AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
maja89waw |
Hej dziewczyny ! Od początku ciąży ciekawi mnie ile tyje się w ciągu ciąży - wiem, że są jakieś "widełki" wg. lekarzy ale ciekawi mnie jak to jest na prawdę
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lutego 2014, 08:04 |
|
![]()
Aniulka |
u mnie 2 kg na minusie, przed ciązą 65,5 a dzisiaj 63,4
Yari, Anioł lubią tę wiadomość |
|
![]()
agi88 |
u mnie też na razie 2 kg waga wyjściowa 104, a dzisiaj 106 kg
![]() |
|
![]()
mama_z_groszkiem |
hej !
![]() ![]() maja89waw lubi tę wiadomość |
|
![]()
zabuszka |
hej fajnie ze zalozylas ten watek ja tydzien 20 i niecale +3
maja89waw lubi tę wiadomość |
|
![]()
evas |
U mnie jak na razie +3. Założyłam sobie żeby nie przytyć więcej niż 12 kg. W poprzednich ciążach mi się to udało i nie było problemu z powrotem do dawnej sylwetki.
maja89waw, Yari lubią tę wiadomość |
|
![]()
mika1987 |
hej:)u mnie 2kg doszlo:)jestem w 13 tyg..ale slodkiego jem jak glupia:))
maja89waw lubi tę wiadomość |
|
![]()
maja89waw |
To pięknie
![]() ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lutego 2014, 08:04 |
|
![]()
topa42 |
U mnie 20 tydzień ciąży i 4,5 kg na plusie. Do 17 tyg przytyłam tylko 1,5 kg w ostatnich 3 tyg mi się tak przybrało
![]() maja89waw lubi tę wiadomość |
|
![]()
Nusiaa |
Ja jestem przerażona , nie jem nie wiadomo ile . Brzuch mam duży a jestem w 28 tyg. I do tej pory mam już okolo 14 kg + . Mała ogólnie też jest cięższa niż statystyki mówią na ten tydzień dlatego ostatnio gin powiedział ,że jestem około tydz do przodu. Ogólnie myślimy,że urodzi się gdzieś w połowie kwietnia więc dużooo czasu jeszcze
![]() ![]() Topa ile czasu Ci zajęło zrzucenie kg ? przepraszam ,że tak bezposrednio pytam ale boję się,że wgl nie uda mi się wrócić do stanu sprzed ciąży usmiechnieta_m lubi tę wiadomość |
|
![]()
evas |
maja89waw wrote:
To pięknie
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
maja89waw |
topa42 wrote:
U mnie 20 tydzień ciąży i 4,5 kg na plusie. Do 17 tyg przytyłam tylko 1,5 kg w ostatnich 3 tyg mi się tak przybrało
![]() Podobno częstotliwość tycia zwiększa się w 2 trymestrze można tyć od 300g do 500g tygodniowo. Tyle, że ja ostatnio przez 3 dni przytyłam 500 g ;/ Aż strach co to będzie pod koniec ![]() ![]() ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lutego 2014, 08:04 lkc lubi tę wiadomość |
|
![]()
FeliceGatto |
U mnie 18 tydzień i 3,5 kg na plusie.
Myślę, że dużo zależy nie tylko od samego obżarstwa lub nie, ale też od figury, preferencji i tendencji organizmu. Kobiety bardzo szczupłe przed ciążą, w jej czasie powinny przytyć znacznie więcej, niż te z nadwagą i trochę więcej, niż te ważące normalnie. I analogicznie, kobiety otyłe, powinny przytyć mniej, niż pozostałe. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg i nigdy nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Ale byłam wtedy nastolatką i same kości, po ukształtowaniu szkieletu ważyły po ciąży znacznie więcej. Dopóki nie jesteśmy zwyczajnie grube (mam na myśli obżarstwo ciążowe skutkujące wałami tłuszczu zamiast rosnącym brzuchem, lekkim przyrostem pupy i całej reszty krągłości), nie powinnyśmy z przerażeniem patrzeć na wagę i zakładać przyrostu 12 czy 15 kg. Same ze sobą musimy czuć się dobrze, zarówno fizycznie, jak i psychicznie. A najważniejsze jest to, żeby mieć świadomość - kobieta w ciąży tyje a po ciąży nie zrzuci tego w dwa tygodnie. A zdjęcia aktorek, modelek i wszelkich "gwiazd", świeżutkich po porodzie jak po tygodniu w spa, to po prostu bzdura. Na powrót do siebie macie przynajmniej pół roku ![]() ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 11 lutego 2014, 14:36 maja89waw lubi tę wiadomość http://szogunowmatka.blogspot.com/
|
|
![]()
Paula_29 |
Ja przytyłam 3,5 ale nie pilnuję się w ogóle, jem słodycze, strasznie mnie ciągnie, a od 2 trymestru jestem głodna co 2 h, muszę się zacząć pilnować, bo właśnie w ostatnim tygodniu przytyłam 0,5 kilo, tyle, że ja skłonności do tycia mam:( planuje zapisać się też na gimnastykę dla ciężarnych
maja89waw, Butterfly lubią tę wiadomość |
|
![]()
milola86 |
wszystko zależy od tego co jemy
![]() ![]() I tak do 20 tc przytyłam ok 2kg na plusie, do 32 tc było już 14kg, a teraz 20 kg. Ale chyba nie ma co sobie żałować, jeśli oczywiście w ciąży jest wszystko ok, bo jak zaczniemy karmić, to nie ma zmiłuj-na wszystko nie będzie można sobie pozwolić i kg też na pewno zlecą z tyłka ![]() FeliceGatto, Nusiaa, Limerikowo lubią tę wiadomość |
|
![]()
nutka |
No i znów porównywanie rzeczy, które u każdej z nas są inne.
Już zauważyłam, że to nic kompletnie nie daje, bo nawet nie ma jak tego poukładać, żeby coś wywnioskować. ![]() Ja jestem w 23 tygodniu i przytyłam 1kg(od wizyty miesiąc temu)- od początku ciąży praktycznie nic się nie zmieniało, miesiąc temu miałam 300gram mniej niż na początku ciąży. I jem dosyć dosyć, bo zawsze tak jadłam(problem ze słodyczami). Teraz zaczęłam się bardziej pilnować, żeby nagle nie poszło za mocno w górę. Ale jak widzisz nie ma reguły. Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]()
Domi IRL |
Ja stracilam 4 kg na samym poczatkua teraz nadgonilam 2 wiec ciagle 2 na minusie.
Nie narzekam poki co. Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
ja jestem w 20 tc i przytyłam już 6 kg
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Camilia |
Ja jestem w 17 tc i jak na razie jestem 2,5 kg na minusie. Zapewne wynika to z mojej nadwagi którą miałam przed ciążą. Lekarz na pierwszych wizytach powiedział mi, że grubsze kobiety w ciąży mogą mniej przytyć niż ich szczupłe koleżanki
![]() |
|
![]()
maja89waw |
Czyli rzeczywiście nie ma reguły. Ja przy wzroście 163 na początku ciąży ważyłam 51 kg - dziś jestem około 4,5 kg na plusie. Lekarka powiedziała, że mieszczę się w granicy i żeby o to się nie martwić, bo zaraz po porodzie waży się mniej o jakieś 7-8 kg. A potem tak jak już ktoś pisał nie wszystko można jeść i też się spada na wadzę. Chyba jednak powiedzenie mojej przyjaciółki ma tutaj sens :"trzeba jeść a nie żreć"
![]() Ja ostatnio ograniczam słodycze, bo to nawet jak człowiek nie jest w ciąży nie jest zdrowe a tak sobie myślę, że przez te 4 miesiące jeszcze wytrzymam żeby dzidzia zdrowo rosła a nie na samych węglowodanach. Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lutego 2014, 08:04 FeliceGatto, evas lubią tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.