AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Mysz_86 |
Jestem w mojej 4 ciąży (3 poprzednie straciłam-nie rozwijały się prawidłowo). Teraz też miałam "atrakcje" na początku - plamienia, krwiak, krwawienia, spadająca beta. Ale potem po braniu mnóstwa leków jest już ok, jestem w 19 tygodniu. Ale non stop się denerwuję. A to, że nie czuję codziennie intensywnych ruchów, a to, ze na zdjęciu z USG nos dziwnie wygląda, a to, że coś mnie zabolało...
Wszystkie wymiary są ok, dziecko rośnie idealnie jak należy, lekarz mówi, że już mogę się cieszyć, a ja nie umiem. W ogóle to już 5 miesiąc, a u mnie w rodzinie mało kto wie, bo się strasznie kryję z tą ciążą, nie chcę żeby ktokolwiek wiedział o ciąży. Czy któraś z Was też tak ma? |
|
![]()
Inkaa85 |
Znam to uczucie ciągłego stresu. Straciłam dwie ciążę. Obecnie jestem w 14 tc i okres między badaniami trwa jak dla mnie wieczność. U mnie też nikt jeszcze nie wie i tez mi się nie spieszy by się chwalić, w pierwszej viazy zrobiliśmy to za szybko później żałowaliśmy
|
|
![]()
ola1 |
musisz sie przestać stresować bo przez to mozesz tracić ciąże. Musisz się troche poddać i poczekać kilka miesiecy.
|
|
![]()
Agola |
Ja 22 tydzień i też nie mogę wyluzować. Jutro mam połówkowe, a w głowie milion myśli na sekundę 🤦🏻♀️
|
|
![]()
bumbum |
Ja też się stresuję, jestem w drugiej ciąży, w pierwszej byłam wyluzowana a teraz to po prostu caly czas mysle (czy dostatecznie umylam te owoce?, czy moge to zjeść?, czy córka nie przyniesie czegoś z przedszkola?, czy dostarecznie zdrowo jem?). Po prostu masakra. Rozważam wizyte u psychologa/psychiatry, ale boje sie, ze dostane jakies leki i bedzie mnie stresowac branie ich (czy na pewno mogę?). Na razie radze sobie medytacjami (polecam tez trening autogenny schulza).
|
|
![]()
Julka99 |
Znam to
![]() ![]() ![]() ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png 👩🏼 ’99 r. 03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙 21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍 09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍 03.04.2022 - ⏸🌈 13.04.2022 - 🔘 8mm 😍 25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg) 16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️ MTHFR (hetero) PAI-1 (homo) 💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.