BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > kiedy kupować rzeczy dla dziecka?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

mary84
Przyjaciółka
31

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kiedy zaczęłyście kupować ubranka dla dziecka, mebelki, akcesoria?

łóżeczko, wózek i wanienkę dostanę od brata i siostry męża, o pieluchach obcążkach i wyprawce do szpitala pomyślę później ale korci mnie by kupić pakę ciuchów, koleżanka się chce pozbyć.. wprawdzie ona rodziła w marcu ja będę w listopadzie, myślicie, że warto? jestem w 20 tygodniu.

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:11
Cytuj | (2) | Zgłoś
Pierwsze ubranka zaczęłam kupować w 5-6 miesiącu.
Wózek,łóżeczko,pościel,komody kupiliśmy pod koniec 7-go miesiąca. Kosmetyki do pielęgnacji,pampersy w połowie 8-go miesiąca.
Na początku 9-go miesiąca spakowałam się do szpitala ;) Wszystko na spokojnie.

mary84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

[konto usunięte]

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:16
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja na razie nic nie kupuje zamierzam kupić cała wyprawkę koniec sierpnia później co trzeba będzie dokupić dokupie, większość rzeczy mam upatrzone więc mniej więcej wiem czego chcę ;-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Pokahontaz
Koleżanka
25

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:37
Cytuj | (3) | Zgłoś
Ja jestem w 20 tygodniu. I wspolnie z mezem postanowilismy pomalu organizowac rzeczy dla dziecka tak by nie kupowac wszystkiego "na raz". Jezeli trafiam na jakas fajna promocje pieluszek czy innych kosmetyków to kupuje :)Tak samo z ciuszkami. Takim sposobem mam juz kilka fajnych rzeczy a nawet nie odczulam tego finansowo. Jeżeli masz możliwość kupienia czegoś fajnego po kosztach - myślę ze warto :)Czas leci bardzoo szybko i lada moment nasze maleństwa będą z nami :D

mary84, Ewela87, hannula lubią tę wiadomość

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48
Cytuj | (2) | Zgłoś
Właśnie najlepiej kupować wszystko stopniowo bo tego aż tak się nie odczuwa ;)
Teraz dużo wyprzedaży to jest w czym przebierać :P

mary84, dddodiii lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

karmar
Autorytet
181

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:30
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja bym kupiła na Twoim miejscu...Jeśli koleżanka chce się pozbyć,a Tobie się przydadzą to spoko. Ja mam już wszystkie ciuszki,wiele dostałam,część kupiłam (i to duuuużo wcześniej). Dostałam też butelki, kocyk, pościel i poszewki, ręczniki. Sama z siebie kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe, chustę (bo trafiłam taniej), śpiworek do spania i podgrzewacz (też był okazyjnie). Też myślę,że warto to rozłożyć w czasie,żeby potem nie latać za wszystkim na hurra. Większe rzeczy, typu wózek, łóżeczko czy wanienkę,to wiadomo - później. Ale te małe rzeczy, pierdółki tak zwane, potrafią być upierdliwe i te chcę kupić wcześniej. Gdyby Młody się pospieszył,to Mąż duże zakupy ogarnie,a przy tych małych nie ma szans ;)

qXNVp2.png

[konto usunięte]

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Do lipca drobiazgi i ubranka
w sierpniu wózek i skompletować łóżeczko
we wrześniu(początek) to co jeszcze nie kupione :)
7.10 mam termin i na 2- 3tyg przed nie chce myśleć o wyprawca

[konto usunięte]

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:19
Cytuj | (1) | Zgłoś
Jak chodzi o mnie,to...
Wózek-jak tylko jest okazja,to warto kupic,my kupiliśmy jakos na poczatku piątego msc.
Szafki do pokoiku-tez jak tylko jest okazja,kupiliśmy jakoś w podobnym terminie co wózek...
Ciuszki-dostałam od koleżanki w piatym msc,a potem juz sama zaczęłam chodzić po lumpeksach i trafiam ciągle na śliczne ciuszki za grosze :-)
Łóżeczko kupimy w sierpniu i cala reszte tez sierpien/wrzesien.
Termin mam na polowe października :-)

Martika87 lubi tę wiadomość

polkosia
Autorytet
7430

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja tak naprawdę zaczęłam kupować jeszcze zanim zaszłam w obecną ciążę (wcześniej dwa razy poroniłam) i w zabobony nie wierzę :P Ubranka kupuję, jak tylko trafi się promocja. Kosmetyki, wyprawkę, jakieś drobiazgi - tak od 3-4 miesiąca, a teraz jestem na fali poszukiwań wózka i mebli. Myślę, że do końca 7 miesiąca już będę miała wszystko. Uczulona też jestem na przedwczesny poród, bo w mojej rodzinie to częsty przypadek i nie chciałabym nagle w ósmym miesiącu urodzić i być bez niczego.

Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn

Pokahontaz
Koleżanka
25

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
No właśnie to jest tez to, ze wcześniaki zdarzają się często wiec trzeba być przygotowanym również na taka opcje. Ja tez nie wierze w zabobony.

Ciri
Debiutantka
8

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:37
Cytuj | (4) | Zgłoś
Przyznam, że mnie poniosło troszke z ciuszkami. Mam już prawe całą wyprawkę. Bałam się, że nie wyrobię się w czasie- będę miałą bliźniaki i stąd tez ten pośpiech. A jestem dopiero w 23 tyg. Szafę już kupiłam i przewijak do pokoiku. łóżeczka w sierpniu, wózek dostanę a kosmetyki we wrześniu/początek października. Bliźniaki wyskakują zazwyczaj wczesniej, więc tez chcę być przygotowana:)

karmar, Ewela87, aneczka1983, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

mary84
Przyjaciółka
31

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja też się nie powstrzymałam i kupiłam od znajomej zestaw ciuszków :)

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

Gumisia
Autorytet
816

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Od 3 miesiąca. :)

Ewela87
Ekspertka
70

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja zamierzam od września ruszyć z kopyta z wyprawką, ale kilka rzeczy takich jak przewijak czy podgrzewacz już mam. Ciuszki w większości będę mieć od kuzynek i koleżanek, do kupienia pozostanie mi ewentualnie sama drobiazgarnia, ale też nie zamierzam czekać na ostatnią chwilę. Nie dajmy się zwariować ;)

f2w3rjjgkoi890wn.png

Hikaru
Autorytet
184

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja mam jużprawie wszystkie ubranka, dzisiaj kupiłam w komisie ko,łyskę, ale trzeba ją odmalować, łóżeczko otrzymaliśmy w spadku- też czeka do malowania, wózek wybrany, reszta rzeczy- chodzę, szukam promocji i kupuję powoli :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3

Ducha
Przyjaciółka
34

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Też chyba koło 7 a 8 miesiącem zaczniemy rozglądać się za łóżeczkiem i wózkiem ;D a to dlatego że jak kupujemy coś wcześniej to później znajdujemy ładniejsze a czasami nawet tańsze rzeczy ;D

f2w3yx8dfionc3t0.png

Karolina30
Koleżanka
17

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja już sobie upatrzylam wózek ale kupie kolo 7 ms, ale korci mnie juz za ciuszkami:-D

74di4z17q2rryrdy.png

Biedron
Przyjaciółka
20

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
My już mamy z kolei wózek, który kupiliśmy używany ale bardzo okazyjnie i w super stanie także już sobie stoi i narazie się kurzy ;)! Ale już jest. Łóżeczko dostałam w spadku od brata więc też już mamy. Chciałabym już zacząć kupować ciuszki...ale jakoś sama nie wiem jak się do tego zabrać!? Jakie duże kupić? Co pierwsze, co się przyda, a co nie bardzo narazie...

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png

justa1234
Autorytet
2564

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:45
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja się przyznam że tak od 13 tyg coś tam zaczęłam kupować :-P na tą chwilę mam już wszystkie ciuszki,rożki,kocyki,reczniczki,trochę kosmetyków i pampersy :-D a łóżeczko jadę po 10sierpnia kupić natomiast z wózkiem jest problem bo podoba mi się 50roznych i niewiem który wybrać hihi:-D

Lila84 lubi tę wiadomość

Arpenia
Koleżanka
11

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
a my mamy już wszystko :) jako że to moje drugie dziecko :) wózek zamówiłam tydzień temu odbiorę w listopadzie, bo termin na początek grudnia :) ale była okazja, rzeczy tez trochę już kupuje bo mamy synka 4 letniego a teraz będzie dziewczynka i fajnie by było parę rzeczy mieć. ale generalnie wszystko zostało dla naszej malej po starszym bracie :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)