AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Malwa30 |
dziewczynki czy zdażyło się Wam że na prenatalnych w 12/13 tyg lekarz określił płeć -a na badaniu połówkowym zmienił zdanie ?
![]() |
|
![]()
Torunianka |
Mi najpierw lekarz mówił, że dziewczynka a jest jednak chłopczyk
![]() aktyde85 lubi tę wiadomość |
|
![]()
makalotia |
Mi też na prenatalnych w 14 tyg mówili że dziewczynka. Na polowkowych chłopak jak się patrzy.
![]() milagro lubi tę wiadomość |
|
![]()
Leticia |
Mój lekarz nawet nie chciał się podejmować oceny płci na prenatalnych. Powiedział, że przed 16 tygodniem ryzyko pomyłki jest tak duże, że nie ma sensu się w to bawić. Płeć poznałam chyba w 18 tygodniu.
Anka Q lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Czarniawa |
W pierwszej ciąży zapytaliśmy lekarza i płeć i powiedział że to chłopak. W 21 tygodniu okazało się ze to dziewczynka i faktycznie mam córkę. W drugiej ciazy w 13 tygodniu nawet nie pytałam dopiero na usg polowkowym (też dziewczynka). Faktycznie, tak na chłopski rozum - to takie lekko wróżenie z fusów - zgadywanie płci u 5 cm dzidziusia...
|
|
![]()
Saszu |
Mi lekarz też nie chciał powiedzieć na prentalnych jaka jest płeć, bo to bardziej wróżenie. Dziecko ma ok 5-6cm to ile może mieć narząd? 2mm?
![]() |
|
![]()
AgataL |
U mnie w drugiej ciaży, lekarz w 13 tyg widział synka, na połówkowym dziecko nie chciało się pokazać a w 29 okazało się że córa.
Teraz w 13 tc powiedział, że raczej córcia ale nie nastawiam się tak jak poprzednio. |
|
![]()
Nitka_lutowa |
Mi w 13 tyg na prenatalnych powiadziano ze prawdopodobnie dziewczynka (i tak tez czuje;)) w poniedzialek kolejne usg i o ile dzidzia dobrze sie ulozy to potwierdzimy badz nie
![]() |
|
![]()
alciak |
Jestem żywym dowodem na to, że można się pomylić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 8 września 2016, 19:11 Anka Q lubi tę wiadomość JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia ![]() TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r. 57 cm, 3700 g szczęścia ![]() |
|
![]()
Młoda |
Mi na prenatalnym lekarz sam powiedział, że już widzi, kto to będzie - córka.
W 15 tyg ciąży, na usg, moja gin potwierdziła, że faktycznie dziewuszka. Cieszę się, bo marzyłam o córce ale czekam, co się okaże dalej, kolejne usg za miesiąc. |
|
![]()
wolfik25 |
Mi lekarz na prenatalnych w 12 tygodniu powiedział,że będzie chłopiec ciekawe czy ma rację ?
![]() |
|
![]()
Nitka_lutowa |
A jednak moje przeczucie bylo baaardzo mylne... w 13tc corka a dzis 21tc urosl siusiak.. na 100% syn:)
|
|
![]()
wampi_ |
Nitka_lutowa wrote:
A jednak moje przeczucie bylo baaardzo mylne... w 13tc corka a dzis 21tc urosl siusiak.. na 100% syn:)
![]() |
|
![]()
m@rtynka |
U mnie doszło do pomyłki. Trochę byłam zdziwiona, ponieważ Lekarka miała bardzo dobry sprzęt, a jednak. Obstawiam też, że było za wcześnie na ocrnianie płci
![]() ![]() |
|
![]()
MikanKulta |
Właśnie wróciłam do domu po badaniach prenatalnych. Zastanawia mnie jedno. Lekarka zajrzała, na moją prośbę, między nóżki. Wg mnie wyraźnie widać było siusiaka, jednak lekarka powiedziała, że w tym tygodniu narzady tak wyglądają i nie sposób ocenić, czy to chłopiec, czy dziewczynka....
Czy któraś z Was wie i może mi odpowiedzieć, o co kaman? Niestety nie mam zdjęcia, by to pokazać, ale baaaardzo mnie zastanawia, jak z wyraźnego kształtu narządów męskich miałby się ewentualnie wykształcić narząd żeński? Dziś mamy 13+3 (wg USG). Wiadomość wyedytowana przez autora 17 października 2016, 13:27 ![]() |
|
![]()
MikanKulta |
No cóż, pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość. Choć nie ukrywam, że próbuje zrozumieć ewidentny kształt siusiaka, który widziałam i ewentualność, która może okazać się inna...
![]() |
|
![]()
Krucha |
Dziewczyny jak myslicie po tym zdjęciu, chłopiec czy dziewczynka? to 13 tydzien.
Lekarz powiedzial ze to może być siusiak, ale również obrzmiała łechtaczka ![]() MikanKulta lubi tę wiadomość |
|
![]()
MikanKulta |
Krucha, z nieba spadłaś! Właśnie coś takiego dziś widziałam i lekarka powiedziała, że nie jest w stanie stwierdzić płci. No, ja jako laik stwierdzam, że mi to raczej na dziewczynke nie wygląda. W moim przypadku musze powiedzieć "niestety", bo bardzo pragnę córeczki
![]() Anovi lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Reggina |
Dziewczyny na drugim prenatalnym to już widać fachowo, chyba że dziecko się nie obruci tak jak trzeba
![]() U mnie syn a do 22 tygodnia mówiłam do niego Dagusia ![]() |
|
![]()
Krucha |
Mi też raczej na chłopaka wygląda, i też po cichu na dziewczynkę liczyłam.
A masz może zdjęcie MikanKulta? ![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.