AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Mania_Leo |
Dziewczyny kiedy wykonywałyście test z glukozą? Od 23+1 czy od 24+1 (czyli po skończonym 24 tc.?)
![]() |
|
![]()
Mania_Leo |
up!
![]() |
|
![]()
zimowa stokrotka |
Ja wykonywałam. Prawidłowo wykonuje się go między 24-28 tyg. ciąży, mowa tu o skończonych tygodniach.
![]() ![]() |
|
![]()
Mania_Leo |
Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż! ![]() |
|
![]()
zimowa stokrotka |
Myśle że lekarz wiw co robi
![]() ![]() Chociaż w sumie warto się upewnić, żeby 2 razy nie latać. ![]() agnieszka1290 lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Mania_Leo |
wydaje mi się, że OGTT nie wolno częściej powtarzać niż 1x na pół roku
![]() ![]() |
|
![]()
1kaktus |
Jezeli jest potrzeba to mozna powtarzac. Jak na poczatku ciazy wychodzi wysoki cukier to lekarze zlecaja ogtt potem kontrolnie rowniez.
Ja ogtt robilam 23+2 bo lekarz zdecydowal ze to dobry termin a wizyte mialam 23+5. |
|
![]()
agnieszka1290 |
Ja mam teraz wykonać test obciążenia glukozą oczywiście lekarz napisał mi skierowanie i kazał zrobić na następną wizytę którą mam 7 kwietnia
![]() ![]() |
|
![]()
agnieszka1290 |
Mania_Leo wrote:
Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż! Kochana ja mam jeszcze wcześniej wykonać ten test niż Ty ![]() ![]() |
|
![]()
Ursa_Major |
Ja robiłam taki test już w 10 tygodniu, bo miałam podwyższony cukier w krwi tak więc można na pewno robić częściej jak trzeba
![]() Termin - 21.09.17 - Będzie Leszek !
![]() |
|
![]()
Majetta |
Mania_Leo wrote:
dzięki za odpowiedż! czasem lekarz, jeśli ma takie podejrzenia, może poprosić o wcześniejsze wykonanie badania ![]() ![]() Mama Michasi ![]() ur. 20/07/2017 |
|
![]()
antoninina |
Ja będę robić w 21+5, ponieważ 21+6 mam wizytę i lekarz kazał na nią przyjść z tymi wynikami. Też wydaje mi się to za wcześnie, ale w zasadzie chyba lepiej zrobić badania wcześniej niż później
![]() Nasza Zochulka
![]() slodkogorzkiswiat.blog.pl Antoś ![]() |
|
![]()
Mania_Leo |
Ja właśnie będę robić test z glukozą w 23+1 bo na następny dzień jest wizyta.
![]() jeszcze raz dzięki za odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.