BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > Dziwne uczucie w brzuchu
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

kachia84
Nowa
0

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam serdecznie!

Jestem w 18 tygodniu, od jakiegoś czasu odczuwam rozpieranie w brzuchu który na przemian co parę dni jest twardy i ma jakby wybrzuszenie raz po lewej, raz po prawej stronie. Czy to jest normalne? Czy to dziecko tak się może przemieszczać z jednej strony na drugą??

Szczególnie przy chodzeniu jest to dyskomfort, ciągle coś mnie ciągnie :/

alauda
Autorytet
480

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, a może stawia Ci się macica? Chyba jeszcze trochę za wcześnie u Ciebie na skurcze Braxtona Hicksa, wiec najprawdopodobniej twardnieje Ci brzuch. Bierzesz magnez?

Magnez pomaga ma takie skurcze i pewnie sam lekarz zaleci Ci jego przyjmowanie, a może jeszcze dodatkowo nospę.

Ja sama zaczęłam suplementowac magnez, ponieważ tez odczuwałam lekkie skurcze i czasami stawiała mi się macica. Teraz mam już to sporadycznie.

Ale porozmawiaj lepiej wcześniej z lekarzem, bo ja mogę sobie tylko zgadywać i nie chcę namawiać Cię do brania jakichkolwiek suplementów bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.

A uczucie ciągnięcia przy chodzeniu to normalne - po prostu więzadła się rozciągają☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora 4 lipca 2021, 20:35

83

Nadciśnienie tętnicze, niedoczynność tarczycy

09.2020 - IUI ❌
12.2020 - IUI ❌ cb
02.2021 - IUI 🎉

10.2021 👧🏻 ❤️

Starania o drugiego bobasa - od 09.2022

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)