AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
EMI_KUB |
Cześć Kobietki!
Co sądzicie na temat balsamów brązujących w ciąży? Może macie jakieś pewne źródła czy można czy nie można? Podzielcie się swoją wiedzą ![]() |
|
![]()
Aga23 |
Hm nie wiem czy można ale ja stosuje
![]() ![]() |
|
![]()
Aga23 |
Z informacji internetowych nie radzą zwłaszcza w 1 trymestrze więc wybór należy do Ciebie.Ja tam nie stosuje się do jakiś zakazów, wiadomo papierosa nie zapale ani się nie upije.Zdarzyło mi się jednak zasmakować piwa w ciąży czy pól lampki wina na komunii.Ostatnio zakupiłam rower stacjonarny i mam zamiar pomykać
![]() Ppatison lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja takich rzeczy nigdy nie stosowalam - smierdza okropnie :p dlatego w ciazy tym bardziej nie znioslabym ich uzywania ;p
Mysle, ze mozna, ale z umiarem:) binka76 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Fatim |
Samoopalacze w ciazy sa niewskazane o wiele bezpieczniejsza opcja jest balsam brazujacy. Przy wyborze nalezy zwracac uwage czy w skladzie jest DHA, czyli dihydroksyaceton zawarty w takich kosmetykach (nie mylic z kwasem DHA, ktory lykamy w ciazy - to dwie rozne rzeczy).
DHA zawarty w samoopalaczach oraz niestety wiekszosci balsamow brazujacych ma dzialanie kancerogenne u plodu, moze to sie objawic po latach nie radze ryzykować. Balsam brązujący powinien być oparty na naturalnych składnikach np wyciąg z orzecha włoskiego, ekstrakt z kakao oto ![]() |
|
![]()
Aniaa90 |
Może któraś z Was jest w stanie polecić jakiś fajny balsam brązujący bez DHA?
EMI_KUB lubi tę wiadomość |
|
![]()
Moniaa |
http://www.srokao.pl/2015/07/lilla-mai-najlepszy-balsam.html
Bez DHA i bezpieczny dla mam w ciąży ![]() Angelina lubi tę wiadomość |
|
![]()
Madziulka80 |
Można na pewno Tanexpert korzystać bo oni wykorzystują naturalne DHA
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.