BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Usg 6 tydzień
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Irola
Autorytet
Postów: 882
421

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:35
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam! Wczoraj miałam pierwsze usg 6 tydzień (równe 2 tygodnie od zatrzymania miesiączki). Był to drugi cykl stymulowany, owulacja 16 dc. W 32 dc beta ponad 700, próg 42. Na usg widać tylko pęcherzyk zoltkowy... Lekarz twierdzi że to początek 5 tygodnia... Ja jestem załamana. Czy miała któraś podobna sytuację? Jak się to zakończyło?
Niepokoi mnie jeszcze moja tarczyca, która skoczyła z 2.2 na 2.5 lecz lekarz twierdzi, że wszystko jest ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 grudnia 2019, 14:56

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15

Imagination
Przyjaciółka
Postów: 93
143

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:49
Cytuj | (1) | Zgłoś
Myślę ze to ta sama sytacja ktora opisywalam na sierpniowym wątku. 13.12 to btl moj 6 tydzien wedlug miesiączki. Byl tylko pęcherzyk (Zdjecie pierścionka mkze kojarzysz ;))
Dzis bylam na usg i jest 7.5 mm zarodek z serduszkiem. Wedlug om 7+1 a z usg 6+4

Staraczka_2018 lubi tę wiadomość

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png

Imagination
Przyjaciółka
Postów: 93
143

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wiec etedy jak bylam to musialbyc faktycznie 5+4 stad widok taki jaki byl

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png

Irola
Autorytet
Postów: 882
421

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:00
Cytuj | (1) | Zgłoś
Tak, kojarzę zdjęcia :) Bardzo dziękuję za odp. https://ibb.co/zbKf3yw. To jest zdjęcie mojego usg z wczoraj. Imagination- miałaś monitoring owulacji w tym cyklu?

Agusia8607 lubi tę wiadomość

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15

Imagination
Przyjaciółka
Postów: 93
143

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:26
Cytuj | (0) | Zgłoś
Niee, u nas to był pierwszy cykl starań tak na czuja 🙊
Myślę że będzie dobrze tak jak i u mnie za tydzień. Trzymam kciuki ✊

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png

Lajla123
Koleżanka
Postów: 37
5

Wysłany: 5 stycznia, 10:03
Cytuj | (2) | Zgłoś
Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.

Wiadomość wyedytowana przez autora 5 stycznia, 19:22

Macey, Bławuniek lubią tę wiadomość

Lajla

Macey
Ekspertka
Postów: 260
94

Wysłany: 22 lutego, 16:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czy to prawda ze widać zarodek lepiej jak przekracza beta 1000 nawet w 5 tyg ? Czy to mit i czekać do 6-7 tydzień
* niecierpliwość 😝


Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki

Macey
Ekspertka
Postów: 260
94

Wysłany: 22 lutego, 16:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Lajla123 wrote:
Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.

Gratulacje i jak ci ciąża przebiega ?

Jakie hcg wtedy miałaś przy pierwszym usg bo zastanawiam się czy iść na usg tak wcześniej czy czekać 😣


Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki

sylabrzeska67
Koleżanka
Postów: 40
3

Wysłany: 20 marca, 09:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
To jeszcze ja się dopytam- byłam wczoraj na usg, wyszło ze jestem w 5 t 2 dn, pęcherzyk ciążowy 6 mm żółtkową 2,2 mm ale zarodka jeszcze nie widać. Chyba nie mam się czym przejmować jeszcze?


Sylviazett
Znajoma
Postów: 21
5

Wysłany: 31 marca, 05:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny u mnie leci 5 tydzień i czekam na USG myślałam że lekarz je zrobi na wizycie w piątek był to 15 dpt ale powiedział że to za wcześnie i wyznaczył termin na 7.04


Czy dla Was czekanie też jest tak stresujące?


maduśka1989
Znajoma
Postów: 22
6

Wysłany: 10 maja, 21:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dzień dobry ^^ więc tak :):) po 4 latach prób udało się ..naturalnie 🤗 według ostatniej @ wszystko wskazuje na 6tydz 1 dz. Dzisiaj byłam na pierwszym usg. I zaczęłam się trochę martwić,ponieważ zobaczył bicie serduszka, ale ziarenko ma 2,2mm...mieszkamy w UK i jedyne co mi powiedział pan od usg, że to bardzo interesujące bo jest bardzo malutkie( dla niego poniżej 6 tygodnia) A widać serduszko... czy mam się czym stresować czy wszystko jest ok?


Girl25
Autorytet
Postów: 3729
496

Wysłany: 8 czerwca, 15:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
maduśka1989 wrote:
Dzień dobry ^^ więc tak :):) po 4 latach prób udało się ..naturalnie 🤗 według ostatniej @ wszystko wskazuje na 6tydz 1 dz. Dzisiaj byłam na pierwszym usg. I zaczęłam się trochę martwić,ponieważ zobaczył bicie serduszka, ale ziarenko ma 2,2mm...mieszkamy w UK i jedyne co mi powiedział pan od usg, że to bardzo interesujące bo jest bardzo malutkie( dla niego poniżej 6 tygodnia) A widać serduszko... czy mam się czym stresować czy wszystko jest ok?
Raczej nie masz się czym stresować. Mógłbyś gdybyś była w 7/8 tc a serduszka nie byłoby widać. Ja jutro mam pierwsza wizytę i doczekać się nie mogę 😊

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

acc873de64.png

e_mil_ka
Autorytet
Postów: 4986
3100

Wysłany: 1 lipca, 20:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem :(

34bwqqmz9vw0hq75.png
Emilka
22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
5 x crio = 3 x cb :(
29.06.20 - cn - oczekiwanie na zarodek
08.07.20 - mamy serduszko ♥️
30.07.20 - szpital bakterie w moczu
15.09.20 - czekamy na Igunię :)

Sumireguska
Autorytet
Postów: 422
167

Wysłany: 2 lipca, 10:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
e_mil_ka wrote:
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem :(

A w którym tygodniu jesteś teraz?
Kiedy masz powtórne USG?

16.10 BetaHCG 32,1
19.10 BetaHCG 250
10.11 USG 9,3mm 176bpm
rfxgsek2v6kenzb7.png

Bajka15
Autorytet
Postów: 340
549

Wysłany: 2 lipca, 17:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej dziewczyny!
Ja byłam na pierwszej wizycie 23.06
Wg OM był 5t5d ale mam 31 dniowe cykle a owulacja była w 17 DC więc ciąża może byc młodsza.
Lekarz powiedział że powiedział że narazie puste jajo płodowe i żeby przyjść za 2 tygodnie czyli 07.07

Dziś z ciekawości wyjęłam sobie to USG z pierwszej wizyty i razem z mężem uważamy że nie jest puste 🤔
Nie wiem czy to pęcherzyk zoltkowy (o którym lekarz nawet nie wspomniał) czy to już jakiś zarys zarodka? Co o tym sądzicie?

https://zapodaj.net/b3c4ef37bc48e.jpg.html

zi13vfxmd4d84rc5.png

AsiaKK
Autorytet
Postów: 522
224

Wysłany: 2 lipca, 19:11
Cytuj | (1) | Zgłoś
Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘

Bajka15 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni

Wyniki 03.2020 3dc

Ferrytyna: 27,9 ng/ml (15,0 - 150,0)
FT3: 3,5 pg/ml (2,0 - 4,4)
FT4: 14,0 ng/l (9,3 - 17,0)
TSH: 2,07 µlU/ml (0,27 - 4,20)
Cortisol basal: 50.7 ng/ml (23 - 194) Androstendion: 1,38 ng/ml (0,40 - 3,40) SHBG: 63,4 nmol/l (18,0 - 144,0)
Estradiol: 18,4 pg/ml
FSH: 9,3 mIE/ml
LH: 8,9 mIE/ml
Prolaktin: 13,3 ng/ml (4,7 - 30,6)
AMH: 3,00 ng/ml+
Testosteron: 0,16 ng/ml (0,08 - 0,48)
FAI: 0,85 Index (0,00 - 3,50)

Bajka15
Autorytet
Postów: 340
549

Wysłany: 2 lipca, 20:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
AsiaKK wrote:
Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘


Oby to było COŚ 🤞
w którym jesteś tygodniu? Czy puste jajo objawiało się jakoś inaczej? Trzymam kciuki za twoją wizytę 🤞💓

zi13vfxmd4d84rc5.png

AsiaKK
Autorytet
Postów: 522
224

Wysłany: 2 lipca, 23:00
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘

Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni

Wyniki 03.2020 3dc

Ferrytyna: 27,9 ng/ml (15,0 - 150,0)
FT3: 3,5 pg/ml (2,0 - 4,4)
FT4: 14,0 ng/l (9,3 - 17,0)
TSH: 2,07 µlU/ml (0,27 - 4,20)
Cortisol basal: 50.7 ng/ml (23 - 194) Androstendion: 1,38 ng/ml (0,40 - 3,40) SHBG: 63,4 nmol/l (18,0 - 144,0)
Estradiol: 18,4 pg/ml
FSH: 9,3 mIE/ml
LH: 8,9 mIE/ml
Prolaktin: 13,3 ng/ml (4,7 - 30,6)
AMH: 3,00 ng/ml+
Testosteron: 0,16 ng/ml (0,08 - 0,48)
FAI: 0,85 Index (0,00 - 3,50)

Bajka15
Autorytet
Postów: 340
549

Wysłany: 3 lipca, 06:06
Cytuj | (0) | Zgłoś
AsiaKK wrote:
Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘

Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze! Ponoc puste jajo dwa razy się nie zdarza więc masz to za sobą 💓 teraz czekamy na wynik USG
i trzymamy kciuki 🙏🤞

zi13vfxmd4d84rc5.png

e_mil_ka
Autorytet
Postów: 4986
3100

Wysłany: 3 lipca, 08:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Sumireguska wrote:
A w którym tygodniu jesteś teraz?
Kiedy masz powtórne USG?

Zgodnie z oceną lekarza 6tydzień. Wielkość pęcherzyka prawidłowa. Tylko niestety nic tam nie ma. Beta 12138 po 48 h beta 19711.
Martwię się. USG mam 8 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora 3 lipca, 08:54

34bwqqmz9vw0hq75.png
Emilka
22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
5 x crio = 3 x cb :(
29.06.20 - cn - oczekiwanie na zarodek
08.07.20 - mamy serduszko ♥️
30.07.20 - szpital bakterie w moczu
15.09.20 - czekamy na Igunię :)


Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

  • kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)