BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > II trymestr > 16 tc a płeć dziecka
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, w 12 tc Pani doktor na genetycznych powiedziała mi że wyrostek płciowy naszego maleństwa jest duży więc podejrzewa chłopca (nie ukrywam, poczułam się lekko zawiedziona, bo zawsze marzyłam o córeczce) a w 16 tc między nóżkami nie było wypukłości i ona mówi że jej to jednak na dziewczynkę wygląda. Czy możliwe że penis się jakoś podwinął lub jeszcze się pojawi? 30 lipca mam wizytę połówkową na której okaże się w 100% ale jestem mocno niecierpliwa :P

Joanna_blondi
Ekspertka
95

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:00
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wiktoria2909 wrote:
Dziewczyny, w 12 tc Pani doktor na genetycznych powiedziała mi że wyrostek płciowy naszego maleństwa jest duży więc podejrzewa chłopca (nie ukrywam, poczułam się lekko zawiedziona, bo zawsze marzyłam o córeczce) a w 16 tc między nóżkami nie było wypukłości i ona mówi że jej to jednak na dziewczynkę wygląda. Czy możliwe że penis się jakoś podwinął lub jeszcze się pojawi? 30 lipca mam wizytę połówkową na której okaże się w 100% ale jestem mocno niecierpliwa :P

Może w 12 tygodniu to była po prostu pępowina między nóżkami. Na tym etapie ciąży często zdarzają się pomyłki :) Czekaj cierpliwie na połówkowe.

Laura 6.11.2018
km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)

edwarda20
Autorytet
2653

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wybacz ale Twoja pani doktor albo jest słaba albo ma slaby sprzęt. Dobry lekarz z dobrym sprzętem potrafi ocenic na 80-90% płec w 12tc, a w 16tc to powinno byc na 200%!! oczywiscie oprocz pojedynczych przypadkow, ze dziecko sie zakrywa. Polecam zmienic lekarza.

dqprqps6kaqxmc83.png

[konto usunięte]

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
edwarda20 wrote:
Wybacz ale Twoja pani doktor albo jest słaba albo ma slaby sprzęt. Dobry lekarz z dobrym sprzętem potrafi ocenic na 80-90% płec w 12tc, a w 16tc to powinno byc na 200%!! oczywiscie oprocz pojedynczych przypadkow, ze dziecko sie zakrywa. Polecam zmienic lekarza.

Czyli jeśli nie było widocznego penisa, mogę być praktycznie pewna że to córka? widok był jakby od dołu nóżek.

Zośkaaa
Autorytet
719

Wysłany: 9 lipca 2018, 00:07
Cytuj | (2) | Zgłoś
edwarda20 wrote:

Ma zmienić lekarza, bo w 12tc istnieje możliwość pomyłki co do płci? Lekarza się zmienia, jesli naprawdę jest się czego przyczepić, a nie tego, ze pomylił się co do płci. Błagam.

Azzurra, agapat lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
qdkk2n0arn45g84d.png
Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019

edwarda20
Autorytet
2653

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:41
Cytuj | (1) | Zgłoś
Zośkaaa wrote:
Ma zmienić lekarza, bo w 12tc istnieje możliwość pomyłki co do płci? Lekarza się zmienia, jesli naprawdę jest się czego przyczepić, a nie tego, ze pomylił się co do płci. Błagam.

Jesli w 16tc (nie w 12!) nie widzi płci, to bardzo ciekawe jak ma prawidlowo ocenic te wszystkie malenkie narzady dziecka, serduszko jak paznokiec itp. Błagam!

Natalia1984 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png

edwarda20
Autorytet
2653

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wiktoria2909 wrote:
Czyli jeśli nie było widocznego penisa, mogę być praktycznie pewna że to córka? widok był jakby od dołu nóżek.

Nie wiem, nie widzialam tego usg. W 16 tc jak bylam u lekarza z rewelacyjnym sprzetem to normalnie widzialam siusiaka.

dqprqps6kaqxmc83.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)