AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
mrówa |
Dziewczyny mam pytanie... robilam ost. Badanie krzywej cukrowej metoda 3-punktowa. I wyniki mam takie: na czczo-86; po 1h-107; po 2h-86.
Czy to jest mozliwe zeby po 2h miec tyle?? Patrze na te normy w necie i nijak mi to nie pasuje do tego co mi wyszlo. Help |
|
![]()
ines. |
możliwe
![]() ja miałam takie wyniki i lekarz stwierdził, że super: 0: 71 mg/dl Po 60: 94 mg/dl Po 120: 79 mg/dl mrówa lubi tę wiadomość Córcia
![]() ![]() Synek ![]() ![]() |
|
![]()
mrówa |
dzięki
![]() jakos takie dziwnie mi sie wydalo ze po 2 h mialam tyle samo co na czczo ![]() |
|
![]()
tini tini |
Ja miałam po 2 h -72
|
|
![]()
Mania_Leo |
mrówa wrote:
I wyniki mam takie: na czczo-86; po 1h-107; po 2h-86.
Czy to jest mozliwe zeby po 2h miec tyle?? Patrze na te normy w necie i nijak mi to nie pasuje do tego co mi wyszlo. Help Brawo! piękne wyniki! ![]() |
|
![]()
Astarte |
Lepiej powiedzcie jak przetrwac te 2h nie wymiotyjac. Ja wypilam bez problemu, az po 40 min od tak mdlosci i ledwo zdazylam do lazienki. Krzywa musze powtórzyć i az mnie rzuca na ta myśl...
|
|
![]()
All4love |
Astarte wrote:
Lepiej powiedzcie jak przetrwac te 2h nie wymiotyjac. Ja wypilam bez problemu, az po 40 min od tak mdlosci i ledwo zdazylam do lazienki. Krzywa musze powtórzyć i az mnie rzuca na ta myśl...
Weź ze sobą jakąś książkę, gazetę, żeby o tym nie myśleć i się czymś zająć.Trochę pomaga. 20.08.2017
![]() |
|
![]()
Mania_Leo |
Dokładnie jak mówi All4love. trzeba się czymś zająć i nie myśleć za wiele, chociaż wiem, że nie jest łatwo.
Ja np. bardzo boję się wymiotów (mówię, że mam stwierdzoną rzygofobię ;P) i takoś tak myślę o wszystkim, że udaje mi się ominąć rzyganko... póki co... ;P ![]() |
|
![]()
labamba |
Ja własnie czekam na wyniki...badanie mialam dzisiaj... tyle tylko,ze jak patrzylam dluzej w dol (np ksiazka,telefon) to wlasnie wtedy robilo mi sie niedobrze:p
|
|
![]()
Mała1106 |
Mnie też to czeka niedługo i mam pytanie czy ta glukoza jest taka nie dobra?mi lekarz kazał zabrać cytrynę ze sobą
![]() |
|
![]()
panama |
Możesz też kupić glukozę cytrynową. Dziewczyny polecają
![]() W laboratorium zapytałam czy mogę kupić glikozę cytrynową czy lepiej przynieść cytrynę. Babeczka powiedziała, że najlepiej to glukoza cytrynowa + cytryna. Wiadomość wyedytowana przez autora 6 listopada 2017, 12:32 |
|
![]()
anitka710 |
Mnie dopiero czeka ta przyjemność, ale nie wiem jak to wygląda z tą glukoza: czy dostanę ja od laboratorium czy muszę kupić w aptece i jeśli w aptece to to jest w od razu w formie płynu?
![]() Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
|
|
![]()
panama |
Z tego co wiem, trzeba glukozę kupić w aptece i rozpuszczają na miejscu w laboratorium.
Ja też dostąpiłam zaszczytu wykonania tego badania pod koniec listopada. |
|
![]()
kornflake |
Jestem właśnie przed tym badaniem i jestem przerażona. Nigdzie w żadnej aptece nie mogę znaleźć glukozy cytrynowej, załamię się, bo ja mam mega odruch wymiotny, kiedyś wypiłam puszkę pepsi na czczo i mną telepało, także no... obym to jakoś zniosła bez wymiotów.
29 lat, Hashimoto, czekamy na Kazia
![]() termin 25 marzec 2018 |
|
![]()
k878 |
niektórzy pozwalają dodać cytrynkę
Córeczka 12.2017
![]() Córeczka 08.2019 ![]() |
|
![]()
M86 |
U mnie w przychodni dali mi glukoze, nie musiałam kupować. Też sie bałam że zwymiotuje, bo mój żołądek jest bardzo wrażliwy na coś co mu nie podchodzi i szybciutko się tego pozbywa... wystatrczy że zacznę myśleć i się nakręcać i już wymiot gotowy... badanie przetralam, wzięłam ze sobą męża, żeby odwracał moją uwagę od samopoczucia, gadaliśmy o pokoiku, o mebelkach, o wyprawce. Najważniejsze to sie nie nakręcić
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja wcisnęłam pół cytryny do glukozy. I nie zwymiotowalam tylko dlatego ze wiedzialam ze jak zwymiotuje to musze wypic jeszcze raz
![]() ![]() |
|
![]()
Agusia_pia |
krzywa dopiero przede mną ale jak czytam to mnie przerażenie bierze
|
|
![]()
natalka0887 |
Witam,
Odebralam dzis wyniki krzywej cukrowej Na czczo i7 Po 1h 182 Po 2h 141. Czy takie wyniki, w zasadzie juz ponad norme oznaczaja cukrzyce ciazowa i powinnam zglosic sie do diabetologa? ![]() ![]() |
|
![]()
Asia_Wawa |
natalka0887 wrote:
Witam,
Odebralam dzis wyniki krzywej cukrowej Na czczo i7 Po 1h 182 Po 2h 141. Czy takie wyniki, w zasadzie juz ponad norme oznaczaja cukrzyce ciazowa i powinnam zglosic sie do diabetologa? Według mnie tak ponieważ masz drugi wynik przekroczony. Niby niedużo, ale cukrzyca ciążowa rozwija się wraz z wiekiem ciąży. Lekarze ginekolodzy mają różne podejście. Jedni to zbagatelizują, a inni wyślą do diabetologa. Ja uważam, że lepiej chuchać na zimne. Może okaże się, że jak dostaniesz glukometr i będziesz codziennie mierzyć cukry to wcale nie masz problemów z utrzymaniem ich na odpowiednim poziomie. natalka0887 lubi tę wiadomość ![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.