AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Nalia |
Cześć, w poniedziałek (24+5) byłam u swojego prowadzącego i dziecko miało 750g i takie pomiary:
- BPD 6.28 (25+3) - HC 22.49 ( 24+4) - AC 20.28 (24+6) - FL 4.56 (25+1) Natomiast dzisiaj (25+3) byłam u innego lekarza bo dostałam zapalenia i u niego wymiary są dziwne - jakby dziecko urosło tylko w brzuchu, a kość udowa nawet się skurczyła - a waga 852g. - BPD 6.3 (25+4) - HC 22.94 (25+0) - AC 22.12 (26+4) - FL 4.53. (25+0) Pytanie, czemu ? ![]() ![]() ❤Ada&Pola❤
![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
USG wylicza masę dziecka na podstawie objętości jego ciała, na którą największy wpływ mają obwody brzucha i głowy. Kość udowa nie mogła się skurczyć, mogła zostać inaczej zmierzona, co od razu rzuca się w oczy bo jest to błąd na poziomie 0,3 mm.. Wszystko jest w porządku.
![]() |
|
![]()
Nalia |
Dziękuję
![]() ![]() ❤Ada&Pola❤
![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
Jak chcesz miec ksiazkowe dziecko zgodnie z podanymi statystykami to powinnas sie martwic, a jesli potrafisz zrozumiec I zaakceptowac, ze ludzie sa rozni tak Sami w brzuchu jak i poza nim to nie
![]() ![]() |
|
![]()
Nalia |
Dzięki za odpowiedź.
![]() ![]() ![]() ❤Ada&Pola❤
![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
Nalia wrote:
Dzięki za odpowiedź.
![]() ![]() ![]() Jesli to infekcja to Ci nie pomoge - trzeba jak najszybciej udac sie do lekarza I zaczac brac leki. Na wlasna reke mix nie bierz. Z naturalnych spodobow to nasiadowki nad parzonym rumiankiem, nakraplanie bielizny olejkiem z drzewa herbacianego I zakwaszanie organizmu np. poprzez picie soku zurawinowego lub branie zuravitu. Aczkolwiek to nie zastapi wizyty. ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.