AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
kis |
hej
Dziewczyny mam małe pytanko. czy pijecie kawę w ciąży ? Czytałam na internecie, że niby można filiżankę dziennie. A jedni mówią, żeby nie pić żeby dziecko nie miało problemów z sercem. Co na to Wasz ginekolog ? Może sam coś mówił ? |
|
![]() [konto usunięte] |
Moj ginekolog pozwala mi na jedną filiżankę kawy dziennie, ponieważ mam baaardzo niskie ciśnienie
![]() kis lubi tę wiadomość |
|
![]()
annggela |
Ja pije inke, po 2-3 dziennie. Pierwszej kawy nie moglam wypic ale sie przyzwyczailam i ja lubie teraz. Tyle ze starajac sie o dziecko odstawilam kawe i juz 4 miesiac nie pije
![]() |
|
![]()
Fatim |
Ja też piję Inke (zwykłą lub karmelową)
|
|
![]() [konto usunięte] |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 3 października 2019, 07:48 |
|
![]()
Kasiarzynka |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 2 stycznia 2016, 15:28 |
|
![]()
Martika87 |
Ja piję kawę rozpuszczalną z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiem nie więcej niż 2 razy w tygodniu bo po prostu nie mam ochoty ale słyszałam,że można codziennie wypić filiżankę więc luz
![]() ![]() |
|
![]()
kis |
dzięki dziewczyny za odzew
![]() |
|
![]()
Migotkaa |
japije codziennie jedna rozpuszczalna z mlekiem:)
Martika87, respondeca lubią tę wiadomość |
|
![]()
Twins_88 |
Mnie lekarz powiedział, że słabą można. A jak ktoś jest kawoszem i kofeina już na niego właściwie nie działa, to tym bardziej
![]() ![]() kis lubi tę wiadomość |
|
![]()
Arsenka |
Ja też piję staram się rozpuszczalną ale czasem mam straszną ochotę na sypaną.. Czytałam że jak się piło przed ciążą to można sobie pozwolić na jedną filiżankę
![]() |
|
![]()
Monia_86 |
Ja piję kawę bezkofeinową (Nescafe, Jacobs), wg mnie smakuje tak samo, jak ta z kofeiną
![]() |
|
![]()
agniesja |
Ja mam wysokie ciśnienie, więc kawy w ogóle pić nie mogę. Upewnij się, że z Twoim ciśnieniem jest wszystko w porządku i jeżeli tak, możesz spokojnie jedną dziennie pić, ale na wszelki wypadek zapytałabym lekarza, czy nie widzi przeciwwskazań
![]() kis lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Monia_86 wrote:
Ja piję kawę bezkofeinową (Nescafe, Jacobs), wg mnie smakuje tak samo, jak ta z kofeiną
![]() Fatim lubi tę wiadomość |
|
![]()
MotylekKira |
Ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Pracuję, studiuję 300 km dalej więc nie ma opcji z moim ciśnieniem abym przeżyła bez niej. W ciągu dnia piję jedną kawę rozpuszczalną z 1,5 płaskiej łyżeczki z mlekiem, i 1-2 mama coffie waniliowe. Podziwiam Panie które potrafią żyć pełnią życia bez kawy.
Laurka lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Twins_88 |
MotylekKira wrote:
Ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Pracuję, studiuję 300 km dalej więc nie ma opcji z moim ciśnieniem abym przeżyła bez niej. W ciągu dnia piję jedną kawę rozpuszczalną z 1,5 płaskiej łyżeczki z mlekiem, i 1-2 mama coffie waniliowe. Podziwiam Panie które potrafią żyć pełnią życia bez kawy.
Kwestia przyzwyczajenia - kiedy wyrobi się nawyk "porannej" kawy, to faktycznie później może być ciężko. Ja zawsze wolałam małą rozgrzewkę i dobre śniadanko ![]() ![]() |
|
![]()
Paragonik_93 |
Ja przed ciążą piłam codziennie jedną kawę, ale w ciąży odstawiłam i pije od czasu do czasu! Teraz może od początku wypiłam może ze 3 -4 kawy! Wczoraj jakoś mnie naszło i sobie zrobiłam rano, ale powiem szczerze, że nie smakowała mi!
|
|
![]()
karola_aa |
Ja też przy niskim ciśnieniu mam "zalecaną" lekarz powiedział , że kawa ale zaznaczył, że musi być z mlekiem można wypić 1 dziennie
![]() |
|
![]()
madu |
Ja uwielbiam kawę, przed ciążą piłam baaaardzo dużo, później zaczęłam pić inke, a obecnie odrzucilo mnie od wszystkiego co lubiłam więc kawy w ogóle nie piję. Ale gdybym mogła to marzy mi się słaba rozpuszczalna z mlekiem:-)
agniesja lubi tę wiadomość 21.10.2015 Leon
![]() |
|
![]()
miluska |
Ja zrezygnowałam z picia kawy, gdzieś czytałam że może mieć to wpływ na niską wagę urodzeniową dziecka, zresztą mam też prblem z ciśnieiem, zamiast małej czarnej piję mama coffee o smaku toffi
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.