AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
amorek |
Dziewczyny proszę polećcie jakieś witaminy na II trymestr, do tej pory biorę pregna plus + dha
Kiciiaaa lubi tę wiadomość amorek
![]() |
|
![]()
zimowa stokrotka |
Hym.. Ja dotej pory biorę wyłącznie pregne jako suplementacje + osobno musiałam żelazo. Ginekolog o zmianie nie mówił jak pytałam powiedział że mogę dalej brać.
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
BurzaHormonów |
Pregna ma mało dha (chyba ze jecie dużo ryb). Ja brałam feminovit, ale zrezygnowałam właśnie ze względu na niska zawartość dha. Najwięcej mają Prenatal duo oraz mama dha premium plus. Biorę te pierwsze, ale po tym opakowaniu zamierzam wypróbować mama dha.
Dodatkowo biorę magnez z zalecenia lekarza. Najlepiej wszystko z nim konsultować. ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja biorę Femibion 2. W pierwszym trymestrze brałam Femibion 1.
|
|
![]()
justa. |
Ja biorę pregna plus+ pregna dha
![]() |
|
![]()
Paulina099 |
Też biorę pregna plus + pregna DHA. Bierzecie 1 czy 2 tabletki DHA?
![]() |
|
![]()
wichrowe_wzgórza |
Biorę Femibion 2, bo DHA jest od razu w środku
![]() |
|
![]()
Mama1985 |
Biorę feminovit dha....
jest chyba najtańszy, ale tez polecany |
|
![]()
sylani |
Ja biorę Omegamed Optima Forte z DHA. Cena niezbyt przyjemna dla portfela, ale jestem zadowolona ze składu
![]() |
|
![]()
0202oliwcia |
Ja biorę Femibion Natal 2 plus magnez dodatkowo
![]() Synek Piotruś 2019 ![]() ![]() ![]() Aniołki ![]() ![]() ![]() ![]() Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe |
|
![]()
wichrowe_wzgórza |
0202oliwcia wrote:
Ja biorę Femibion Natal 2 plus magnez dodatkowo
|
|
![]()
theagnes87 |
ja biore vita-min plus mama - cena ok 12 zł w aptekach iternetowych i mają ładny skład- dużo witamin, i dodtakowo suplementuję prenatal DHA (ok 40zł) w necie...i magnez B6 z potasem
|
|
![]()
k878 |
kiedy zaczęłyście brac żelazo? niektórzy mówią, że od początku II trym. moja gin tylko skwitowała, że nie jest zwolenniczką szybkiego podawania żelaza i biorę póki co Mama DHA Premium +, czyli wciąż to samo;
Córeczka 12.2017
![]() Córeczka 08.2019 ![]() |
|
![]()
chicken |
wichrowe_wzgórza wrote:
Biorę Femibion 2, bo DHA jest od razu w środku
![]() |
|
![]()
Paulina099 |
Ostatnio odkryłam Doppelherz aktiv Mama PREMIUM, całkiem dobry skład, aż 600 mg DHA i bardzo korzystna cena
![]() ![]() |
|
![]()
Paulina099 |
k878 wrote:
kiedy zaczęłyście brac żelazo? niektórzy mówią, że od początku II trym. moja gin tylko skwitowała, że nie jest zwolenniczką szybkiego podawania żelaza i biorę póki co Mama DHA Premium +, czyli wciąż to samo;
Ja biorę tylko takie które jest w składzie witamin. Dodatkowo to jak pogorszą się wyniki krwi. Ale jak na razie wszystko w normie ![]() ![]() |
|
![]()
Milenka~11 |
Hej, wnioski z dzisiejszej wizyty, Odstawiam DHA, bo tyjemy za szybko po tym. Dobrze mi służy Magnella, biorę żelazo bo spadła hemoglobina. Też miałam taką myśl, po suplementach, bo jak zaczęłam jeść DHA na początku II trymestru, to od razu waga skończyła o 2,9 w 5 tyg.. Moja Doktor też nie wiedząc o moich wnioskach, zauważyła, że dzieci rodzą się coraz większe przez witaminy.
Zastanów się, czy potrzebujesz suplementacji, jak się po tym czujesz, jak dzidzia się ma. Intuicja jest bardzo niedocenianą rzeczą. Moim zdaniem suplementacja źle wpływa na dietę, bo przestajesz "szukać" tych witamin w pożywieniu i apetyt się zmienia. Ja DHA zacznę jeść jak urodzę i będę karmić. Na razie 28 t.c. zostaję przy magnelli bo dobrze działa przeciw skurczom i kończę przepisane żelazo. Reszta to owoce, warzywa, orzechy, ryby i mięsko. Zdrówka Dziewczyny! Talla lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Milenka~11 |
Hej, wnioski z dzisiejszej wizyty, Odstawiam DHA, bo tyjemy za szybko po tym. Dobrze mi służy Magnella, biorę żelazo bo spadła hemoglobina. Też miałam taką myśl, po suplementach, bo jak zaczęłam jeść DHA na początku II trymestru, to od razu waga skończyła o 2,9 w 5 tyg.. Moja Doktor też nie wiedząc o moich wnioskach, zauważyła, że dzieci rodzą się coraz większe przez witaminy.
Zastanów się, czy potrzebujesz suplementacji, jak się po tym czujesz, jak dzidzia się ma. Intuicja jest bardzo niedocenianą rzeczą. Moim zdaniem suplementacja źle wpływa na dietę, bo przestajesz "szukać" tych witamin w pożywieniu i apetyt się zmienia. Ja DHA zacznę jeść jak urodzę i będę karmić. Na razie 28 t.c. zostaję przy magnelli bo dobrze działa przeciw skurczom i kończę przepisane żelazo. Reszta to owoce, warzywa, orzechy, ryby i mięsko. Zdrówka Dziewczyny! ![]() |
|
![]()
SSunny' |
Ja biorę femibion 2. I lekarz zalecił mi tardyferon fol 2 razy dziennie. Hemoglobins w 10tyg była 13,7. Teraz w 17 11,7. Dolna norma 11,2.Lekarz stwierdził że to duży spadek. Hematokryt 34. Dolna norma 34.
![]() |
|
![]()
Aenu |
Rano biorę mama dha premium plus, a wieczorem pregna plus
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.