AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
OvuGrażyna |
Dziewczyny ! Od dwóch dni non stop sikam.. mam mega parcie na mocz. Praktycznie non stop chce mi się siusiu:p zrobiłam analizę moczu i nic z niej nie wyszło. Posiew dopiero wyniki w piątek... czy też tak macie ? Nie wiem czy to ułożenie dziecka uciska czy co.. lekarza mam za tydzień... czy też tak macie ?
|
|
![]()
d.orota |
Mnie się nie zdarzyło, ale znajoma przez pewiem czas miała tak, że w nocy wstawała około 10-15 razy, bo tak jej dziecko naciskało jak leżała (trwało to jakieś dwa tygodnie)
![]() |
|
![]()
malinofsky |
Mam podobnie, w zasadzie mam momenty kiedy nie chce mi sie siku bo tak przez wiekszosc czasu czuje parcie na pecherz. Lekarz uznal ze to za duzo (mimo wynik ogolnego i osadu moczu ok) i biore teraz furagine i zuravit.
Vetmom
|
|
![]()
Megiiii |
A ja mam często takie dziwne wrażenie, jakby maluch mi tam uciskał, najczęściej jak leżę, a często też jak chodzę. Muszę wtedy od razu do toalety. Nie jest to takie typowe parcie, a raczej, jakby ktoś położył mi tam coś ciężkiego.
![]() |
|
![]()
Fortitudo |
U mnie jest tak, że zależy jak mała się ułoży ;P w jednym dniu chodzę siusiu co chwilę,a w następnym mogę iść tylko kilka razy w ciągu dnia do toalety
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Alala |
U mnie makabra, od 3 tygodni czuję parcie co 2, max 3 h (w nocy 4 wizyty to norma), na początku było trochę bakterii i przez to dyskomfortu, ale teraz wszystko wyleczone.
Strasznie mnie to irytowało bo latam co chwilę do toalety i robiłam kilka kropelek. Zaczęłam więc pić mnóstwo wody, no i latam nadal tak często ale przynajmniej brzydko mówiąc mam czym sikać ![]() |
|
![]()
Megiiii |
Ja najgorzej mam w nocy, albo jak gdzieś wyjdę. W nocy przez pierwszych kilka godzin biegam co godzinę, dwie. Potem już potrafię wytrzymać do rana. Jak chodzę, to tez mam często uczucie, że zaraz się posikam. Po chwili przechodzi i tak w kratkę.
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Mi wykryli pasiorkowca typu B dlatego miałam uczucie partia a w toalecie kilka kropel do tego brzydki zapach. Trzeba brać przy tym antybiotyk.
|
|
![]()
honda92 |
Skarbek2312 wrote:
Mi wykryli pasiorkowca typu B dlatego miałam uczucie partia a w toalecie kilka kropel do tego brzydki zapach. Trzeba brać przy tym antybiotyk.
czy to Ci wyszło w zwykłym badaniu moczu? |
|
![]() [konto usunięte] |
Tak w zwykłym moczu wykryli mi to.
|
|
![]()
Leira |
honda92 wrote:
czy to Ci wyszło w zwykłym badaniu moczu?
Co rozumiesz przez "zwykłe badanie moczu"? ![]() W badaniu ogólnym nie wykryją paciorkowca - co najwyżej podwyższone leukocyty, czyli stan infekcyjny. W badaniu posiewu moczu wykryją typ bakterii i jej liczność. ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Może i zrobili posiew jak wysłali do laboratorium, nie wynikałam. Dostałam wyniki że wynik pozytywny, tyle. Często też są uprawy lekko zielonkawe, to też już jest znak że to prawdopodobnie ta bakteria.
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.