3,5
Teraz w drugiej ciazy biore od poczatku. Aha dziecko urodzilam zdrowe, wiec spoko ![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.