BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > Otyłość w ciąży
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

ananana
Koleżanka
10

Wysłany: 10 października 2021, 13:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam, jestem w 17tyg ciąży, zaczynałam z wagą 92,5kg przy 168cm wzrostu. Dziewczyny w podobnej sytuacji proszę o informację jak wasi lekarze podchodzili to tego prowadząc ciążę? Bo moja p.dr. mnie cały czas straszy😬 na początku ciąży pomimo glukozy w normie wysłała mnie na test obciążeniowy profilaktycznie. Cukrzycy nie widać. Morfologię mam w normie, cukier i ciśnienie książkowe. Z dzidziusiem wszystko ok, a teraz mi przepisała acard i zastrzyki przeciw zakrzepowe naraz😲 też pytałam czemu i dlaczego naraz te dwa, odpowiedź oczywiście profilaktycznie 😩 juz nie wiem czy grzecznie to wszystko brać czy skonsultować u innego lekarza... A mnie to strasznie stresuje bo niby wszystko jest jak najbardziej ok, a leków i badań ciągle przybywa

Czitka
Nowa
0

Wysłany: 23 października 2021, 20:26
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej :) ja mam 163cm wzrostu i zaczynałam z waga 117kg , teraz mam ok111kg bo mam cukrzycę ciazowa i jestem na diecie, czekam wizyty która mam mieć 4.11.21 a teraz jestem 11+5tc. Chodzę prywatnie do lekarza zero uwag. Mam również pakiet z pracy w Medicover tu lekarz tylko mi powiedział że najlepiej będzie jak nie przytyje, a teraz wręcz schudłam

ananana
Koleżanka
10

Wysłany: 24 października 2021, 15:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
A co z lekami? Bierzesz też ten acard itd? Czy tylko pilnowanie cukrzycy i tyle?

Kasia86
Przyjaciółka
43

Wysłany: 2 stycznia 2022, 14:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej. Ja mam 176 cm zaczynałam z wagą 109 kg. Dziś 15+4 tc moja waga 95 kg. Póki co nie mam stwierdzonej cukrzycy na początku ciąży miałam krzywą i wyszła dobrze.

h44eugpjsrlghhn9.png

Kasia86
Przyjaciółka
43

Wysłany: 2 stycznia 2022, 14:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
A i lekarz nic nie czepia się wagi ale mówi że dobrze że chudnę oby tylko później nie przytyć za dużo. Schudłam bo miałam nieustanne mdłości i jadłowstręt ale już przechodzi i waga wolne spada.

h44eugpjsrlghhn9.png

Magdaa
Debiutantka
7

Wysłany: 14 marca 2022, 17:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
160 cm i waga 86kg na chwile obecną, lekarz nawet się nie zająknął, ale moja ciąża jest prowadzona w Niemczech, chociaż ginekolog jest polakiem.. nie wiem czy to ma jakiś wpływ.

f2w33e3kzw2jh2xq.png

Agola
Nowa
0

Wysłany: 28 czerwca 2022, 23:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie ani słowa. Acard mam od początku, nawet od początku starań. Niestety, przytyłam i nie chudnę. Zastanawiam się jak to będzie pozniej, bo póki co żadnych cukrzyc, nadciśnień, nic. W ogóle gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży i Mała nie kopała uparcie, to bym nie wpadła na to, że ktoś tam w środku siedzi - żyję jak przed ciążą.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)