AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Irola |
Witam! Wczoraj miałam pierwsze usg 6 tydzień (równe 2 tygodnie od zatrzymania miesiączki). Był to drugi cykl stymulowany, owulacja 16 dc. W 32 dc beta ponad 700, próg 42. Na usg widać tylko pęcherzyk zoltkowy... Lekarz twierdzi że to początek 5 tygodnia... Ja jestem załamana. Czy miała któraś podobna sytuację? Jak się to zakończyło?
Niepokoi mnie jeszcze moja tarczyca, która skoczyła z 2.2 na 2.5 lecz lekarz twierdzi, że wszystko jest ok... Wiadomość wyedytowana przez autora 20 grudnia 2019, 14:56 ![]() PCOS Starania - 01.2019 Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy 1 cs z letrozolem ovu 12 dc 11.2019 - ciąża biochemiczna 2 cs z letrozolem ovu 15 dc 5.12 II 🙏❤️ "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 |
|
![]()
Imagination |
Myślę ze to ta sama sytacja ktora opisywalam na sierpniowym wątku. 13.12 to btl moj 6 tydzien wedlug miesiączki. Byl tylko pęcherzyk (Zdjecie pierścionka mkze kojarzysz
![]() Dzis bylam na usg i jest 7.5 mm zarodek z serduszkiem. Wedlug om 7+1 a z usg 6+4 Staraczka_2018 lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Imagination |
Wiec etedy jak bylam to musialbyc faktycznie 5+4 stad widok taki jaki byl
![]() ![]() |
|
![]()
Irola |
Tak, kojarzę zdjęcia
![]() Agusia8607 lubi tę wiadomość ![]() PCOS Starania - 01.2019 Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy 1 cs z letrozolem ovu 12 dc 11.2019 - ciąża biochemiczna 2 cs z letrozolem ovu 15 dc 5.12 II 🙏❤️ "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 |
|
![]()
Imagination |
Niee, u nas to był pierwszy cykl starań tak na czuja 🙊
Myślę że będzie dobrze tak jak i u mnie za tydzień. Trzymam kciuki ✊ ![]() ![]() |
|
![]()
Lajla123 |
Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.
Wiadomość wyedytowana przez autora 5 stycznia 2020, 19:22 Macey, Bławuniek lubią tę wiadomość Lajla
|
|
![]()
Macey |
Czy to prawda ze widać zarodek lepiej jak przekracza beta 1000 nawet w 5 tyg ? Czy to mit i czekać do 6-7 tydzień
* niecierpliwość 😝 Październik 2020 💜💜 dwie dziewczynki |
|
![]()
Macey |
Lajla123 wrote:
Hej dziewczyny jestem tu nowa 😊 03.01 miałam pierwsze usg które stwierdziło 6 tydzień ciąży, mój mały człowiek ma 4mm mieszka już w macicy a serduszko bije miarowo😊 bardzo się cieszę, staraliśmy się z mężem 9 miesięcy. Lekarz dał mi skierowanie na różne badania morfologia, mocz, tsh itd ale nie dał mi na progesteron i to mnie trochę zastanawia. Chociaż to może dlatego, że kazał przyjmować mi luteine, ponieważ miałam plamienia i nawet nie spodziewałam się ciąży, bo myślalam że to normalnie miesiączka.
Gratulacje i jak ci ciąża przebiega ? Jakie hcg wtedy miałaś przy pierwszym usg bo zastanawiam się czy iść na usg tak wcześniej czy czekać 😣 Październik 2020 💜💜 dwie dziewczynki |
|
![]()
sylabrzeska67 |
To jeszcze ja się dopytam- byłam wczoraj na usg, wyszło ze jestem w 5 t 2 dn, pęcherzyk ciążowy 6 mm żółtkową 2,2 mm ale zarodka jeszcze nie widać. Chyba nie mam się czym przejmować jeszcze?
|
|
![]()
Sylviazett |
Cześć dziewczyny u mnie leci 5 tydzień i czekam na USG myślałam że lekarz je zrobi na wizycie w piątek był to 15 dpt ale powiedział że to za wcześnie i wyznaczył termin na 7.04
Czy dla Was czekanie też jest tak stresujące? |
|
![]()
maduśka1989 |
Dzień dobry ^^ więc tak
![]() ![]() |
|
![]()
Girl25 |
maduśka1989 wrote:
Dzień dobry ^^ więc tak
![]() ![]() [link=https://www.suwaczki.com/]
![]() ![]() |
|
![]()
e_mil_ka |
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem
![]() |
|
![]()
Sumireguska |
e_mil_ka wrote:
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym USG. BetaHCG 12138. Pęcherzyk ciążowy 14 mm. Niestety nie widać zarodka. Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień. Nie kazał się martwić ale jestem załamana bo przy takiej becie myślałam że zobaczę już zarodek z serduszkiem
![]() A w którym tygodniu jesteś teraz? Kiedy masz powtórne USG? |
|
![]()
Bajka15 |
Hej dziewczyny!
Ja byłam na pierwszej wizycie 23.06 Wg OM był 5t5d ale mam 31 dniowe cykle a owulacja była w 17 DC więc ciąża może byc młodsza. Lekarz powiedział że powiedział że narazie puste jajo płodowe i żeby przyjść za 2 tygodnie czyli 07.07 Dziś z ciekawości wyjęłam sobie to USG z pierwszej wizyty i razem z mężem uważamy że nie jest puste 🤔 Nie wiem czy to pęcherzyk zoltkowy (o którym lekarz nawet nie wspomniał) czy to już jakiś zarys zarodka? Co o tym sądzicie? https://zapodaj.net/b3c4ef37bc48e.jpg.html ![]() |
|
![]()
AsiaKK |
Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘
Bajka15 lubi tę wiadomość Starania od 06.2019
3cs - ciąża 10.2019 - puste jajo Cykle 34-36 dni 5-6 cs - ciąża 08.2020 - poronienie zatrzymane 2-3 cs - ciąża biochemiczna 01.2021 |
|
![]()
Bajka15 |
AsiaKK wrote:
Cześć, ja tez jestem tutaj nowa. Pierwsza wizyta w poniedziałek, mega się boje, gdyż jestem właśnie po pustym jaju. Na twoim zdjęciu jest w jaju coś i to mi wyglada na ten pęcherzyk żółtkowy, lekarzem nie jestem ale wyglada to bardzo rokująco 😘
Oby to było COŚ 🤞 w którym jesteś tygodniu? Czy puste jajo objawiało się jakoś inaczej? Trzymam kciuki za twoją wizytę 🤞💓 ![]() |
|
![]()
AsiaKK |
Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘
Starania od 06.2019
3cs - ciąża 10.2019 - puste jajo Cykle 34-36 dni 5-6 cs - ciąża 08.2020 - poronienie zatrzymane 2-3 cs - ciąża biochemiczna 01.2021 |
|
![]()
Bajka15 |
AsiaKK wrote:
Jestem obecnie chyba 5 plus 2 liczone od owulacji, bo mam długie cykle i owulacja była jakoś w 19 dniu chyba... dzisiaj ok. 22-23 dzień po owulacji... nie wiem czego się spodziewać. Przy pustym jaju najpierw nie miałam żadnych objawów. Niestety nie sprawdzałam wtedy przyrostu bety... ale jakoś do 7+ tyć. Nie było nic. Po pierwszym usg w 6+6 był pęcherzyk ale mały 7mm ale ze względu na długie cykle stwierdziliśmy ze czekamy (te 6+6) było od miesiączki, no a potem zaczęły się brązowe plamienia... i trwały coś kilka dni... no i sprawa była jasna. Tak się boje teraz... a i u mnie był naprawdę pusty pęcherzyk, nie było kompletnie nic w środku, a u ciebie jest🧐 trzymam kciuki 😘
Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze! Ponoc puste jajo dwa razy się nie zdarza więc masz to za sobą 💓 teraz czekamy na wynik USG i trzymamy kciuki 🙏🤞 ![]() |
|
![]()
e_mil_ka |
Sumireguska wrote:
A w którym tygodniu jesteś teraz?
Kiedy masz powtórne USG? Zgodnie z oceną lekarza 6tydzień. Wielkość pęcherzyka prawidłowa. Tylko niestety nic tam nie ma. Beta 12138 po 48 h beta 19711. Martwię się. USG mam 8 lipca Wiadomość wyedytowana przez autora 3 lipca 2020, 08:54 |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.