AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Picia |
Witam mamuśki ! Mam pytanko! Czy może opalacie się w ciąży? Jestem trochę podłamana bo mój narzeczony właśnie pojechał nad morze ze znajomymi, a ja po artykułami na necie w ostatniej chwili zrezygnowałam. Nad morzem w ogóle nie ma cienia, mocno grzeje,bałam się, że może coś się stać. Zawsze jak jedziemy to na kilka godzin. Nie mam parasolki, która dałaby mi cień, kremu też nie
![]() |
|
![]()
e_v_e |
Ja słyszałam,ze trzeba uważać na słońce w ciazy ponieważ mozna nabawic sie przebarwien
![]() ![]() |
|
![]()
paulinaw |
no właśnie ciekawe bo ja słyszałam różne opinie co do opalania a jak z ochłodzeniem się w wodzie?
|
|
![]()
Picia |
O pływanie pytałam się lekarza to mowil, ze mozna, a jesli chodzi o opalanie to moj narzeczony wrocil z nad morza i mowil, ze bylo duzo kobiet z brzuszkiem, mialy po prostu dlugie bluzki, kapelusz i dół od stroju
![]() ![]() O przebarwieniach tez czytalam, posiedzialam dzis na balkonie razem moze godzine i nic sie nie stalo, zadnych plan czy zlego samopoczucia. A i sie opalilam ![]() paulinaw lubi tę wiadomość |
|
![]()
paulinaw |
O to fajnie
![]() ![]() znalazłam fajny artykuł o "Słonecznych mamach" zawsze jakieś konkretne informacje można wyczytać ![]() http://www.ciazowy.pl/artykul,sloneczne-mamy-opalanie-w-ciazy,800,1.html |
|
![]()
chomiczek |
Ja właśnie byłam na 2-tygodniowych wczasach w Turcji, i jak się okazało, wcale nie byłam jedyna z brzuszkiem. Co prawda leżałam pod parasolem i brzuch przykrywałam poskładanym pareo, ale widziałam, ze większość dziewczyn robiło tak samo. Mój lekarz powiedział, ze mogę spokojnie jechać i po prostu nie leżeć na otwartym słońcu, a pod parasolem albo w cieniu i będzie dobrze. Co do kąpania, to i w morzu się kąpałam i w basenie i też lekarz nie widział w tym żadnego problemu.
paulinaw lubi tę wiadomość chomiczek
|
|
![]()
Marzena27 |
Mówiłam dzisiaj mojemu lekarzowi o wakacyjnych planach nad morzem, pytałam o kąpiel w morzu, w basenie i o słońce. Co do basenu zalecał ostrożność, ze względu na bakterie, szczególnie, że ja mam wieczne infekcje. Ale stwierdził, że jak już doleczę moją infekcję to mogę spróbować czasami popływać. Co do kąpieli w morzu nie miał żadnych zastrzeżeń, mówił że najważniejsze na co trzeba uważać na wakacjach to słońce i przegrzewanie organizmu. Nie można bezpośrednio wystawiać brzuszka na ostre słońce i przegrzewać się. Tak więc jednym słowem, ostrożność
![]() |
|
![]()
.joanna |
ja tam myślę, że jak się tylko ciepło zrobi to będę się opalać
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.