AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
ananana |
Witam, jestem w 17tyg ciąży, zaczynałam z wagą 92,5kg przy 168cm wzrostu. Dziewczyny w podobnej sytuacji proszę o informację jak wasi lekarze podchodzili to tego prowadząc ciążę? Bo moja p.dr. mnie cały czas straszy😬 na początku ciąży pomimo glukozy w normie wysłała mnie na test obciążeniowy profilaktycznie. Cukrzycy nie widać. Morfologię mam w normie, cukier i ciśnienie książkowe. Z dzidziusiem wszystko ok, a teraz mi przepisała acard i zastrzyki przeciw zakrzepowe naraz😲 też pytałam czemu i dlaczego naraz te dwa, odpowiedź oczywiście profilaktycznie 😩 juz nie wiem czy grzecznie to wszystko brać czy skonsultować u innego lekarza... A mnie to strasznie stresuje bo niby wszystko jest jak najbardziej ok, a leków i badań ciągle przybywa
|
|
![]()
Czitka |
Hej
![]() |
|
![]()
ananana |
A co z lekami? Bierzesz też ten acard itd? Czy tylko pilnowanie cukrzycy i tyle?
|
|
![]()
Kasia86 |
Hej. Ja mam 176 cm zaczynałam z wagą 109 kg. Dziś 15+4 tc moja waga 95 kg. Póki co nie mam stwierdzonej cukrzycy na początku ciąży miałam krzywą i wyszła dobrze.
![]() |
|
![]()
Kasia86 |
A i lekarz nic nie czepia się wagi ale mówi że dobrze że chudnę oby tylko później nie przytyć za dużo. Schudłam bo miałam nieustanne mdłości i jadłowstręt ale już przechodzi i waga wolne spada.
![]() |
|
![]()
Magdaa |
160 cm i waga 86kg na chwile obecną, lekarz nawet się nie zająknął, ale moja ciąża jest prowadzona w Niemczech, chociaż ginekolog jest polakiem.. nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
![]() ___________________________________________ 09.04.2019 19tc (*) |
|
![]()
Agola |
U mnie ani słowa. Acard mam od początku, nawet od początku starań. Niestety, przytyłam i nie chudnę. Zastanawiam się jak to będzie pozniej, bo póki co żadnych cukrzyc, nadciśnień, nic. W ogóle gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży i Mała nie kopała uparcie, to bym nie wpadła na to, że ktoś tam w środku siedzi - żyję jak przed ciążą.
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.