AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
ines. |
Witam,
Czy ktoś spotkał się z sytuacją cukru poniżej normy? I jakie są zalecenia? Na czczo, przy pierwszej morfologii w 1 tremestrze miałam 59. Lekarz kazał się nie martwić. Ze lepszy niski niż wysoki i ze będziemy to kontrolować. Dzisiaj czułam się fatalnie, zawroty głowy, poty, ciemno przed oczami, słabość, uczucie ze zemdleje. Zmierzyłam glukometrem cukier 53... i to w środku dnia normalnie po dwu daniowym świątecznym obiedzie. Zjadłam 2 ciastka, wypiłam słodką herbatę i wszystkie objawy minęły. Cukier wrócił na 106. Martwi mnie to, nigdy nie miałam problemów z cukrem, w pierwszej ciąży żadnej cukrzycy. Córcia
![]() ![]() Synek ![]() ![]() |
|
![]()
Ania11 |
Hey . Jestem cukrzykiem od lat i tez jestem w ciąży . Powiem ci tak niski cukier jest gorszy niż wysoki! Niższy może bardziej zaszkodzić dziecku bo jesteś osłabiona i nie masz na nic siły ! Pamiętaj żeby mieć cukier minimum koło 70 nawet do 150 . I kontroluj to częściej na glukometrze a jak nie skonsultuj się z diabetologiem
Wiadomość wyedytowana przez autora 27 grudnia 2018, 20:57 ines. lubi tę wiadomość |
|
![]()
ines. |
Ania11 wrote:
Hey . Jestem cukrzykiem od lat i tez jestem w ciąży . Powiem ci tak niski cukier jest gorszy niż wysoki! Niższy może bardziej zaszkodzić dziecku bo jesteś osłabiona i nie masz na nic siły ! Pamiętaj żeby mieć cukier minimum koło 70 nawet do 150 . I kontroluj to częściej na glukometrze a jak nie skonsultuj się z diabetologiem
dzieki, ale norma wciązy jest chyba do 140 z tego co pamiętam, mój to zazwyczaj ok 80 jest, rzadko kiedy do 100 dobija musze się słodyczy najeść Córcia
|
![]()
Ania11 |
Tak norma jest do 140 ale jak jest 150 to tez jest dobrze . Także nie masz się czym martwić i głowa do góry .’musisz po prostu więcej jesc
|
|
![]()
julka_kulka |
Ale norma 140 to w ciąży tak? bo normalnie to ok. 110?
|
|
![]()
Ania11 |
W ciąży 140 a poza ciaza 120
Wiadomość wyedytowana przez autora 4 stycznia 2019, 19:21 |
|
![]()
judysia86 |
Ania11 wrote:
a jesteś na pompie/penach czy na tabletkach? "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
|
|
![]()
Ania11 |
Pompa
|
|
![]()
julka_kulka |
Ania11 wrote:
W ciąży 140 a poza ciaza 120
nawet nie wiedziałam, że w ciązy jest inna norma dla cukru |
|
![]()
Ania11 |
Na szczęście jest bo u chorych przewlekle mogłoby być ciężko .
|
|
![]()
ines. |
u mnie sytuacja opanowana. regularne posiłki opanowały sytuacje, jem co 2-3 h i nie notuje już takich drastycznych spadków.
Córcia
|
![]()
Ania11 |
Super ze sobie z tym sama poradziłaś !
ines. lubi tę wiadomość |
|
![]()
judysia86 |
ines. wrote:
u mnie sytuacja opanowana. regularne posiłki opanowały sytuacje, jem co 2-3 h i nie notuje już takich drastycznych spadków.
a trzymasz jakąś specjalną dietę? "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
|
|
![]()
ines. |
judysia86 wrote:
a trzymasz jakąś specjalną dietę?
nie, staram się jeść po prostu zdrowo - jak zawsze, warzywa do kazdego posiłku, pieczywo ciemne etc ale też bez przesady. zachcianki jak mac czy czekolada się zdarzają. u mnie wystarczyło się pilnować i często cos przekąsić Córcia
|
![]() [konto usunięte] |
ines. wrote:
nie, staram się jeść po prostu zdrowo - jak zawsze, warzywa do kazdego posiłku, pieczywo ciemne etc ale też bez przesady. zachcianki jak mac czy czekolada się zdarzają.
u mnie wystarczyło się pilnować i często cos przekąsić a po czekoladzie bardzo Ci cukier skacze? |
|
![]()
ines. |
pannazuzanna wrote:
a po czekoladzie bardzo Ci cukier skacze?
nie, utrzymuje się w normach. nie ma też drastycznego spadku. Córcia
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.