AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Księżna |
Hej,
Jestem w 15tc, za 20 dni wyjezdzam w góry z meżem i znajomymi jak co roku. Oni beda zjezdzac na nartach i snowboardzie, a ja już nie moge ![]() |
|
![]()
Leira |
Odradzałabym gorące kąpiele, a jeśli chodzi o basen to pamiętaj o dowcipnym probiotyku przed i po (np. Lactovaginal), żeby nie przywieźć grzyba, albo innego badziewia.
![]() |
|
![]()
julka_kulka |
ja odpuściłam basen w ciąży. Za duże ryzyko infekcji moim zdaniem
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja odkąd dowiedzialam się, że jestem w ciąży nie chodzę na basen. Czasem (bez ciąży) łapałam grzybka po basenie i musiałam brać leki, więc wolałam nie ryzykować. I nie powinno się przegrzewać organizmu, bo jest to niebezpieczne dla dziecka.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja na samym basenie gdzie plywalam chodzilam i nic sie nie dzialo, ale jak weszlam raz w trn płytki cieply basen od razu infekcja.
Tak jak leira pisze nie zapomnij o probiotykach ![]() Ja po basenie czulam się wspaniale ![]() |
|
![]()
Księżna |
Lekarz powiedział mi, że jezeli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma przeciwwskazań do chodzenia na basen, termy i jacuzzi, tylko z rozsądkiem. Ja byłam w Białce Tatrzańskiej i w Szaflarach, w tym pierwszym ośrodku woda ma temperaturę między 34 a 38 stopni, w tym drugim 36 stopni. Polecam jednak Białkę, ponieważ na terenie basenu jest bardzo ciepło po wyjściu z wody i nie ma zagrożenia przeziębieniem, natomiast w Szaflarach jest znacznie chłodniej. Oczywiście nie wypływałam do wody na zewnątrz. Po każdej wizycie zaaplikowałam probiotyk i nie miałam żadnej infekcji, czułam się wypoczęta i zrelaksowana.
Dodam też, że znana Mama Ginekolog poleca basen w ciąży i jedynie nie poleca dłuższych kąpieli w wodzie powyżej 37 stopni. Nasz organizm ma taką temperaturę, moja utrzymuje się w granicach 36,8-37,2, więc nie można przegrzać organizmu jak niektórzy sądzą. |
|
![]() [konto usunięte] |
Księżna wrote:
Lekarz powiedział mi, że jezeli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma przeciwwskazań do chodzenia na basen, termy i jacuzzi, tylko z rozsądkiem. Ja byłam w Białce Tatrzańskiej i w Szaflarach, w tym pierwszym ośrodku woda ma temperaturę między 34 a 38 stopni, w tym drugim 36 stopni. Polecam jednak Białkę, ponieważ na terenie basenu jest bardzo ciepło po wyjściu z wody i nie ma zagrożenia przeziębieniem, natomiast w Szaflarach jest znacznie chłodniej. Oczywiście nie wypływałam do wody na zewnątrz. Po każdej wizycie zaaplikowałam probiotyk i nie miałam żadnej infekcji, czułam się wypoczęta i zrelaksowana.
Dodam też, że znana Mama Ginekolog poleca basen w ciąży i jedynie nie poleca dłuższych kąpieli w wodzie powyżej 37 stopni. Nasz organizm ma taką temperaturę, moja utrzymuje się w granicach 36,8-37,2, więc nie można przegrzać organizmu jak niektórzy sądzą. a w którym tc byłas na tych termach? alicjaaa_d lubi tę wiadomość |
|
![]()
Helenka_mała |
Hej! jestem w 17tc i od kilku tygodni regularnie chodzę na basen, w tym na aquaaerobic i nic mi się złego nie dzieje, wręcz odwrotnie: czuję się wspaniale lekko w wodzie, kręgosłup mniej boli, same pozytywy
![]() Lekarz mi nie zabronił, wręcz zalecił lekką aktywność, nie mam się na tym basenie mocno wysilać, i unikać sauny i jacuzzi bo to tam najwięcej można 'złapać'. Pozdrawiam mamuśki! rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
ja widziałam kilka razy kobiety ciężarne w saunie i zastanawiałam się na ile jest to bezpieczne dla nich.. zacznijmy od tego, że ja bym chyba zemdlała, gdybym weszła do sauny
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.