BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > Niski poziom TSH
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Sandra901210
Nowa
0

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witajcie, dziś odebrałam wyniki badań m.in. TSH okazało się że mój wynik to 0,005 gdzie norma jest od 0,10 do 2,35 dla kobiet w II trymestrze. Wystraszyłam się bardzo, przed ciążą miałam poziom tarczycy w normie. W pn mam wizytę u mojego ginekologa niestety dziś nie udało mi się go złapać. Czy jest powód do obaw? Jakie brałyście leki w tym przypadku? Ogólnie czuję się bardzo dobrze, bardzo zdziwił mnie ten poziom TSH. Pozdrawiam

Sandra901210

kas50
Autorytet
1440

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Badalas jeszcze ft3 lub ft4?

dqpri09k0q2gqh47.png
l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Ashley86
Koleżanka
4

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Może masz przemijającą nadczynność tarczycy ciężarnych. Jest ona związana z wysokim poziomem betaHCG, ciąża mnogą lub niepowsciagliwymi wymiotami ciężarnych. Zazwyczaj nie wymaga leczenia. Powtórz wynik razem z wolnymi hormonami i idź na wszelki wypadek na konsultację do endokrynologa.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png

Amantha
Koleżanka
14

Wysłany: 20 września 2016, 17:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja dostałam na to leki

szafir
Debiutantka
0

Wysłany: 2 października 2016, 09:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi TSH wyszło jeszcze niższe 0,0037 i mój ginekolog powiedział, że w ciąży takie wahania są normalne, bo hormony szaleją i żeby się nie przejmować, ale sama nie wiem. Dla własnego spokoju zrobiłam jeszcze ft4 i ft3 i wyszły minimalnie powyżej poziomu. Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie dopytam się wtedy jeszcze o te wyniki.

5 lat starań
*aniołek* 7 tydz
f2w3dqk3w498i0c0.png

mk
Przyjaciółka
56

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
Sandra901210 wrote:
Witajcie, dziś odebrałam wyniki badań m.in. TSH okazało się że mój wynik to 0,005 gdzie norma jest od 0,10 do 2,35 dla kobiet w II trymestrze. Wystraszyłam się bardzo, przed ciążą miałam poziom tarczycy w normie. W pn mam wizytę u mojego ginekologa niestety dziś nie udało mi się go złapać. Czy jest powód do obaw? Jakie brałyście leki w tym przypadku? Ogólnie czuję się bardzo dobrze, bardzo zdziwił mnie ten poziom TSH. Pozdrawiam
wiem ze to wiadomosci z przed 2 lat, ale mam nadzieje, ze jeszcze tu zagladacie :)
ja mam ten sam problem, TSH super niskie. przed ciaza mialam nadczynnosc i bralam leki, ale w 2 trymestrze lekarka kazala przestac je brac bo lozysko mialo unormowac hormony. jestem w 18 tygodniu no i jak widac sie nie unormowalo. jak sobie poradzilyscie z problemami? jak zakonczyly sie wasze ciaze?

[konto usunięte]

Wysłany: 2 grudnia 2018, 13:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie z niedoczynnosci (leczonej 13 lat) w ciąży wpadłam w nadczynność (0.19) :) ost bad to tsh 0.66 i cały czas biorę 150 mcg - Ft 4 mam idealnie i dlatego trzymamy taką dawkę. Chodzę do 2 endo- tsh w ciąży nie jest wyznacznikiem tylko należy badać Ft4.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)