BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > USG połowkowe w 19 tyg
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

madzialenka84
Autorytet
321

Wysłany: 18 maja 2017, 17:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
Prosze o radę czy USG połówkowe poczatkiem 19 tyg (18+1) to nie za wczesnie? Mieszkam za granicą i umowili mnie na taki termin. W przychodni pelegniarka zapisujaca, powiedziala, ze tak wyznaczyl lekarz, wiec tak ma byc.Z tego co czytałam, to niektóre rzeczy można dopiero sprawdzić po 20 tyg. (wady serca)? Czy któraś miala tak wczesnie to USG?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

MałaMii
Nowa
0

Wysłany: 19 maja 2017, 10:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Polecam zrobic w 20-21. Zerknij na blog mamaginekolog.pl lekarka pisze o tym kiedy najlepiej zrobic to usg :)

nadziejastru
Autorytet
901

Wysłany: 21 maja 2017, 16:05
Cytuj | (1) | Zgłoś
Polecam później, ja miałam w 20 tyg 2 dni i ocena narządów będzie za 2 tygodnie, bo teraz były za malutkie jeszcze.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

201710081562.png
<3 Julianek
bfaregz2wr08gt7m.png
01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

madzialenka84
Autorytet
321

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ostatecznie przesunelam o tydzien i mialam wykonane w 20t+2dni. Wszystko w porzadku, udalo sie wszystko pomierzyc i jest w normie.Dziecko wazylo okolo 300 g.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

dżoana90
Koleżanka
6

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, w poniedziałek mam usg połówkowe. Według usg będzie to 19tc i 4 dni. Bardzo się stresuje, tak samo stresowalam się usg w 12 tyg. :(

Coco55
Autorytet
309

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja będę miała tak samo w 19+4. To będzie 18 lipca ;)
Dżoana na pewno będzie dobrze

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png

Anilewe90❤
Przyjaciółka
22

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam. mam na imie Ewelina i chciałabym się podzielić moimi dzisiejszymi przeżyciami związanymi z badaniem połowkowym ..

Otóż: niestety u mojego maleństwa wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

Proszę dziewczyny napiszcie cokolwiek na ten temat jeśłi któraś miała coś podobnego :(

Oszaleje do poniedziałku .. Martwię się o małą bo 2 cm. to wydaje mi sie dużo jak na tak mały brzuszek.. nie wiem skąd ta torbiel się wzięła... mam nadzieję,że nie urośnie.. ale naciska pewnie na inne narządy ...

Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę zdrówka <3

anilewe90❤

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)