AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
sylani |
Witajcie,
jestem w 24t.c. i za jakiś czas wybieram się na dwa tygodnie pod namiot do lasu. Oczywiście żadnych zastrzeżeń ginekolog nie mam bo ciąża jak na tę chwilę przebiega doskonale ![]() ![]() |
|
![]()
mamusiaaa1 |
ja dla mojej córki też mam preparat przeciwko komarom w spray od Chicco i bardzo sobie chwalę
![]() ![]() Co do kleszczy, to przede wszystkim dobre ubranie, unikanie wchodzenia w jakieś gąszcze, łąki i dokładne obserwowanie każdego wieczora czy nigdzie kleszcza nie ma. Przyznam, że też się boję kleszczy, jedna moja koleżanka właśnie w ciąży miała kleszcza i niestety akurat roznoszącego boreliozę ![]() Kiedyś też czytałam, że kleszcze nie lubią olejku z mięty pieprzowej, ale nie stosowałam tego nigdy na sobie. |
|
![]()
sylani |
Dziękuję mamusiaa1
![]() Czyli pozostaje mi porozglądanie się bardziej za olejkami, których zapachu kleszcze nie lubią, niż za sprayem ochronnym dla kobiet w ciąży. Chociaż podobno jak się kleszcza wyjmie zanim minie 48h, to na boleriozę nie ma szans ![]() |
|
![]()
Natalia1984 |
Na kleszcze olejek herbaciany
![]() ![]() |
|
![]()
gwzd |
Ja głównie w namiocie spałam podróżując autostopem, a co za tym idzie bez żadnego ustalania gdzie, bo nie było wiadomo gdzie trafię. Na polu namiotowym kilka razy się zdarzyło. Jak masz swój namiot to nie musisz nic rezerwować. Są bardzo różne ceny i bardzo różne standardy - widziałam takie, które było tylko ogrodzonym kawałkiem trawika, takie gdzie kąpało się w rzece i załatwiało w wychodku i takie z całą infrastrukturą (ciepły prysznic, toalety, prąd, a nawet kuchnia).
Ogólnie dobrze jest na pewno zaopatrzyć się w wygodne buty trekkingowe: https://trekking.com.pl/ Polecam ten sklep trekkingowy Znajdziesz tam wszystko. Wiadomość wyedytowana przez autora 6 lipca 2022, 09:02 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.