BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Zbyt wysoka beta ?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

patryka
Przyjaciółka
22

Wysłany: 8 lipca 2021, 18:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Proszę o wyjaśnienie. Ostatnia miesiączkę miałam 10.06. W dniu 06.07 (3tydz5) wykonałam badanie beta hcg - wynik 407. Norma dla 3 tyg według mojego laboratorium to 71,2. Wiec mój wynik mieści się już w granicach 4 tyg ( norma do 750). Sporo wyżej. Czy dobrze licze ? Czy 3 tydz5dzien powinnam liczyć jako 4 tydzień ciąży i nie martwić się ? Czy jednak jest to 3 tydzień a beta sporo większa? Jak to się liczy ?
Po 48 h powtórzyłam (08.07 - 4 tydz0) i wynik to 893. Czyli spory przyrost ale wynik w normach 5 tyg. Czy tak wysoki wynik i sport przyrost jest ok ?
Od wczoraj czuje delikatne kłucie, mrowienie w dole brzucha. Tak jakby mi coś ścierpło w środku 🙈 martwię się na zapas ?

Dziewczyny, co ile powtarzać ta betę ? Wystarczy te 2 pomiary ? Lekarz dopiero za miesiac czyli 7-8 tydzień.

Mag_len
Autorytet
263

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Moim zdaniem beta ok, ciąża może być po prostu trochę starsza. Przyrost jest ładny więc nie ma się co martwic na zapas. Ja robiła betę tylko dwa razy, żeby się nie stresować wynikami i nie rozważać czy wszystko aby na pewno jest dobrze. Powiem Ci ze w pierwszych dwóch ciążach nie robiłam bety i przynajmniej żyłam spokojnie😅

17u920mmhnhkv8ng.png
km5stv73002prn2w.png
ex2bcwa14usyhw6x.png

patryka
Przyjaciółka
22

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziekuje. Ja chyba tez skończę na tych dwóch pomiarach bo niepotrzebnie potem analizuje, licze i sprawdzam po 100 razy. Lepiej sobie tego zaoszczędzić :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)