AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Bea_tina |
Hej dziewczyny!
Czy każda z Was już bez problemu śpi i przesypia noc na lewym boku? |
|
![]() [konto usunięte] |
Wcześniej dobrze mi to wychodziło ale teraz budze sie na plecach i sie przekrecam na lewy bok lecz i tak budze sie na plecach
|
|
![]()
Lillenka |
Moja ginka w pierwszej ciąży mówiła, że dopóki jest mi wygodnie mam spać jak chcę. Jeśli będzie jakiś ucisk to po prostu zrobi mi się słabo i będę sama chciała się przekręcić. Pod koniec faktycznie leżąc na plecach robiło mi się słabo, a co do boków to leżałam raz na jednym raz na drugim i było znośnie (5 poduszek i byle do rana
![]() |
|
![]()
Martusska |
jak się zbyt długo na lewym boku to mnie zwyczajnie boli biodro.. więc się przekręcam na prawy a i zdarza się że na wznak się .
![]() ![]() |
|
![]()
nutka |
U nas jeszcze wcześnie, ale na brzuchu już gniecie, więc tak nie śpię. Choć uwielbiałam. Na plecach też niewygodnie, ciągnie brzuch wtedy- więc staram się na boku jednym lub drugim. Ale tu z kolei bolą albo biodra albo barki. Myślę więc nad zakupem poduszki do spania...
|
|
![]()
agi88 |
Ja zawsze uwielbiałam spać na lewym boku, ale od jakiś 2 tygodni nie mogę dobrze spać. Kręcę się z boku na bok, budzę się często w ciągu nocy i do późna nie mogę zasnąć. Jak leżę na plecach to znów boli krzyż
![]() ![]() |
|
![]()
Lillenka |
agi88 wrote:
Ja zawsze uwielbiałam spać na lewym boku, ale od jakiś 2 tygodni nie mogę dobrze spać. Kręcę się z boku na bok, budzę się często w ciągu nocy i do późna nie mogę zasnąć. Jak leżę na plecach to znów boli krzyż
![]() ![]() Po porodzie przejdzie jak ręką odjął ![]() agi88, Mirella lubią tę wiadomość |
|
![]()
magdalena |
no u mnie tez kiepsko ostatnio a dzisiejsza noc byla okropna, spie na bokach ale dretwieja mi rece oewnie jest jakis ucisk. na wznak nie moge wiec nie mam wyjscia pozostaja boki.
czy ktoras z was tez ma takie dretwienia?jak temu zaradzic? |
|
![]() [konto usunięte] |
Mialalam tak kilka razy ale mi przechodziło samo gdy sie przejeecalalam
|
|
![]()
Iwo123 |
Ja staram się spac na lewym boku ale budzę sie z bólem biodra.. Więc przekręcam się na prawy ewentualnie na plecy ale wtedy też nie jest wygodnie:/ bo ciągnie brzuch albo boli drugie biodro:/
|
|
![]()
Julkaa |
Hej, ja śpię raz na lewym raz na prawym boku (większość nocy). Moja gin powiedziała że mogę spać jak chcę jednak unikać na wznak bo może zrobić się słabo. śpię z poduszką ciążową bo bolą mnie biodra/pośladki w nocy ale jak się przekręcę to już jest ok.
|
|
![]()
MonikaS |
ja śpię to na jednym to na drugim boku i to tak, że trochę bardziej obrócona na brzuch bo ja nie potrafię tak na boku - zbyt męczące
|
|
![]()
topa42 |
No właśnie sama się zastanawiam czy mam się zmuszać do leżenia na tym lewym boku ? Najlepiej zasypia mi się na prawym później w nocy przekręcam się na lewy ale tez lubię spać na plecach. Sama juz nie wiem cy to dobrze czy źle?
|
|
![]()
excella |
Spanie na lewym boku jest korzystne, ale chyba bardziej jak ciąża jest bardziej zaawansowana. Teraz myśle że można spać tak jak komu wygodniej, ja w nocy odruchowo przekręcam sie na brzuch ale podkurczam noge żeby za bardzo brzucha nie gnieść. Zresztą trudno jest przespać noc tylko w jednej pozycji, ja w nocy kręcę się cały czas
![]() |
|
![]()
Martusska |
nie jest nakazane spać na lewym boku, ja spię i na lewym i na prawym i czasem obudzę się spiąc na wznak. W pierwszej ciąży tak samo sypiałam w różnych pozycjach
![]() ![]() |
|
![]()
topa42 |
No to dobrze bo ja w nocy też się strasznie kręcę
![]() |
|
![]()
Ewka31 |
Hej dziewczyny, ja do tej pory spalam na prawym boku lub na brzuchu, teraz staram sie na lewym boku, ale czesto sie odwracalam na plecy i budzilam , bo sztywniala mi prawa noga. Ostatnio kupilam sobie poduszke rozek, ktory umieszczam za plecami i wsadzam miedzy kolana, to podowuje,ze mam blokade z tylu i juz tak latwo sie nie odwroce, no i noga mi nie cierpnie. Polecam
![]() Ewka31
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.