AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
marzenurek |
Witam, w którym tygodniu umówiłyście się na pierwszą wizytę? Właśnie jestem pod koniec 5 tyg. i nie wiem czy umówić się już np. za tydzień czy jeszcze trochę poczekać? Jak to było u Was Dziewczynki?
marzenurek
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja miałam w 7tygodniu:)
|
|
![]()
Selena |
Ja poszła mod razu
![]() ![]() ![]() Karolcia23369 lubi tę wiadomość |
|
![]()
pasia27 |
Chyba jest juz taki temat Kiedy pierwsze usg.tam pisze wiecej;-)
vivien, rubi67 lubią tę wiadomość |
|
![]()
marzenurek |
Dziękuje za informację, pasia27 masz rację wcześniej nie zauważyłam, ze jest już temat o usg...zdecydowałam, że w poniedziałek zadzwonię i umowie się na 18 czerwca to będzie początek 7 tc
![]() ![]() marzenurek
|
|
![]()
pasia27 |
marzenko ja akurat poszlam od razu ja sie skaplam ze jestem w ciazy ale od razu dostalam plamienia wiec wizyta byla konieczna od razu..po 3tyg polazlam znowu w 8tyg i juz byl maluszek 2cm i serduszko:-) wszystko zalezy tez od sprzetu w gabinecie
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja pierwszą wizytę miałam dokładnie 5tc. następną mam 18go czyli w 7 tygodniu
![]() |
|
![]()
Matylda36 |
Chyba nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie kiedy powinna być pierwsza wizyta?
Ja w pierwszej ciąży pierwszą wizytę miałam jakoś w 7 tygodniu chyba. A teraz wiedzieliśmy, że moja ciąża będzie ciążą wysokiego ryzyka, więc na pierwszą wizytę lekarz kazał mi do siebie przyjechać jak najszybciej zaraz po zobaczeniu nawet cienia drugiej kreseczki na teście ciążowym. Mama najcudowniejszych skarbów
![]() |
|
![]()
nezumi |
Ja zrobiłam test i jak pokazały się kreski to od razu pojechałam na badanie krwi, na drugi dzień powtórzyłam test i znów dwie kreski
![]() ![]() Klara87 lubi tę wiadomość |
|
![]()
nezumi |
Matylda teraz zauważyłam że nasze maleństwa są w bardzo podobnym wieku
![]() |
|
![]()
Oleńka |
Ja idę 16 lipca to będzie akurat 6 tydzień
![]() ![]() Aga_Andzia lubi tę wiadomość |
|
![]()
AnRa |
Cześć, dziewczyny jestem po pierwszej wizycie (w 5 tc.)u ginekologa po tym, jak testy z krwi weszły mi pozytywne
![]() |
|
![]()
Lillenka |
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to na badania kierują po założeniu karty ciąży, a kartę najczęściej zakłada się w 8 tyg.
|
|
![]()
kobietka26 |
Ja pierwszą ciążę poroniłam ,a teraz robiłam testy już przed terminem miesiączki i wychodziły dwie kreseczki , w dniu spodziewanej miesiączki pojawił się beżowy śluz i lekarz kazał jak najszybciej przyjechać, przepisał luteinę dopochwową kazał się oszczędzać i na usg zauważyliśmy taką malutką kropeczkę , śluz wrócił do normy, w środę robiłam pierwszą betę , dziś robię kolejną by sprawdzić czy przyrasta , mój lekarz mówi ,że ważny jest przyrost w ciągu 48 godzin , niestety jak to po stracie gdzieś z tyłu głowy czai się lęk , za każdym razem jak idę do wc ,ale poczuję ,że coś wycieka to zaglądam w majtki z niepokojem to jest silniejsze ode mnie, mimo to jestem dobrej myśli kolejna wizyta będzie we wtorek wtedy zobaczymy czy pęcherzyk urósł tak jak trzeba.
Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
ja do tej pory zaglądam w majtaski, czy tam wszystko w porządku jest i niczego czerwonego nie ma. Więc nie jesteś sama.
![]() ![]() Ach, żeby nasze maleństwa wiedziały jak my się o nie zamartwiamy, jak nam zależy ![]() ps. Ja pierwsze USG miałam mieć robione dopiero genetyczne! tj. w moim przypadku 13 tydzień ciąży (chodzę na NFZ) ale ze względu na to, iż nie dała bym rady w spokoju dotrwać do tego tygodnia to postanowiłam pójść prywatnie zrobić USG- był to 6 tydz. i 4 dzień i widziałam bijące serduszko! ![]() Ginekolog mówił, że za wcześnie nie ma co robić USG jeżeli wszystko przebiega ok, ponieważ na tak wczesnym etapie nie widać dokładnie jeszcze wszystkiego i często kobietki panikują, że nie ma jeszcze widocznego zarodka, albo że serduszko jeszcze nie bije... Tak czy owak uważam, że warto dla własnego spokoju i dla dobra dziecka zrobić na własną rękę USG ale nie przesadzać i nie iść na nie za wcześnie. Limerikowo, Karolcia23369, MILA lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
oczywiście zrobić na własną rękę, jeżeli np. jesteśmy zapisane na USG w 11 czy 13 tygodniu ciąży.
![]() |
|
![]()
Limerikowo |
ja poszlam w 5tyg po tescie "+" tylko po to zeby wiedziec, ze ciaza jest prawidlowo zagniezdzona, choc wczesniej tez 2 byly w ok miejscu, ale nie rozwijaly sie niestety.
ta sledzialam juz regularnie z czystego strachu czy rosnie zarodek mysle ze lepiej wiedziec, ze usytuowanie zarodka jest prawidlowe i jajniki czyste bez torbieli oraz brak krwiakow w macicy ![]() MILA lubi tę wiadomość |
|
![]()
Madzikovy |
też się zastanawiam kiedy iść, to moja pierwsza ciąża...
|
|
![]()
Lillenka |
Jak się mocno denerwujesz to idź wcześniej, Tylko miej świadomość, nie dostaniesz jeszcze karty ciąży i nie zlecą ci badań
|
|
![]()
Madzikovy |
To chyba bez sensu iść wczesniej skoro nie mam plamień ani nic
|
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.