BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > spanie na brzuchu w ciazy??
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

poomocy
Koleżanka
0

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
witam. cala ciaze spalam na bokach i na plecach. Jednak dopadla mnie rwa kulszowa.łekarze nie potrafia pomoc i zeby sobie ulzyc to polozylam sie na brzuchu na 10 minut.... przestalo bolec. ale teraz zastanawiam sie czy nie ugotlam tam dziecka i nie spowodowalam jakis wad rozwojowych>... wcozoraj mialam usg i wszystko bylo ok. nastepne za 5 tygodni. w internecie czytalam ze na brzuchu spac nie mozna to prawda???. t

poooomocy

Ania0306
Autorytet
371

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witaj :) sama kiedyś też dużo o tym czytałam na internecie. Przed ciążą byłam przyzwyczajona spać na brzuch no i musiałam zmienić moje spanie z brzucha na bok. Bardzo się bałam, że w nocy niekontrolowanie podczas spania przekręcę się na brzuch. Cały jeszcze mam ten strach ale jakoś udaje mi się spać całą noc na boku. Czytałam różne opinie i z tego co znalazłam to do póki brzuch nie przeszkadza to można się tak położyć. Później z większym brzuszkiem jest kłopot bo prawdopodobnie jest takie uczucie jakby się na piłce leżało i Tobie by było niewygodnie. Dziecko jest w brzuszku dobrze chronione więc myślę, że spokojnie nie masz się co martwić ;)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
iv09jw4z1f5kql8q.png

mylola
Ekspertka
137

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Spałam na brzuchu do 20 tyg ^^ oczywiście nie cały czas, tylko czasami. potem brzuchol wyskoczył i nie dam rady już się na brzuch położyć choćbym chciała. a synek rośnie i zdrowy jest ;)

8p3o3e3kdmy2lofu.png

poomocy
Koleżanka
0

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja zazwyczaj spie na boku... abo na plecach z tego co mi mówi mąż. na brzuchu polozylam sie tylko na pare minut bo juz nie wyrabialam z kregoslupem. i musialam sie ekko wygiac bzeby kregoslup wyciagnac bo juz nie daje rady

poooomocy

Gosiaczek1509
Koleżanka
4

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:26
Cytuj | (0) | Zgłoś
Do 5 miesiąca spałam na brzuchu pod koniec już był problem bo brzuch zaczął przeszkadzać :)

Aniołek 9tc (*) 10.02.2017

Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
dxoml6d8w2mqpznm.png

[konto usunięte]

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nie powinno się leżeć na brzuchu aby nie ścisnąć dziecka- słowa mojej lekarki która naprawdę jest godna zaufania

Natalia1984
Autorytet
996

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wiktoria2909 wrote:
Nie powinno się leżeć na brzuchu aby nie ścisnąć dziecka- słowa mojej lekarki która naprawdę jest godna zaufania
Zależy w którym tygodniu... tak samo jak nie powinno się spać na plecach. Tylko istotne od kiedy.

klz9df9hvltz8vcc.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)