BellyBestFriend
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Picia
Przyjaciółka
52

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam mamuśki ! Mam pytanko! Czy może opalacie się w ciąży? Jestem trochę podłamana bo mój narzeczony właśnie pojechał nad morze ze znajomymi, a ja po artykułami na necie w ostatniej chwili zrezygnowałam. Nad morzem w ogóle nie ma cienia, mocno grzeje,bałam się, że może coś się stać. Zawsze jak jedziemy to na kilka godzin. Nie mam parasolki, która dałaby mi cień, kremu też nie :( Co wy o tym myślicie? Na necie czytam, że absolutnie zabronione bo dziecko nie lubi ciepła, może to wywołać skurcze itd.

e_v_e
Ekspertka
313

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:18
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja słyszałam,ze trzeba uważać na słońce w ciazy ponieważ mozna nabawic sie przebarwien :/

w57vhgqsvnsaad78.png

paulinaw
Znajoma
7

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
no właśnie ciekawe bo ja słyszałam różne opinie co do opalania a jak z ochłodzeniem się w wodzie?

Picia
Przyjaciółka
52

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:59
Cytuj | (1) | Zgłoś
O pływanie pytałam się lekarza to mowil, ze mozna, a jesli chodzi o opalanie to moj narzeczony wrocil z nad morza i mowil, ze bylo duzo kobiet z brzuszkiem, mialy po prostu dlugie bluzki, kapelusz i dół od stroju :) Wiadomo nie mozna 4-5 godz lezec, ale 2 max mysle, ze nie zaszkodza :)

O przebarwieniach tez czytalam, posiedzialam dzis na balkonie razem moze godzine i nic sie nie stalo, zadnych plan czy zlego samopoczucia. A i sie opalilam ;)

paulinaw lubi tę wiadomość

paulinaw
Znajoma
7

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
O to fajnie :) Trzeba korzystać, a słońce też bardzo nie szkodzi o ile się nie przesadza, bo to witamina D :)

znalazłam fajny artykuł o "Słonecznych mamach" zawsze jakieś konkretne informacje można wyczytać :)

http://www.ciazowy.pl/artykul,sloneczne-mamy-opalanie-w-ciazy,800,1.html

chomiczek
Nowa
1

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:40
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja właśnie byłam na 2-tygodniowych wczasach w Turcji, i jak się okazało, wcale nie byłam jedyna z brzuszkiem. Co prawda leżałam pod parasolem i brzuch przykrywałam poskładanym pareo, ale widziałam, ze większość dziewczyn robiło tak samo. Mój lekarz powiedział, ze mogę spokojnie jechać i po prostu nie leżeć na otwartym słońcu, a pod parasolem albo w cieniu i będzie dobrze. Co do kąpania, to i w morzu się kąpałam i w basenie i też lekarz nie widział w tym żadnego problemu.

paulinaw lubi tę wiadomość

chomiczek

Marzena27
Autorytet
635

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mówiłam dzisiaj mojemu lekarzowi o wakacyjnych planach nad morzem, pytałam o kąpiel w morzu, w basenie i o słońce. Co do basenu zalecał ostrożność, ze względu na bakterie, szczególnie, że ja mam wieczne infekcje. Ale stwierdził, że jak już doleczę moją infekcję to mogę spróbować czasami popływać. Co do kąpieli w morzu nie miał żadnych zastrzeżeń, mówił że najważniejsze na co trzeba uważać na wakacjach to słońce i przegrzewanie organizmu. Nie można bezpośrednio wystawiać brzuszka na ostre słońce i przegrzewać się. Tak więc jednym słowem, ostrożność :) pewnie będę wybierać cień pod parasolami i zakrywać brzuszek przewiewnymi bluzkami

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

.joanna
Przyjaciółka
54

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja tam myślę, że jak się tylko ciepło zrobi to będę się opalać :) Oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku :)

eikt43r83lbyfg23.png
eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)