AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
klaudia382 |
2 godziny temu wyciekły ze mnie wodniste uplawy w dużej ilości. Była to woda pomieszana ze sluzem, bez zapachu, sluz też bezbarwny. Wystraszyłem się czy to nie wody plodowe... zadzwoniłam do szpitala do położnej (mieszkam w UK) powiedziała że wody plodowe sacza się cały czas i nie możemy ich miesniami macicy zatrzymać . U mnie to narazie tylko jednorazowe zalanie bielizny i stwierdziła że to raczej nie wody plodowe i mam zostać w domu i obserwować czy dalej mam wodniste uplawy. Co wy o tym myślicie? Mialyscie takie mocne zalanie uplawami?
Wiadomość wyedytowana przez autora 8 marca 2018, 10:38 ![]() |
|
![]()
Tęskniąca |
Kup sobie w aptece test na obecność wód płodowych, w PL kosztuje koło 20 zł.
![]() |
|
![]()
Leira |
W którym tygodniu jesteś? Duże upławy bezbarwnego śluzu często zdarzają się w 2 trymestrze.
![]() |
|
![]()
klaudia382 |
W 20 tygodniu. W aptece w Anglii nie mają takich testów bo od rana szukam więc mogę jedynie zamówić przez Internet Ale znalazłam test na infekcje pochwy i pokazało że ph w pochwie jest prawidłowe
![]() |
|
![]()
Leira |
Nie ma papierków lakmusowych w aptekach? Zapytaj o "litmus paper"?
Wody płodowe mają odczyn zasadowy, zwykle barwią papierek na niebiesko i odcienie niebieskiego, w tym tez turkus. Wiadomość wyedytowana przez autora 8 marca 2018, 15:41 ![]() |
|
![]()
klaudia382 |
Nie ma , w 4 aptekach byłam w jednej nawet nie wiedziała że coś takiego istnieje ostatecznie kazano mi sobie zamówić z Internetu. Nawet głupiego testu na ph moczu nie ma... dobrze że łaskawie był test na infekcje pochwy to jedyne co mają ...
![]() |
|
![]()
Tęskniąca |
Papierki lakmusowe możesz kupić jeszcze w sklepach ogrodniczych , akwarystycznych lub chemicznych.
![]() |
|
![]()
edwarda20 |
wody plodowe jak zaczynaja wyplywac to wyplywaja caly czas. nie mozna ich powsytrzymac. wiec jak to byl raz tzn ze to uplaw.
![]() |
|
![]()
klaudia382 |
Dzis rano miałam dużo śluzu przypominający plodny przeźroczysty. Zawsze miałam gęsty biały śluz. Czy u was też pojawił się taki plodny śluz w II trymestrze?
![]() |
|
![]()
Tęskniąca |
Tak. Najwiecej śluzu miałam w 2 trymestrze. Musiałam brać prysznic częściej niż 2 razy dziennie. Teraz dla odmiany strasznie sucho.
![]() |
|
![]()
klaudia382 |
Mam nadzieję że wszystko jest dobrze za tydzień mam wizytę u ginekologa. Miesiąc temu miałam pomiar szyjki było WSZYSTKO dobrze mam nadzieję że nic się nie zmieniło.
![]() |
|
![]()
Fasola1234 |
W ciąży zwiększa się ilość sluzu:) w 2 trymestrze co jakiś czas czułam duży wyrzut sluzu
![]() klaudia382 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Anakin |
Hej. Wczoraj wieczorem zaaplikowalam sobie dopochwowo dawke kremu Gynazol. Dzis od rana 'wycieka' ze mnie plyn. Wlasciwie woda - bezbarwna, rzadka. Zaden sluz czy grudki. Po prostu woda. Co 5 minut zmienialam wkladke, w koncu zalozylam podpaske. Zapewne to przez ten lek, ale juz naczytalam sie w internecie o odplywaniu wod i jestem przerazona. Poki co zamowilam sobie w aptece internetowej testy plynu owodniowego clearblue. Jak nie teraz to na przyszlosc mi sie przydadza...
Aktualnie jestem w 24tc... Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc Kwiecień 2021 - poronienie 6tc Listopad 2021 - puste jajo 9tc |
|
![]()
Bizonka |
Daj znać Anakin co i jak.
Mi też od czasu do czasu leci woda, wraz ze śluzem, ale wygląda jak woda, nei pachnie i przemacza... |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.