AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
tomiika |
Witam.
Ostatni okres miałam 11.01 dziś zrobiłam betę, wyszło 102,1. normy 4 tydz 9,5 - 750 5 tydz 217 - 7138 Z obliczeń moich wynika że to 5 tydzień ale wydaje mi się ze nawet jak na 4 beta jest niska.... Czy coś może być nie tak? |
|
![]()
chojniara |
Trudno powiedzieć, powtórz betę za dwa dni i zobacz jak przyrasta. W czerwcu w piątym tygodniu miałam zaledwie 70 i z euforii nie przyszło mi do głowy powtarzać wyniku, choć z norm wynikało, że ciut za mało. Straciłam Aniołka kilka dni później. Teraz moja beta z poniedziałku 149, ostatni okres 15.01. Jutro idę powtórzyć wynik, ale ze strachu chyba zejdę do jutra.
|
|
![]()
tomiika |
Będzie dobrze! Trzymam kciuki! Też liczę na to, że to bardzo wczesna ciąża ale wynik pomimo to mnie martwi...
|
|
![]()
Beeblu |
Wczoraj lekarz powiedział mi że w prawidłowej ciąży beta przyrasta dwukrotnie w ciągu 48 h. Czyli jak jutro miałabyś 204 to będzie piękny wynik
![]() |
|
![]()
melenaxoxox |
ja bylam w szpitalu z powodu plamienia i zrobili mi bete. za pierwszym razem wyszlo mi: 3120 mlU/ml, a za drugim 5442 mlU/ml, lekarz powiedzial ze jest dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora 12 lutego 2015, 09:46 ![]() |
|
![]()
lena7 |
Witam
![]() Dziewczyny mozecie mi poradzic? wg mojego labolatorium.. ciaza 1-3 tydzien 6-71 ciaza 4 tydzien 10-750 Ja mam Bhcg 421.1 Jak liczyc teraz ciaze? bo jakby liczyc od miesiaczki to ok, ale jak liczyc od transferu to za wysoko? Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka ![]() 8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn ![]() |
|
![]()
my dream |
lena7 wrote:
Witam
![]() Dziewczyny mozecie mi poradzic? wg mojego labolatorium.. ciaza 1-3 tydzien 6-71 ciaza 4 tydzien 10-750 Ja mam Bhcg 421.1 Jak liczyc teraz ciaze? bo jakby liczyc od miesiaczki to ok, ale jak liczyc od transferu to za wysoko? bardzo ładny wynik ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Witam ja też się martwię o mały przyrost w piątek miałam 1243,000 a dziś 1767.35 nie za mały przyrost ?
|
|
![]()
Katarzyna87 |
Hacynta powyżej bety 1200 jej wartość podwaja się między 72-96 godziny.
Twój wynik jest trochę za niski, bo wynosi 141h. Polecam odczekać jeszcze parę dni i iść na wizytę na USG, lekarz sprawdzi czy pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony. Jeśli tak pozostanie tylko czekać. Najważniejsze że wartość hcg rośnie. Czy robiłaś badanie w jednym labie? |
|
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny zastanawia mnie czy ten przyrost hcg jest u mnie prawidłowy. 20.03 był 378,90 a 23.03 tylko 536,80. Oczywiście w symulacji wyszło ze wzrost jest za mały ale przecież w początkowej fazie ta wartość nie zawsze musi sie podwajać. Czytałam gdzieś ze czasami sięga 66%. Sama nie wiem zaczynam sie martwić...
|
|
![]()
Magu |
Aska84 wrote:
Dziewczyny zastanawia mnie czy ten przyrost hcg jest u mnie prawidłowy. 20.03 był 378,90 a 23.03 tylko 536,80. Oczywiście w symulacji wyszło ze wzrost jest za mały ale przecież w początkowej fazie ta wartość nie zawsze musi sie podwajać. Czytałam gdzieś ze czasami sięga 66%. Sama nie wiem zaczynam sie martwić...
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Magu wrote:
Pytanie zasadnicze - czy badanie robiłaś w tym samym laboratorium?
Tak, to samo laboratorium |
|
![]() [konto usunięte] |
No właśnie w innym laboratorium robiłam wynik i usg przed tym wynikiem juz miałam i jest wszystko w jamie macicy zadna ciąża pozamaciczna
|
|
![]()
Magu |
Spokojnie. Ważne, że rośnie.
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Magu wrote:
Spokojnie. Ważne, że rośnie.
![]() Ok. Trochę mnie uspokoilas. Za dużo chodzę po forach. Widzę jak u innych dziewczyn hcg rośnie bardzo szybko i trochę mnie to zastanawia. |
|
![]()
Katarzyna87 |
hiacynta99 wrote:
No właśnie w innym laboratorium robiłam wynik i usg przed tym wynikiem juz miałam i jest wszystko w jamie macicy zadna ciąża pozamaciczna
Kochana w jak w innym to czym Ty się martwisz ![]() ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.