BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > ból pachwin,krocza
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Mała1106
Znajoma
0

Wysłany: 25 października 2017, 14:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej dziewczyny miała może któraś z Was bóle krocza,w pachwinach(nie wiem jak to określić dokładnie)??? najczęściej mam w nocy przy przewracaniu się w łóżku i podnoszeniu się z niego jestem w 22tc i wizytę mam 2 listopada .Powinnam się martwić czy to jednak normalne?

panama
Ekspertka
229

Wysłany: 29 października 2017, 17:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
To jest normalne. Na skutek hormonu relaksyny rozluźniają się więzadła m.in. w pachwinach i stąd uczucie ciągnięcia i ból. Też mam problem z przekręcaniem się z boku na bok. Zauważyłam, że jak podnoszę miednicę, by przekręcić się na bok, to strzelają mi kości "tam" :) Ból pachwin mam już od ok 11-12 tc, najczęściej przy dłuższym chodzeniu. Teraz pojawił się ból kości w spojeniu łonowym. Jak siedziałam okrakiem na łóżku przez ok 10 minut, to nie mogłam zejść z łóżka i zrobić kroku, bo tak rwało. To samo mam przy depilacji miejsc intymnych. Jak się rozkraczę, to później mam problem z podniesieniem nogi na wysokość 20cm. Mój gin powiedział, że jak ból będzie się nasilał, to mam iść do ortopedy. Póki co na bóle pachwin biorę magnez.

3jvzk6nlakaftugh.png

Mała1106
Znajoma
0

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dzięki za odpowiedź ;-) byłam już na wizycie i lekarz też zapewniał mnie że to normalne i nie ma się czego obawiać no chyba że już ból będzie nie do wytrzymania to mam się zgłosić do niego.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)